Από αύριο στη Δράμα γυρίσματα του “Tin Soldier”

0
2635

– Οι άνθρωποι της χολυγουντιανής παραγωγής φιλοξενούνται ήδη στη Δράμα
– Τα γυρίσματα στον νομό μας θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες


Αρχίζουν από αύριο 2 Ιουνίου στη Δράμα, τα γυρίσματα της μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής με τίτλο “Tin Soldier” που αποτελεί πολεμική περιπέτεια, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ένα επιτελείο γνωστών ηθοποιών.
Τα στελέχη της παραγωγής βρίσκονται ήδη στη Δράμα, από τις προηγούμενες ημέρες και θα παραμείνουν στο Νομό μας έως τέλη Ιουλίου, καθώς μέσα στα γυρίσματα αναμένεται να υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που ίσως καθυστερήσουν τα γυρίσματα. Για τις ανάγκες φιλοξενίας των στελεχών της παραγωγής είναι ήδη κλεισμένες δυο ξενοδοχειακές μονάδες στη Δράμα ενώ πιθανόν να κλειστεί και μία τρίτη ξενοδοχειακή μονάδα. Η ομάδα των συντελεστών της παραγωγής είναι περίπου 300 άτομα, που με την παραμονή τους στην Δράμα, αναμένεται να αφήσουν και το οικονομικό τους αποτύπωμα στις επιχειρήσεις της περιοχής. Τα γυρίσματα θα γίνουν στο Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας, στο Σπήλαιο των Πηγών του Αγγίτη, στη Γέφυρα του ποταμού Νέστου στην είσοδο του Παρανεστίου και στα δυο φράγματα, αυτά του Θησαυρού και της Πλατανόβρυσης. Για τα σημεία αυτά έχουν ήδη ληφθεί οι σχετικές άδειες γυρισμάτων.
Μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο Αντιοεριφερειάρχης κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, που έκανε και την πρώτη επαφή με την παραγωγή της ταινίας προκειμένου να συμπεριληφθεί στα γυρίσματα της μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής και ο Νομός Δράμας, είπε ότι δεν είναι ενήμερος αν τελικώς ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα βρίσκεται στα γυρίσματα της Δράμας, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι μια τέτοια παραγωγή περνά για πρώτη φορά από τη Δράμα και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κάτι που θα αφήσει πολύ δυνατό οικονομικό αποτύπωμα, αφού ήδη επαγγελματικοί κλάδοι της πόλης μας, έχουν έρθει σε επαφή με την παραγωγή της ταινίας για να αναλάβουν την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών. Για παράδειγμα, ο Σύλλογος Κομμωτών της Δράμας συνεννοήθηκε για την περιποίηση των στελεχών της παραγωγής κατά την διάρκεια της δίμηνης παρουσίας τους στη Δράμα. Το ίδιο έγινε και με άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Πρόκειται για “ξένο χρήμα” που θα πέσει στην πόλη και στο Νομό, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαεμμανουήλ. Παράλληλα όπως είπε μέσα από τα γυρίσματα της ταινίας θα επιτευχθεί και τουριστική προβολή της περιοχής μας, κάτι που αποτελεί ζητούμενο.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το «Tin Soldier» περιλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο αριθμό πρωταγωνιστών του Χόλιγουντ, πράγμα που μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη για τέτοιου είδους παραγωγές με μπάτζετ 40-50 εκατομμυρίων δολαρίων.
Εκτός από τους Robert De Niro, Scott Eastwood και Jamie Foxx, στην ταινία παίζει και ο John Leguizamo.. Η σκηνοθεσία του Tin Soldier ανήκει στον ο Brad Furman και το σενάριο είναι του Jess Fuerst.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!