Μηνύματα για τη νέα σχολική χρονιά

0
1385

Κωνσταντίνος Μπλούχος, βουλευτής Ν. Δράμας

Αγαπητά μας παιδιά, μαθήτριες και μαθητές των σχολείων του Νομού Δράμας,
Σεβαστοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Η καλοκαιρινή περίοδος πέρασε και ξεκινάει μια καινούργια χρονιά πλούσια σε στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις στο δύσκολο αλλά και δημιουργικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης και της ομορφιάς της.
Το σχολείο δίνει στους νέους κατευθύνσεις, οράματα, γνώσεις. Το σχολείο μας αφυπνίζει και μας δίνει πάντα την έμπνευση για το καλύτερο. Οι νέοι είναι το μέλλον της κοινωνίας. Και μέσα στα καθήκοντα του σχολείου είναι να γίνει ένα εκκολαπτήριο ελεύθερων και δημιουργικών ανθρώπων.
Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους σας.
Δράξασθε παιδείας.

Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας & Θρησκευμάτων της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Εύχομαι ως πολίτης και ως μητέρα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες μια εποικοδομητική, γεμάτη δημιουργικότητα, φαντασία και πρόοδο σχολική χρονιά. Εύχομαι στους γονείς να είναι πάντα πολύτιμοι συνοδοιπόροι των παιδιών τους στο μοναδικό αυτό ταξίδι της γνώσης. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς για τον σπουδαίο αγώνα που δίνουν κάτω από δύσκολες συνθήκες και συχνά με πολλά και ανυπέρβλητα εμπόδια.
Ένα υγιές και σύγχρονο σχολείο είναι εκείνο που θα ανοίγει τους ορίζοντες των μαθητών του. Θα προσφέρει γνώση, κίνητρα, εμπειρίες, αξίες, πλούσια ερεθίσματα. Ένα σχολείο που θα απελευθερώνει τα ταλέντα των παιδιών αντί να τα εγκλωβίζει. Ένα σχολείο που θα καταλαγιάζει την αγωνία όλων για το ‘αύριο’. Ένα σχολείο που θα πάψει να φοβίζει και θα γίνει ένα δημιουργικό εφαλτήριο για το μέλλον. Η Παιδεία μας έχει πολύ ακόμη δρόμο να διανύσει μέχρι να φτάσει στο ξέφωτο που όλοι επιθυμούμε για τα παιδιά μας, για τη χώρα μας. Πρέπει όλοι να ενώσουμε δυνάμεις για τον ιερό αυτό σκοπό».

Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς αύριο εύχομαι σε όλους καλή πρόοδο και προκοπή, δύναμη και υγεία. Μια ιδιαίτερη μέρα για όλους μας, καθώς οι νέες και οι νέοι –τα παιδιά μας αποτελούν την καλύτερη επένδυση μιας ενεργούς κοινωνίας και είμαι σίγουρος ότι θα φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών των γονιών σας, των εκπαιδευτικών σας και της πατρίδας μας. Ένα ταξίδι γνώσεων, εμπειριών, ανθρώπινων σχέσεων μέσα στην Κυψέλη των σχολείων μας ξεκινάει , στην οποία όλοι μας πρέπει να διαφυλάξουμε τις πανανθρώπινες αξίες της παιδείας , της δημοκρατίας, της ουσιαστικής ελευθερίας, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού. Οι δάσκαλοί σας – καθηγητές σας συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι θα καταβάλλουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να απολαύσετε αυτό το ταξίδι και να γεμίσετε τις πνευματικές σας βαλίτσες. Σας προτρέπω λοιπόν να αγωνιστείτε για τα όνειρά σας, πάντα με σεβασμό, κατανόηση και ανθρωπισμό, ποιότητες αδιαπραγμάτευτες και πάνω στις οποίες βασίζεται η ζωή και η ευημερία της κοινωνίας μας. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου μας, η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος, που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και επιδιώξεών σας.
Σας εύχομαι μια δημιουργική σχολική χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ