«Σαφάρι» για την παράνομη στάθμευση στα πεζοδρόμια

Αρχίζει από την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας και τον Δήμο Δράμας

0
1657

Στην απόφαση να συνεργαστούν και να περιορίσουν το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στα πεζοδρόμια τόσο των δικύκλων όσο και των υπολοίπων οχημάτων προχώρησαν η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας και ο Δήμος Δράμας μετά από δυο διαφορετικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν για το ίδιο θέμα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν χθες και ταυτόχρονα κλήθηκαν οι οδηγοί των δικύκλων και των υπολοίπων οχημάτων που παρκάρουν στα πεζοδρόμια να συμμορφωθούν διότι από τις 22 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας και θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή του ΚΟΚ.
Το πρόβλημα με την κατάληψη στις ράμπες που προορίζονται για την διέλευση των ΑΜΕΑ όπως και των οδηγών όδευσης τυφλών στα πεζοδρόμια από δίκυκλα και άλλα οχήματα είναι γνωστό, όπως άλλωστε είναι γνωστά και τα προβλήματα που δημιουργεί σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Δυστυχώς αρκετοί οδηγοί αδιαφορούν και δεν δείχνουν να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του ΚΟΚ ενώ από την άλλη πλευρά φέρνουν σε δύσκολη θέση πεζούς, ΑΜΕΑ, ακόμη και καταστηματάρχες παρκάροντας τα οχήματά τους στους χώρους που προορίζονται για την διέλευση των πεζών. Κατά το παρελθόν έχουν γίνει πολυάριθμες αναφορές στο πρόβλημα που όμως τελικά δεν δείχνει να εκτονώνεται.
Στις 29 Αυγούστου, υπήρξε μία πρώτη συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου και του Αστυνομικού Διευθυντή Δράμας κ. Αθανάσιου Σέρτη, κατά την οποία τέθηκε το έντονο πρόβλημα στάθμευσης των δικύκλων επάνω στα πεζοδρόμια. Το ίδιο αντικείμενο συζήτησης υπήρξε και κατά την χθεσινή συνάντηση του Αστυνομικού Διευθυντή με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών και Προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Δράμας κ. Γιάννη Εφραιμίδη. Η στάθμευση των δικύκλων στα πεζοδρόμια δημιουργεί πολλά προβλήματα στους διερχόμενους καθημερινά, στους επισκέπτες, στις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη και όχι μόνο. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση αποφασίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Δράμας και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών, να εφαρμοστούν έλεγχοι για τα δίκυκλα που παρκάρουν στα πεζοδρόμια προκειμένου να ισχύσουν όσα ορίζονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Όπως είπε χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας κ. Αθ. Σέρτης, οι δικυκλιστές αλλά και οι αυτοκινητιστές που παρκάρουν στα πεζοδρόμια θα πρέπει να κατανοήσουν το πρόβλημα. Θα πρέπει επίσης όπως είπε να γνωρίζουν ότι θα εφαρμοστεί ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας από τις 22 Σεπτεμβρίου.
“Βούληση του Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου είναι να υπάρξει συμμόρφωση προς τον Νόμο. Θέλουμε να έχουμε καθαρά πεζοδρόμια και προσβάσιμα προς τους πολίτες” ανέφερε χθες μεταξύ άλλων χθες μετά την συνάντηση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Εφραιμίδης, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το ίδιο θέμα προς τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ