Μηνύματα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

0
3378

Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος
«Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2021-2022 και του καθιερωμένου Αγιασμού των σχολικών μονάδων του Νομού Δράμας, εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μαθήτριες, του μαθητές, καλή αρχή, καλή φοίτηση, με κάθε επιτυχία.
Καλή σχολική χρονιά επίσης και για τους εκπαιδευτικούς μας, στους οποίους η πολιτεία εμπιστεύεται το δύσκολο έργο της εκμάθησης των γραμμάτων και των επιστημών στα παιδιά μας, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.
Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και νέου ξεκινήματος, με νέες προκλήσεις και ευκαιρίες.
Και η φετινή χρονιά θα είναι ένα σχολικό έτος με την δυσκολία της αντιμετώπισης της πανδημίας και της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης. Όμως, αυτή τη χρονιά, με όπλα μας τον εμβολιασμό, αλλά και τους τακτικούς ελέγχους και όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, επιδίωξη όλων είναι η δια ζώσης λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η σταδιακή αποκατάσταση της σχολικής κανονικότητας.
Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή/Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, διά της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, που είναι καθ’ ύλην αρμόδιες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα συνδράμουμε με κάθε δυνατό τρόπο και με όλα τα μέσα, αναφορικά με το σκέλος της υγειονομικής προστασίας, στην απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης. Στόχος όλων είναι το σχολείο να λειτουργεί κανονικά και με υγειονομική ασφάλεια.
Εύχομαι καλή νέα αρχή, καλή πρόοδο!»

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας
«Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα, εν μέσω της πανδημίας που συνεχίζει να απειλεί. Χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, ανησυχούν, προσμένουν, ελπίζουν, αναζητούν ένα αισιόδοξο μέλλον. Όμως η κυβέρνηση δεν δείχνει να συμμερίζεται τις αγωνίες τους.
Τα σχολεία άνοιξαν σχεδόν όπως έκλεισαν τον Ιούνη. Χωρίς κανένα σοβαρό σχέδιο, καμία προσπάθεια για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς αυξημένα μέτρα υγιεινής και προστασίας και με πρωτόκολλα που ευνοούν την διάδοση και όχι την πρόληψη της μετάδοσης του ιού.
Παραβρέθηκα στον αγιασμό αρκετών σχολείων της περιοχής μας. Βίωσα ξανά την εμπειρία του πρώτου κουδουνιού της χρονιάς, το αντάμωμα των φίλων, την προσδοκία του νέου που έρχεται, την ελπίδα για το αύριο, Διαπίστωσα επίσης και προβλήματα λειτουργίας που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εύχομαι από καρδιάς σε όλους μια καλή σχολική χρονιά, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Το έχουμε ανάγκη».

Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού ΠΑΜΘ, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ
«Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινά. Διαφορετική κι αυτή, όπως και η περσινή, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναλογίζομαι απόλυτα τις δυσκολίες των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων. Τα δεδομένα της εποχής του COVID-19 απαιτούν από όλους μας υπομονή, ομοψυχία, ατομική και κοινωνική ευθύνη και κυρίως αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας από την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή.
Στην κοινή προσπάθεια όλων μας δε χωρούν διχασμοί και αντιπαραθέσεις. Προτεραιότητα όλων μας είναι τα παιδιά μας.
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και η Περιφερειακή μας Αρχή, γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική μας κοινότητα αφού από την έναρξη της πανδημίας είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με τις οδηγίες των Ειδικών Επιστημόνων, και στο μέτρο που μας επιτρέπουν οι νόμοι και οι δυνατότητές μας, στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται και αγωνιζόμαστε για τη λύση του.
Σε προσωπικό επίπεδο πάντα προτάσσω τι είναι καλύτερο για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς μας και τους γονείς, και εργάζομαι από κοινού κάνοντας το καλύτερο για τα σχολειά μας.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!»

Δημήτρης Κυριαζίδης, πρ. βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας
«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιά μάς βρίσκει μπροστά στον παρατεταμένο αγώνα κατά της πανδημίας. Στην πρωτόγνωρη αυτή μάχη η Πολιτεία, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές συναντώνται και συστρατεύονται για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στη διάρκειά της με ασφάλεια και σεβασμό στη ζωή όλων μας.
Αγαπητά μου παιδιά!
Μπροστά στη χαρά που δίνει η ζωή, η συμμετοχή στη σχολική πράξης φέρνει πιο κοντά, ως φυσική συνέπεια, τη λειτουργία του σχολείου. Δώστε μέσα από αυτό φωτιά στα όνειρά σας! Γεμίστε τις σχολικές αίθουσες και τις αυλές με τη ζωντάνια και το χαμόγελό σας! Η διαδρομή που σήμερα ξεκινάει διασχίζοντας την απεραντοσύνη της γνώσης, της δημιουργίας, του πολιτισμού, που ζωντανεύει τα όνειρά σας ας γεμίσει με ζωντανές μαθησιακές εμπειρίες.
Αγαπητοί γονείς!
Η φυσική θέση του καθενός και της καθεμιάς που είναι δίπλα στο παιδί χαροποιεί και ενθαρρύνει τις προσδοκίες μας για την πρόοδό και την προαγωγή του. Σταθείτε πλάι του! Ο ευπροσήγορος λόγος, η ενθάρρυνση και η ενίσχυσή στον δύσκολο αγώνα του απαιτεί μια διαρκεί επαγρύπνηση και συνεχή συνεργασία με το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς για την επιτυχία του.
Κι εσείς φίλοι εκπαιδευτικοί σμιλέψτε τις ψυχές που οι γονείς και η κοινωνία σάς εμπιστεύθηκαν. Δώστε φτερά στην πνοή τους και φτιάξε στέρεο το αύριό τους. Γιατί πιότερη χαρά δεν έχει από το να δίνεις και να βλέπεις το αποτέλεσμα αυτής της χαράς.
Καλό ταξίδι!
Καλή σχολική χρονιά!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ