Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος: «Να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία με τη δέουσα σοβαρότητα»

0
2222

– Για παραπτώματα ορισμένων ιερέων μίλησε ο Μητροπολίτης Δράμας και ανέφερε ότι θα επισκεφθεί την Εισαγγελία της Δράμας ώστε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη
– «Να λέει ο ιερεύς “δεν θα πλησιάσετε τον Επιτάφιο όσοι φοράτε μάσκα”. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα»

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η πανδημία με την πρέπουσα σοβαρότητα από ορισμένους ιερείς που δεν ακολούθησαν τις οδηγίες για την τελετή της Αναστάσεως, όπως αυτές ορίστηκαν από την Ιερά Σύνοδο, εξέφρασε, φανερά ενοχλημένος, ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, αμέσως μετά τον εμβολιασμό του την Τετάρτη στο εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου της Δράμας.
Ο Μητροπολίτης Δράμας προέτρεψε: «Να αποδίδουμε τα του Θεού εις τω Θεώ και τα των ασθενειών μας να συμβουλευόμαστε τους ιατρούς». Ο ίδιος μίλησε για περίπτωση ιερέα που δεν επέτρεψε στους πιστούς να προσκυνήσουν τον επιτάφιο πλησιάζοντας με μάσκα, ενώ γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Εισαγγελία της Δράμας και να δώσει τη μαρτυρία του «ώστε να επιληφθεί και η Δικαιοσύνη αρμοδίως αυτά τα παραπτώματα». Επιπλέον, μίλησε και για «ανταρσία» 4-5 ιερέων που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία διχασμού στους Χριστιανούς που υπέστησαν ψυχική και πνευματική ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος ανέφερε:
«Δεν είχα σκοπό να δημοσιοποιήσω τη λήψη του εμβολίου μου. Όμως θεώρησα ως Ποιμενάρχης αυτής της μαρτυρικής επαρχίας ότι έχω πλέον υποχρέωση να το κάνω, γιατί πρέπει να δίδουμε το μήνυμα αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας, της οποίας οι συνέπειες ήταν τραγικές τον περασμένο χειμώνα για τη Δράμα και την περιοχή μας.
Και διότι είχα μία στενάχωρη εμπειρία το Πάσχα με την ανταρσία 4-5 ιερέων μου, οι οποίοι θεώρησαν καλό να μην ακολουθήσουν τις οδηγίες μου για την τελετή της Αναστάσεως, όπως τις όρισε η Ιερά Σύνοδος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας διχασμός στους Χριστιανούς και να ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι ψυχικά, πνευματικά.
Θεωρώ ότι κάποιοι το έκαναν τελείως υποκριτικά. Διότι π.χ. δεν μπορεί ένας ιερεύς το καλοκαίρι στην αυλή της εκκλησίας να περιδιαβαίνει όλη την ημέρα με σορτσάκι και να ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες ενωρίτερα. Και διότι δεν είναι δική μας δουλειά, των ιερωμένων, να ασχολούμεθα με ιατρικά ζητήματα. Και να λέμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα ή, το χειρότερο ακόμη που συνέβη, να λέει ο ιερεύς “δεν θα πλησιάσετε τον Επιτάφιο όσοι φοράτε μάσκα”. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα.
Για αυτό και το επόμενο διάστημα θα επισκεφθώ και την Εισαγγελία της Δράμας για να δώσω τη μαρτυρία μου, ώστε να επιληφθεί και η Δικαιοσύνη αρμοδίως αυτά τα παραπτώματα, διότι αισθάνομαι βάρος εις τη συνείδησή μου και δεν θέλω έμμεσα να είμαι υπεύθυνος ασθένειας ή πολύ περισσότερο θανάτου για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος πιθανώς να ακούσει την ανεύθυνη προτροπή ή απαγόρευση του α’ ή β’ ιερωμένου. Γιατί, έτσι όπως πάμε, θα καταλήξουμε στο τέλος να έχουμε εκκλησίες εμβολιασμένων, εκκλησίες μη εμβολιασμένων, εκκλησίες μασκοφόρων ή εκκλησίες μη μασκοφόρων.
Καιρός να σοβαρευτούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία με τη δέουσα σοβαρότητα, να αποδίδουμε τα του Θεού εις τω Θεώ και τα των ασθενειών μας να συμβουλευόμεθα τους ιατρούς. Αυτός είναι και ο λόγος που δημοσιοποιώ τη σημερινή μου προσέλευση στο Νοσοκομείο Δράμας για να λάβω το εμβόλιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ