Το 54% των εμβολιασμών επωμίστηκε το Νοσοκομείο Δράμας

0
3421

Θ. Καρατζόγλου στα «Χ»: «Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό, πρόκειται πραγματικά για υπερπροσπάθεια»

Το μεγαλύτερο βάρος της διαδικασίας των εμβολιασμών στον Νομό Δράμας επωμίστηκε, όπως είναι φυσικό, το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, διεξάγοντας μέχρι στιγμής το 54% των εμβολιασμών στον Νομό, ποσοστό που μεταφράζεται σε 14.150 εμβόλια.
Συνολικά στον Νομό Δράμας μέχρι χθες Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν περίπου 26.200 εμβολιασμοί. Εν τω μεταξύ, από την Τετάρτη 5 Μαΐου ξεκίνησε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας η λειτουργία και της 3ης εμβολιαστικής γραμμής με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, ενώ συνεχίζονται κανονικά να γίνονται και τα εμβόλια της Pfizer και της Astrazeneca.
Η διαδικασία των εμβολιασμών συνεχίζεται αυτή τη στιγμή χωρίς προβλήματα σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Δράμας που λειτουργούν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, στο Κέντρο Υγείας Δράμας, στο Κ.Υ. Παρανεστίου, στο Κ.Υ. Προσοτσάνης και στο Κ.Υ. Νευροκοπίου χάρη στην πολύ σημαντική προσπάθεια του υγειονομικού προσωπικού.
Η προσέλευση των πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν είναι πολύ υψηλή, ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Δράμας, και όσοι δεν έχουν κλείσει ακόμη ραντεβού για εμβολιασμό, παρότι «άνοιξε» η ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα πρώτα διαθέσιμα ραντεβού, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά συγκεκριμένο τύπο εμβολίων, φτάνουν μέχρι και τις αρχές Ιουλίου. Κατά συνέπεια, όσοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού, θα πρέπει να το πράξουν το συντομότερο δυνατό.
Το προσωπικό που απασχολείται με τους εμβολιασμούς στις τρεις εμβολιαστικές γραμμές του Νοσοκομείου Δράμας καταβάλλει πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια, κατ’ ομολογία των ίδιων των πολιτών που σπεύδουν να εμβολιαστούν.
Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», σημειώνει σχετικά με την εξέλιξη των εμβολιασμών στο νοσοκομείο: «Πρόκειται για υπερπροσπάθεια και το προσωπικό αξίζει συγχαρητήρια. Είμαι ικανοποιημένη και εγώ προσωπικά, καθώς πρόκειται για μία πρόσθετη υπηρεσία του νοσοκομείου. Επειδή εκτιμήσαμε από την αρχή ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού “Ελευθερία” ήταν πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα μας, ως υγειονομικοί ήταν αδύνατο να μην ανταποκριθούμε με ενθουσιασμό και επαγγελματισμό για να έχουμε σήμερα το αποτέλεσμα που βλέπετε…».
Αξίζει, πάντως, να υπογραμμιστεί ότι αυτή τη στιγμή μπορούν να εμβολιαστούν όλοι πολίτες άνω των 30 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου αλλά και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Η εξέλιξη των εμβολιασμών πανελλαδικά
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά στη χώρα μέχρι και την Τετάρτη είχαν πραγματοποιηθεί 3.309.788 εμβολιασμοί, από τους οποίους 2.272.659 αφορούσαν εμβολιασμούς της 1ης δόσης και 1.037.129 εμβολιασμούς της 2ης δόσης. Σύμφωνα με προχθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, λειτουργούν πλέον 1.500 εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα και στόχος είναι μέσα στο μήνα Μάιο να γίνουν 2,3 εκατομμύρια εμβολιασμοί και μέχρι το τέλος Μαΐου ο αριθμός αυτός να έχει ανέλθει σε 5.000.000.
Παράλληλα, όπως είπε ο ίδιος: «Όλο αυτό το πρόγραμμα θα κορυφωθεί τον Ιούνιο και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Από τη στιγμή που έρχονται τα εμβόλια όπως τα έχει προγραμματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, διά μέσου των Επιτροπών, και δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, οδεύουμε στο να ικανοποιήσουμε έναν μεγάλο στόχο, όλοι οι ενήλικες να μπορούν να βρουν διαθέσιμα εμβόλια και ραντεβού μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ