Μόνο 1 θετικό κρούσμα στα 60 rapid test στην Π.Ε. Δράμας

0
2736

Αποπνέουν αισιοδοξία τα πρώτα αποτελέσματα των γρήγορων ελέγχων για covid-19 που έγιναν την Τρίτη στο Διοικητήριο

Αισιόδοξα ήταν τα αποτελέσματα των πρώτων rapid test που έγιναν την Τρίτη στους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας αλλά και σε εργαζόμενους του Δασαρχείου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας. Στα 60 test που έγιναν από τα στελέχη του ΕΟΔΥ στη Δράμα βρέθηκε μόνο 1 θετικό.
Ωστόσο, οι έλεγχοι που γίνονται με τη μέθοδο των γρήγορων τεστ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες να ελεγχθεί το σύνολο των εργαζομένων της Π.Ε. Δράμας όπως και των υπολοίπων υπηρεσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος στους εργαζόμενους ήταν ένα αίτημα των ίδιων των υπηρεσιών που ανήκουν στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
O Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος σημείωσε χθες ότι ήταν σημαντικό το γεγονός πως κατά την πρώτη αυτή ημέρα διεξαγωγής των rapid test βρέθηκε μόνο ένα κρούσμα θετικό στον κορωνοϊό. Ο ίδιος δήλωσε ότι τα test θα συνεχιστούν σε όλους τους εργαζομένους της Π.Ε. Δράμας αλλά και στους εργαζόμενους των υπολοίπων υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτήριο της Π.Ε. Δράμας με τα test (περισσότερα από 550) που είχε προμηθευτεί με δικά της έξοδα η Π.Ε. Δράμας το προηγούμενο διάστημα.
Οι προγραμματισμένες δειγματοληψίες γρήγορων τεστ (rapid test) άρχισαν από τις 10 το πρωί της Τρίτης, από τα στελέχη του ΕΟΔΥ στη Δράμα, στον χώρο συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας που παραχώρησε για τον σκοπό αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ που έκανε τα test στην Π.Ε. Δράμας συνεχίζει παράλληλα και τις δειγματοληψίες στον δρόμο, στο πλαίσιο της δράσης drive through. Τη Δευτέρα έγιναν μαζικές δειγματοληψίες στο 8ο χιλιόμετρο Δράμας-Νευροκοπίου. Στο συγκεκριμένο σημείο έγιναν 114 rapid test από τα οποία βρέθηκαν 11 θετικά κρούσματα, δηλαδή ποσοστό 9,64% επί των εξεταζομένων. Τα θετικά κρούσματα αφορούσαν πέντε άνδρες και έξι γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 48 έτη.
Την ίδια ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 12 ανάλογες δράσεις σε 11 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Συνολικά τη Δευτέρα έγιναν από τον ΕΟΔΥ 1.194 test από τα οποία εντοπίστηκαν 81 κρούσματα δηλαδή ποσοστό 6,78% επί των εξεταζομένων και συγκεκριμένα, 46 άνδρες και 35 γυναίκες.

Συγκεκριμένα τα test πραγματοποιήθηκαν στις εξής περιοχές:
-Αργολίδα – Λυγουριό: Πραγματοποιήθηκαν 77 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
-Αντίπαρος: Πραγματοποιήθηκαν 48 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
-Αχαΐα – Κάτω Αχαΐα και Σταθμός Διοδίων Ρίου: Ο συνολικός αριθμός δειγμάτων στις δύο δράσεις ήταν 166 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
-Γρεβενά – Δεσκάτη: Οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν 34 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
-Δράμα – 8ο χμ. Δράμας – Νευροκοπίου: Πραγματοποιήθηκαν 114 rapid test και προέκυψαν 11 θετικά (9,64%). Αφορούν πέντε άνδρες και έξι γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.
-Ηλεία: Πραγματοποιήθηκαν 97 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
-Καστοριά:Πραγματοποιήθηκαν 54 rapid test και προέκυψαν 7 θετικά (12,9%). Αφορούν τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.
-Κοζάνη – Νιάημερος: Πραγματοποιήθηκαν 85 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
-Ξάνθη: Πραγματοποιήθηκαν 150 rapid test και προέκυψαν 44 θετικά (29,3%). Αφορούν είκοσι έξι άνδρες και τέσσερις δεκαοκτώ γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη.
-Ρόδος – Αρχάγγελος: Πραγματοποιήθηκαν 129 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (1,55%). Αφορούν δύο άνδρες με διάμεση ηλικία τα 61 έτη.
-Τρίκαλα: Πραγματοποιήθηκαν 240 rapid test και προέκυψαν 17 θετικά (7,08%). Αφορούν δέκα άνδρες και επτά γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 46 έτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ