Θεόδωρος Αθανασιάδης: «Να λέμε αλήθειες, να κοιτάμε την κοινωνία κατάματα»

0
3557

«Δια της σιωπής δεν λύνεται το πρόβλημα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης σχετικά με την έλλειψη επίσημης πληροφόρησης για την έκταση της πανδημίας στη Δράμα

«Δια της σιωπής δεν λύνεται το πρόβλημα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης σχετικά με την έλλειψη ενημέρωσης σε τοπικό επίπεδο για τον αριθμό των κρουσμάτων με covid-19 στη Δράμα.
O κ. Αθανασιάδης είπε ότι έχει σημασία να λέγονται αλήθειες και να σπάσει, όπως είπε χαρακτηριστικά, η σιωπή. «Να λέμε αλήθειες, να κοιτάμε την κοινωνία κατάματα και να είμαστε κοινωνοί αυτού που πραγματικά συμβαίνει στην πατρίδα μας και την περιοχή μας, για να μπορέσουμε τελικά να έχουμε αποτέλεσμα που θα συμβαδίζει με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».
Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης ανέφερε ότι σύντομα θα εισέλθουμε στο τρίτο κύμα της πανδημίας και, αν δεν συνετιστούμε από αυτά που έχουμε βιώσει όλο το προηγούμενο έτος, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ πιο δυσάρεστες καταστάσεις «Είμαστε μια αποδεκατισμένη περιοχή. Είναι κρίμα να χάνουμε κόσμο. Η πανδημία δεν ξεχωρίζει ηλικίες».
Ο κ. Αθανασιάδης συμμετείχε όπως και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού Δράμας στη σύσκεψη που έγινε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη χθες το πρωί στη Δράμα. Μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να υπάρχει
πληροφόρηση για την εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο. «Παρότι δεν ευθύνεται η διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και αυτή ακολουθεί πρωτόκολλα τα οποία εφαρμόζει, θα πρέπει να γνωρίζουμε την πραγματική διάσταση της πανδημίας στην περιοχή μας». Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του ότι μετά τη συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα ως προς το θέμα αυτό. Επιπλέον, τόνισε ότι είναι θετικό το γεγονός πως προσκλήθηκαν οι δήμαρχοι στη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και παρότι ο χρόνος ήταν περιορισμένος συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και πληροφόρηση μέσα από την οποία να υλοποιείται η ιχνηλάτηση αλλά και η αναχαίτιση για το φρενάρισμα της πανδημίας.
Σε ό,τι αφορά την έκταση της πανδημίας στον Δήμο Προσοτσάνης, ο κ. Αθανασιάδης απαντώντας σε ερώτηση των “Χ” είπε ότι παρότι η πληροφόρηση που υπάρχει είναι συγκεχυμένη εκτιμά ότι το ποσοστό των κρουσμάτων ανέρχεται σε ποσοστά άνω του 10% στον πληθυσμό, όπως άλλωστε συμβαίνει και συνολικά στον Νομό Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ