Μόνο 9 voucher στα ΚΔΑΠ του δήμου

0
5342

Πιθανά να λειτουργήσει μόνο το ΚΔΑΠ του Καλού Αγρού λόγω περιορισμού των δικαιούχων.

Πιθανότατα, μόνο ένα από τα οκτώ ΚΔΑΠ που δημιούργησε ο Δήμος Δράμας θα λειτουργήσει φέτος στην περιοχή του Καλού Αγρού και μάλιστα με λιγοστά παιδιά, εξαιτίας των περικοπών που έγιναν στους δικαιούχους των voucher φέτος.
Για τον περιορισμό των δικαιούχων voucher έχει δημοσιοποιήσει σχετική ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ στα τέλη Αυγούστου, λέγοντας ότι 65.000 παιδιά αποκλείστηκαν από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, παρά το γεγονός ότι οι οικογένειες τους πληρούσαν απόλυτα και με το παραπάνω τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.
«Δικαιούχους των voucher για τα ΚΔΑΠ έχουμε μόνο στον Καλό Αγρό. Γενικότερα φέτος τα voucher είναι αρκετά μειωμένα. Πολλοί γονείς υπέβαλλαν αιτήσεις προκειμένου να είναι δικαιούχοι των voucher αλλά τελικά δεν εγκρίθηκαν» εξηγεί στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Ανέστης Δερματίδης εξηγώντας ότι στα υπόλοιπα ΚΔΑΠ που δημιούργησε ο Δήμος Δράμας δεν εγκρίθηκε κανένα voucher. To Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας ανέμενε να εγκριθεί σημαντικός αριθμός voucher προκειμένου να προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού. Όπως εξηγεί ο κ. Δερματίδης πολλοί από τους ενδιαφερόμενους δεν κατάφεραν τελικά να μπουν στο πρόγραμμα εξαιτίας της σύγχυσης που υπήρξε κατά την υποβολή των αιτήσεων και του γεγονότος ότι πολλοί γονείς δεν είχαν καταθέσει ακόμη φορολογικές δηλώσεις λόγω της παράτασης που ίσχυε.
Ανεξάρτητα από τη φετινή πορεία της λειτουργίας των νέων ΚΔΑΠ του Δήμου Δράμας η ίδρυση τους αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον αφού στόχος του Νομικού Προσώπου ήταν καταρχάς να προχωρήσει στην δημιουργία τους, όπως εξηγεί ο κ. Ανέστης Δερματίδης, σημειώνοντας ότι ακόμη και αν τα ΚΔΑΠ δεν μπορέσουν να λειτουργήσουν φέτος όπως αρχικά αναμενόταν, ο Δήμος Δράμας θα είναι περισσότερο έτοιμος για την επόμενη περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την εβδομάδα, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ειδικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των δημοτικών ΚΔΑΠ. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι «όσες οικογένειες δεν πήραν voucher για τα παιδιά τους και το δικαιούνται -διότι υπήρξαν πολλές οικογένειες που δεν συμπλήρωναν τα χαρακτηριστικά που χρειάζονταν- μπορούν, πλέον, να απευθυνθούν, αν θέλουν, στα δημοτικά Κέντρα Απασχόλησης παιδιών, τα οποία είναι σε θέση να υποδεχτούν πολλές χιλιάδες παιδιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ