Μουσείο εκπαιδευτικής τεχνολογίας από το ΕΠΑΛ του Νευροκοπίου

0
2234

Το σχολείο προχωρά και στην εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού για τις ανάγκες ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής.

Εγκρίθηκε η υλοποίηση του σχεδίου δράσης του έργου που συμφωνήθηκε μεταξύ της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κάτω Νευροκοπίου και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

Στον σκοπό του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων: α) η ίδρυση Μουσείου Τεχνολογίας με αντικείμενο δράσης τη συγκέντρωση, διάσωση, διαφύλαξη, τεκμηρίωση και προβολή της τεχνολογικής και βιομηχανικής κληρονομιάς και β) η συμβολή στην ευρύτερη πολιτισμική δραστηριότητα και ανάπτυξη με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων σε τρίτους για περιοδικές εκθέσεις και εκδηλώσεις επιστημονικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα. Το ΙΔΡΥΜΑ διαθέτει δικές του εγκαταστάσεις (Κοσμοθέατρο, Πλανητάριο, Προσομοιωτή, Αμφιθέατρα, Εκθετήρια κλπ) στο ευρύτερο κτιριακό συγκρότημα του «Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας», που βρίσκεται στο 6ο χλμ. της οδού Θέρμης – Θεσσαλονίκης (στο εξής «Κέντρο»), με κατάλληλη υποδομή και τεχνογνωσία για τη φιλοξενία και οργάνωση εκθέσεων μουσειολογικού περιεχομένου.
Το Κέντρο έχει οριστεί ως δικαιούχος της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”» με αντικείμενο την υλοποίηση Σχεδίων Δράσης και Καλών Πρακτικών που υποβάλλονται από το σύνολο των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό το ΕΠΑΛ Νευροκοπίου θα προχωρήσει, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Νευροκοπίου κα Μαρία Τσελεπίδου, στην προμήθεια ενός μετεωρολογικού σταθμού, από τον οποίο θα λαμβάνονται μετρήσεις και ο οποίος θα συνδεθεί με ιστοσελίδα μέσω της οποίας θα μεταφέρονται τα δεδομένα του μετεωρολογικού σταθμού προκειμένου να ενημερώνεται η τοπική κοινωνία για τις θερμοκρασίες, τα ποσοστά υγρασίας κλπ. Παράλληλα θα ολοκληρωθεί μέσα από αυτή την δράση το Μουσείο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια. Πρόκειται για μουσείο στο οποίο θα εκτίθενται μέσα προβολής και εποπτικό εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται για την διδασκαλία στο σχολείο (προτζέκτορες, γραφομηχανές, παλιοί υπολογιστές, οθόνες κλπ). Παράλληλα θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα “Γνωρίζω τον τόπο μου” στο πλαίσιο του οποίου θα γίνει μια έκθεση φωτογραφίας με θέματα από το Νευροκόπι και τα γύρω χωριά. Με το υλικό αυτό οι μαθητές θα δημιουργήσουν έναν μικρό τουριστικό οδηγό.
Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας μετά από δημοσίευση σχετικής προκήρυξης κατά την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, αξιολόγησε τα υποβληθέντα σε αυτό «Σχέδια Δράσης» των ΕΠΑ.Λ. και ενέκρινε, με αποστολή σχετικής επιστολής έγκρισης το «Σχέδιο Δράσης» του ΕΠΑΛ Κάτω Νευροκοπίου καθώς αυτό κρίθηκε ότι είναι συναφές και πληροί τα κριτήρια συσχέτισης με τους γενικότερους στόχους της δράσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ