1η Γενική Συνέλευση του Μορφωτικού Συλλόγου Σιδηρόνερου «Διαμαντής Λαζαρίδης»
Την Κυριακή στο Σιδηρόνερο Δράμας τελέστηκε το τρισάγιο στη μνήμη του Διαμαντή Λαζαρίδη καθώς συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο δάσκαλος, συγγραφέας, μελετητής και ερευνητής τής ιστορίας και του πολιτισμού και μέλος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών.
Σε κλίμα συγκίνησης αλλά με φανερή την αγάπη και το μεράκι για τον τόπο τους, φίλοι και συγγενείς που αγαπούν το χωριό, μετά το τρισάγιο, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα πραγματοποίησαν την 1η Γενική Συνέλευση του Μορφωτικού Συλλόγου Σιδηρονέρου «Διαμαντής Λαζαρίδης». Στη Συνέλευση αποφασίστηκε η ολοκλήρωση ενός οράματος που είναι και ο πρώτος στόχος του συλλόγου και αυτό είναι η ίδρυση ενός μουσείου και μιας βιβλιοθήκης στο πέτρινο κτίριο του χωριού, το οποίο στέγαζε στο παρελθόν τον Νηπιακό σταθμό του χωριού. Το θέμα του μουσείου θα είναι η πρώτη εγκατάσταση των Ποντίων στην Ελλάδα.
Στη Συνέλευση παρευρέθηκαν άτομα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τη Δράμα αλλά και συγγενείς του Διαμαντή Λαζαρίδη από το μακρινό Καστελόριζο. Επίσης παρών ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος με καταγωγή από το Σιδηρόνερο Δράμας, Αχιλλέας Παπαδόπουλος.
Οι φίλοι του Συλλόγου εξέλεξαν Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από τους: Μαντώ Τοκατλίδου, Λίζα Θεοδωρίδου, Ευγενία Δροσίδου, Παρθένα Καλαϊτζίδου και Λαζαρίδου Αικατερίνη.
Τα «Χ» εύχονται καλή επιτυχία στο έργο τους, όπως και σε κάθε έργο κάθε Πολιτιστικού Συλλόγου που έχει ως στόχο την ανάδειξη του τόπου μας, του πολιτισμού, της ιστορίας και του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.