Συνεχίζει να επενδύει στη Δημόσια Υγεία ο Δήμος Παρανεστίου

0
2176

– Εγκατέστησε έναν οικίσκο isobox για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας
– «Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της υγειονομικής φροντίδας των συνδημοτών μας» σημειώνει στα «Χ» ο Δήμαρχος Παρανεστίου, Αν. Καγιάογλου

Πρόσθετη χρηματοδότηση εξασφάλισε ο Δήμος Παρανεστίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου SMART MEDICINE του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» – INTEREG.
Όπως εξήγησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Παρανεστίου, κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, σε συνεννόηση με το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, τον διευθυντή του κ. Καλυβίνο Αυγουστίνο και το προσωπικό του, ο Δήμος προμηθεύτηκε έναν πλήρως εξοπλισμένο, οικίσκο τύπου isobox, που εγκαταστάθηκε μόνιμα στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου και περιλαμβάνει:
– κρεβάτι εξέτασης, ώστε να πραγματοποιούνται οι ανάλογες εξετάσεις από τους γιατρούς,
– ψυγείο φαρμάκων και εμβολίων για την αποθήκευση και συντήρηση των φαρμάκων και των εμβολίων,
– ηλεκτροκαρδιογράφο τριών καναλιών με διάγνωση καθώς η πρώτη εξέταση κατά την επίσκεψη στο νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας είναι το καρδιογράφημα
– επίσης περιλαμβάνει αυτόματο απινιδωτή ο οποίος είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση επικίνδυνων ταχυαρρυθμιών των ασθενών
– σετ εργαλείων μικροεπεμβάσεων χρήσιμα για την άμεση αντιμετώπιση τραυματισμών κλπ,
– συσκευή Ambu ενηλίκων σιλικόνης πλήρες σετ η οποία απαιτείται για την αποτελεσματική διαχείριση των κρίσιμων περιστατικών ανάνηψης ενηλίκων ασθενών με μάσκα οξυγόνου.
– διπολική διαθερμία υψηλών συχνοτήτων, πρόκειται μια ηλεκτροχειρουργική μονάδα υψηλής συχνότητας για να εκτελέσει χειρουργικές επεμβάσεις με μεγάλη ακρίβεια και αξιοπιστία.
– αναρρόφηση ρεύματος 40lit / min για την αναρρόφηση των εκκρίσεων από τη μύτη, το στόμα ή τους πνεύμονες.
Αλλά και έπιπλα (Γραφείο, καρέκλα, συρταριέρα και κάθισμα συνεργασίας) για τον γιατρό και τον νοσηλευτή όπως και Η/Υ και πολυμηχάνημα για την καταγραφή των ασθενών, την τήρηση αρχείου, την ιχνηλάτηση και την συνταγογράφηση.
Ο Δήμος Παρανεστίου έχει δώσει έμφαση εδώ και δυο περίπου χρόνια στη στήριξη των κοινωνικών παροχών προς τους δημότες του, προσπαθώντας να βελτιώσει τις υποδομές που υπάρχουν και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών του. Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε ο Δήμαρχος Παρανεστίου στα «Χ», ο τοπικός δήμος είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, ώστε να καλύψει και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη υπάρχει.
«Στόχος του Δήμου είναι να συνεχίσει να συνδράμει, στην αναβάθμιση του επιπέδου υπηρεσιών υγείας προς όφελος των πολιτών. Οι επισκέπτες θα εξετάζονται στο isobox πριν εισέλθουν για εξέταση στο Κέντρο Υγείας και έτσι θα αποφεύγεται η διασπορά των νοσημάτων. Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της υγειονομικής φροντίδας των συνδημοτών μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καγιάογλου.
Ο Δήμος Παρανεστίου συνεχίζει να επενδύει στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα εξέφρασε σε ανακοίνωσή του και τις ευχαριστίες του σε όλους τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου και ιδιαίτερα στον διευθυντή του, κ. Καλυβίνο Αυγουστίνο για την άψογη συνεργασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ