1007 κρούσματα στη Δράμα από 1η Σεπτεμβρίου

0
3028

– Συνάντηση φορέων για την κατάσταση της υγειονομικής κρίσης στη Δράμα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο αμφιθέατρο της ΠΕ Δράμας
– Γιώργος Παπαδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: Αυτή τη στιγμή τα κρούσματα στη Δράμα αγγίζουν τα νούμερα του περσινού Νοέμβρη”

Συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας Covid-19 και τον εμβολιασμό στην Π.Ε. Δράμας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 28/09, στις 10:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στον 2ο όροφο του Διοικητηρίου. Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ, η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δράμας, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δράμας, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δράμας, το ΣΕΠΕ Δράμας και οι Δήμοι του Νομού Δράμας, Δράμας, Δοξάτου, Κ. Νευροκοπίου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης.
Μετά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Π.Ε. Δράμας: “τα κρούσματα έχουν φθάσει τα νούμερα του περσινού “μαύρου Νοέμβρη”. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να μετράμε 1007 κρούσματα από 1η μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου. Ο αριθμός των εμβολιασθέντων στη Δράμα ανέρχεται σε ποσοστό 43% περίπου. Το νούμερο αυτό αναδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης”.
Στη συνάντηση φορέων που προηγήθηκε διαπιστώθηκε η ανάγκη να υπάρξουν περισσότερες πρωτοβουλίες ενημέρωσης του πληθυσμού και συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, για την ανάγκη εμβολιασμού, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη στον Νομό Δράμας κινείται σε ιδαίτερα χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι δεν ισχύει ο ισχυρισμός πως δεν γίνονται επαρκείς έλεγχοι, αλλά στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης κινούνται καθημερινά στην πόλη διενεργώντας ελέγχους με πολιτική περιβολή. Από την πλευρά του, ο Ιατρικός Σύλλογος επεσήμανε ότι, παρότι έχει ζητηθεί από τους δήμους να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης για τον εμβολιασμό με τη συνδρομή του, δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και έναν μήνα.

Περισσότερα στην επόμενη έντυπη έκδοση της εφημερίδας “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ