Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής: Επιστρέφει με «Μπακαλόγατο» η θεατρική ομάδα του χωριού

0
1033

– Πρεμιέρα το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 στις 21:00 στην αίθουσα της Π.Ε. Δράμας
– Μιλούν στα «Χ» για την σπαρταριστή παράσταση ο πρόεδρος του Μουσικοδραματικού Συλλόγου και ο σκηνοθέτης της παράστασης


Η θεατρική ομάδα του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία» ανεβάζει θεατρικά τον «Μπακαλόγατο», κάνοντας πρεμιέρα το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 στις 21:00′ στην αίθουσα της Π.Ε. Δράμας «Κ. Καραμανλής». Μια κωμωδία με σπαρταριστό γέλιο σε σκηνοθεσία του Διονύση Παπαναστασάτου. Πρόκειται για γνωστή ελληνική ταινία στην οποία έχει ερμηνεύσει το γνωστό ρόλο του Ζήκου με απαράμιλλο τρόπο, ο Κώστας Χατζηχρήστος και αγαπήθηκε διαχρονικά από τους φίλους του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.
Ο πρόεδρος του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής κ. Νίκος Βουλόδημος δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «O Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής έχει μεγάλη ιστορία και στο δράμα, κάτι που μαρτυρά και η ονομασία του. Από την αρχή της ίδρυσης του λίγο μετά το 1906, υπήρχε πάντα θεατρική ομάδα στο σύλλογο και πάντα φιλοξενούνταν θεατρικά έργα στην αίθουσα του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής. Αλλά και όποτε έβγαινε κάποιο έργο σε πανελλαδικό επίπεδο σύντομα παρουσιαζόταν από τη θεατρική ομάδα της Χωριστής. Η ιστορία της θεατρικής ομάδας είναι πάρα πολύ μεγάλη, απλά τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω του κορωνοϊού είχαμε μια στασιμότητα. Τώρα ευελπιστούμε ότι θα επανέλθουμε δυναμικά με μια πάρα πολύ καλή παράσταση».

Ο Ζήκος είναι επαρχιώτης από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή και είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, η οποία θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται, ενώ αγαπάει τον Κιτσάρα. Ο Παντελής αν και προχωρημένης ηλικίας θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, Λίτσα. Οι ήρωες του έργου δημιουργούν σκηνές με άφθονο γέλιο, κάτι που καταφέρνουν πολύ καλά όπως τουλάχιστον έδειξαν οι πρόβες και οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης. που ανεβάζει ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής, κ. Διονύσης Παπαναστασάτος, μιλώντας στα «Χ» είπε ότι η ιδέα του για το ανέβασμα της παράστασης προήλθε πριν την περίοδο της πανδημίας και με βάση το ανθρώπινο δυναμικό που διέθετε η θεατρική ομάδα. Ο κυρίαρχος λόγος για να ανεβάσουμε το συγκεκριμένο έργο ήταν ότι η κοινωνία της Χωριστής έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για τις παλιές ελληνικές ταινίες. Τις προτιμούν σε σχέση με άλλες παραστάσεις που δεν προέρχονται από αυτές τις ταινίες. Είχαμε ξεκινήσει πρόβες, ήμασταν μια εβδομάδα πριν κάνουμε την πρεμιέρα μας και μας πρόλαβε η πρώτη καραντίνα. Τον περασμένο Φεβρουάριο, εφόσον είδαμε ότι τα μέτρα άρχισαν να χαλαρώνουν και ο κόσμος μπορεί να έρθει άνετα στην παράσταση, ξεκινήσαμε και πάλι την προετοιμασία για την πρεμιέρα της παράστασης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η θεατρική ομάδα δεν αποτελείται μόνο από μέλη του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής. Τέσσερις ή πέντε ηθοποιοί της παράστασης είναι μέλη του συλλόγου, όχι όμως και οι υπόλοιποι, όπως εξηγεί ο κ. Παπαναστασάτος. «Θα θέλαμε πάρα πολύ να είναι όλοι μέλη του συλλόγου, αλλά τα τελευταία χρόνια και λόγω περιορισμένου χρόνου για τον καθένα αυτό δεν ήταν δυνατόν. Το θέατρο εξάλλου δεν είναι κάτι εύκολο όπως ίσως νομίζουν οι περισσότεροι. Θέλει αφοσίωση και χρόνο».

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουνίου στις 21.00′ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Δράμας και, όπως αναφέρει ο κ. Παπαναστασάτος: «Θα ακολουθήσουν αμέσως μετά άλλες επτά παραστάσεις τον ίδιο χώρο, κάθε Σάββατο, Κυριακή και Τετάρτη. Η τελευταία παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου. Η είσοδος στην παράσταση έχει αντίτιμο της τάξης των 7 ευρώ. Να πω ότι η παράσταση προσφέρει πολύ γέλιο για τους θεατές. Τρεις ημέρες μετά την τελευταία πρόβα και εμείς δεν έχουμε ακόμη σταματήσει να γελάμε».
Αξιοσημείωτο είναι ότι τον ανδρικό ρόλο του Ζήκου ερμηνεύει και μάλιστα με αξιοπρόσεκτο τρόπο μια γυναίκα, η Σοφία Τσιρακίδου. Σχετικά με την επιλογή να καλύψει τον συγκεκριμένο ανδρικό ρόλο μια γυναίκα, ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει στα «Χ»: «H Σοφία Τσιρακίδου έχει πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο. Είμαι ένας σκηνοθέτης που δεν μου αρέσουν αυτές οι αλλαγές ρόλων. Αλλά ο ρόλος ταίριαξε απόλυτα στην συγκεκριμένη ηθοποιό. Εκτός αυτού έχει κάνει άλλους δυο πάρα πολύ πετυχημένους ανδρικούς ρόλους, στην θεατρική ομάδα του συλλόγου με τα έργα «Ένα Βότσαλο στη λίμνη» και «Σπαγκοραμμένος». Σε αυτό τον ρόλο του «Ζήκου» είναι ό,τι καλύτερο έχω δει».

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Ζήκος: Σοφία Τσιρακίδου
Κυρ Παντελής: Κώστας Καψιμάνης
Κυρά Δέσποινα: Αναστασία Μαυρίδου
Κιτσάρας: Γιώργος Νικολαΐδης
Αργύρης: Διονύσης Παπαναστασάτος
Λίτσα: Ελένη Βογιατζή
Φιφίκα: Εύα Παπαδοπούλου – Μαρία Αλτιντζή
Κυρ Μανώλης: Παναγιώτης Γιαγκάζογλου – Γιώργος Κανέλης
Κυρ Σωτήρης: Ιωάννης Σκλήβας
Ζευγάρι: Νίκος Πουλής – Δέσποινα Μακρίδου
Μήτσος (Σωφέρ): Βασίλης Μισδανίτης
Μήτσος Β’: Χρήστος Παπαδόπουλος
Θεία Λίτσας: Χρυσούλα Φωτιάδου
Μουσικοί: Αθανάσιος Χαρίτου – Ιάκωβος Μαλαμίδης
Κοπέλα: Ελένη Παπάζογλου
Αστυνομικοί: Αθανάσιος Χαρίτου – Ιάκωβος Μαλαμίδης
Μητσάρας: Χρήστος Παπαδόπουλος – Ιάκωβος Μαλαμίδης.
Σκηνικά: Διονύσης Παπαναστασάτος
Ήχοι: Απόστολος Μπιμπίκης
Φώτα: Κώστας Μπαξεβάνης
Tην σκηνοθεσία υπογράφει ο Διονύσης Παπαναστασάτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ