Μπάμπης Καζεπίδης: «Η φετινή πορεία του Πανδραμαϊκού κρίνεται άκρως επιτυχημένη»

0
4257

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΖΕΠΙΔΗ:
«Η φετινή πορεία του Πανδραμαϊκού κρίνεται άκρως επιτυχημένη»

Στα «Χ» και στον Δημήτρη Μπουτζέκη μίλησε ο προπονητής του Πανδραμαϊκού Μπάμπης Καζεπίδης.

Ο Δραμινός προπονητής που την φετινή χρονιά με τον Πανδραμαϊκό βοήθησε τους κόκκινους να κάνουν μια εξαιρετική χρονιά και να θεωρηθούν η ομάδα έκπληξη στην Γ εθνική, καθώς και στην επιστροφή των κόκκινων μετά από 10 χρόνια στις εθνικές κατηγορίες. Ο Μπάμπης Καζεπίδης ανέλυσε την φετινή πορεία της ομάδας και το αν πέτυχε τους στόχους της ομάδας, για την συνεργασία του με την διοίκηση της ομάδας τον Κώστα Χαλβατζή και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας που εντυπωσίασαν φέτος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η συνεργασία του με τον Πανδραμαϊκό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Δύο λόγια για την φετινή πορεία του Πανδραμαϊκού 

Ήταν μια χρονιά που πρωταρχικό στόχο είχαμε να σωθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα έχοντας στο μυαλό μας ότι στην κατηγορία αυτή είχε πολλά χρόνια να παραμείνει δραμινή ομάδα. Και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γινόταν καθώς επίσης και να κατακτήσουμε το κύπελλο. Ήταν μια απαιτητική χρόνια σε μια δύσκολη κατηγορία που για να σωθείς ουσιαστικά πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό. Στο τέλος είχαμε μια κάμψη αλλά θεωρώ αν ολοκληρωνόταν το πρωτάθλημα θα τερματίζαμε βάσει του προγράμματος σε υψηλότερη θέση.

Κρίνεται επιτυχημένη την φετινή πορεία της ομάδας;

Θεωρώ ότι ήταν πετυχημένη η χρονιά γιατί ουσιαστικά καταφέραμε σχετικά εύκολα την σωτηρία μας και μάλιστα μέχρι τον Γενάρη είχαμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία και φυσικά φτάσαμε και στον τελικό κυπέλλου. Η ομάδα είχε ως στόχο την σωτηρία, αλλά κατάφερε να είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος φτάνοντας μέχρι και την κορυφή κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Η γνώμη μου είναι ότι οι βάσεις για την φετινή πορεία στήθηκαν από την περσινή χρονιά όπου υπήρχε ένα κορμός παικτών έτοιμος για την κατηγορία και με τις κατάλληλες προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι η ομάδα έδειξε ένα πρόσωπο πολύ ανταγωνιστικό. Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν εξαιρετικό, οι ποδοσφαιριστές ήταν όλοι καταπληκτικά παιδιά και η διοίκηση ήταν δίπλα μας σε ότι χρειαζόμασταν. Ενώ πολύ σημαντική ήταν και η  υποστήριξη τόσο υλική όσο και ηθική από τους φιλάθλους μας.

Με το τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα ήταν λίγο πίσω από την πρώτη θέση. Πιστεύατε ότι μπορείτε να κάνετε την έκπληξη και να πάρετε το πρωτάθλημα;

Εμείς κάθε παιχνίδι το βλέπαμε ξεχωριστά με προσήλωση και σοβαρότητα και αυτό ήταν που μας κράτησε στις υψηλές θέσεις. Θεωρώ ότι στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου αν καταφέρναμε να κερδίσουμε στην Χρυσούπολη που είχαμε αρκετές ευκαιρίες στο 0-1 να σημειώσουμε και άλλο τέρμα και δεν χάναμε από τον Πανσερραϊκό στις καθυστερήσεις του αγώνα θα είχαμε εντελώς διαφορετικό κίνητρο, τόσο οι παίκτες όσο και η διοίκηση, ενισχύοντας την ομάδα με κάποιους παίκτες που θα μας έκαναν ακόμη πιο ανταγωνιστικούς διεκδικώντας γιατί όχι και το πρωτάθλημα. Με την έναρξη του δευτέρου γύρου η ομάδα έδειξε μια αγωνιστική αστάθεια κάνοντας όπως λέμε στην ποδοσφαιρική αργκό κοιλιά με αποτέλεσμα να έχει αρνητικό ρεκόρ 5 παιχνίδια χωρίς νίκη.

Πού πιστεύετε ότι οφείλεται; Μήπως στο ότι δεν υπήρχε μεγάλο βάθος στην ομάδα με αποτέλεσμα να υπάρχει κόπωση;

Βλέποντας την ομάδα απόμέσα δεν θεωρώ ότι έκανε κοιλιά γιατί σε αυτά τα 5 παιχνίδια -πλην του Ορφέα- η ομάδα ήταν καλή και σε καμία περίπτωση δεν ήταν κατώτερη από τις ομάδες που έχασε απλά κάποια διαιτητικά λάθη μέσα στο Οφρύνιο, λίγο η ατυχία μέσα
στο Παραλίμνιο όπου είχαμε αρκετές φάσεις μας έκανε να χάσουμε ματς στα οποία δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι ήμασταν πολύ μικρό ρόστερ και κάποιοι παίκτες παίζανε συνεχώς σε κύπελλο και πρωτάθλημα, ακόμη σε πολλά ματς δεν είχαμε επιλογές από τον πάγκο σε καίριες θέσεις, καθώς επίσης και έλλειψη κινήτρου από ένα σημείο και μετά το οποίο πιστεύω λειτούργησε υποσυνείδητα στην ομάδα.

Την πρώτη μέρα προετοιμασίας σας είχα ρωτήσει για το αν θα δίνατε ευκαιρίες σε νέα παιδιά και είδαμε φέτος αρκετούς ταλαντούχος νεαρούς ποδοσφαιριστές να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Τί έχετε να πείτε στους νεαρούς αυτούς ποδοσφαιριστές; Είστε ευχα-
ριστημένος με την συνολική τους απόδοση φέτος;

Πιστεύω ότι όλα τα νέα παιδιά δούλεψαν πολύ φέτος, πήραν ευκαιρίες αλλά και εμπειρίες οι οποίες θα τους φανούν πολύ χρήσιμες στο μέλλον. Με άφησαν πάρα πολύ ευχαριστημένο πρωταρχικά γιατί είχαν όρεξη για δουλειά χωρίς πολλά λόγια αλλά και γιατί έδωσαν πολλές λύσεις στην ομάδα με την εν γένει παρουσία τους.

Στην ομάδα ξεκινήσατε πριν 3 χρόνια αναλαμβάνοντας την ομάδα σε δύσκολη στιγμή και καταφέρατε να την οδηγήσετε στο ντάμπλ πέρσι και φέτος σε μια αξιοπρεπή πορεία στην Γ’ εθνική. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό, ποια ήταν η ωραιότερη στιγμή σαν προπονητής του Πανδραμαϊκού;

Νομίζω ότι όποια δυσκολία και αν υπήρχε ξεπεράστηκε μέσα από την πολύ δουλειά από όλους: παίκτες, διοίκηση, προπονητές και από την ισχυρή θέληση η ομάδα να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες εκεί όπου έγινε γνωστή σε όλο το πανελλήνιο, αλλά και από το πάθος και την δίψα των Πανδραμαϊκών φιλάθλων για την ομάδα και την άνοδο αντίστοιχα. Για μένα η πιο σπουδαία και συνάμα ωραιότερη χρονιά ήταν η περυσινή όπου κάναμε το απόλυτο (πρωτάθλημα, κύπελλο, super cup).

Περιμένατε ότι φέτος ο Πανδραμαϊκός θα είναι τόσο ανταγωνιστικός και θα διεκδικεί το πρωτάθλημα ή στην συνέχεια είδατε ότι μπορείτε να κάνετε κάτι;

Όταν είσαι νεοφώτιστος και μάλιστα μια ομάδα η οποία είχε να παίξει 10 χρόνια σε εθνικές κατηγορίες σίγουρα είσαι επιφυλακτικός μιας και το άγνωστο δημιουργεί μια ανασφάλεια, όταν όμως ξεκίνησε το πρωτάθλημα και έχοντας δύσκολο ξεκίνημα κάναμε νίκη εντός με Χρυσούπολη και ισοπαλία μέσα στον Πανσερραϊκό, εκεί συνειδητοποίησα ότι η ομάδα μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα στην κατηγορία.

Πως ήταν η συνεργασία σας με την διοίκηση του Πανδραμαϊκού;

Νομίζω ότι στη διοίκηση του Πανδραμαϊκού το πρώτο πράγμα που διακρίνεις είναι η ανιδιοτέλεια. Ήταν δίπλα μας όλη τη χρονιά και μοχθούσε καθημερινά να μην μας λείπει
τίποτα και να κάνει το έργο μας ευκολότερο.

Μελλοντικά πιστεύετε οτι ο Πανδραμαϊκός μπορεί να παίξει σε υψηλότερες κατηγορίες;

Στο ποδόσφαιρο πλέον για να φτάσει μια ομάδα σε παραπάνω κατηγορίες πρέπει να υπάρχουν χρήματα. Βλέπουμε ομάδες ιστορικές οι οποίες έχουν καταρρεύσει και  ομάδες χωρίς μεγάλη ιστορία να είναι σε υψηλές κατηγορίες και ο λόγος που γίνεται αυτό είναι καθαρά τα χρήματα. Αν η ομάδα καταφέρει να βρει πόρους οικονομικούς μιας και έχει υποδομές και εννοώ το προπονητικό της κέντρο σίγουρα μπορεί να παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Θα θέλατε να συνεχίσετε στον Πανδραμαϊκό και την νέα αγωνιστική περίοδο;

Από μέρους μου υπάρχει θετική διάθεση. Θα πρέπει βέβαια να μιλήσω με την διοίκηση και αν υπάρχει θετική διάθεση και ταύτιση απόψεων γιατί όχι να μην συνεχίσω και την νέα χρονιά.

Με τον κ. Χαλβατζή είστε συνεργάτες χρόνια κάνοντας μεγάλες επιτυχίες σε όποια
ομάδα και αν δουλέψατε. Πώς είναι η συνεργασία σας;

Ο Κώστας πέρα από ένας σπουδαίος άνθρωπος είναι και ένας εξαιρετικός γυμναστής
με πάρα πολλές γνώσεις και εμπειρίες πάνω στο αντικείμενο του τις οποίες αποδεικνύει καθημερινά μέσα από την δουλειά του. Η συνεργασία μας είναι άψογη με μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον και πιστεύω ότι αυτό το ενισχύει ακόμη περισσότερο και το χαμηλό προφίλ που έχουμε σαν χαρακτήρες και οι δύο.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδοσφαίρο;

Η Δράμα ανέκαθεν είναι ποδοσφαιρομάνα και συνεχίζει να βγάζει ταλέντα τα οποία
απορροφούνται από μεγάλους συλλόγους της χώρας (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΞΑΝΘΗ). Πιστεύω όμως
ότι η πόλη χρειάζεται ισχυρό Πανδραμαϊκό, ισχυρή Δόξα για να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο της πόλης, να δίνουν κίνητρο στα νέα παιδιά και να αποτελούν προθάλαμο για τις μεγάλες ομάδες της χώρας όπως συνέβαινε παλιότερα.

Οι Δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει προπονητής που να μην θέλει μέσα από τα χέρια του να δει ένα παιδί να φτάνει ψηλά. Θεωρώ ότι ο δραμινός προπονητής είναι δίπλα στα νέα παιδιά και μάλιστα η ΕΠΣ Δραμας ενισχύει αυτά τα ταλέντα με την υποχρεωτική συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών.

Πώς βλέπετε το επίπεδο των Δραμινών προπονητών;
Στην Δράμα έχουμε ένα σύλλογο προπονητών από τους μεγαλύτερους της χώρας, πράγμα  που σημαίνει ότι είναι καταρτισμένοι μέσα από τις σχολές της ΕΠΟ. Έχουμε προπονητές οι οποίοι είναι συγγραφείς βιβλίων που πωλούνται στο εξωτερικό, όπως ο Μιχάλης ο Τσοκακτσίδης και ο Σάκης ο Τερζής ο οποίος κάνει και πολλά σεμινάρια σε χώρες
της Αραβικής χερσονήσου, προπονητές που δούλεψαν στο παρελθόν σε υψηλές εθνικές κατηγορίες με επιτυχίες και καλή παρουσία, προπονητές σε Α εθνική γυναικών. Άρα όλα
τα παραπάνω που ανέφερα αποδεικνύουν ότι η Δράμα έχει υψηλό επίπεδο προπονητών.
Προσωπικά θα ήθελα να δω δραμινό προπονητή σε ομάδα super league είναι κάτι που λείπει από το δραμινό ποδόσφαιρο.

Πώς βλέπετε την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο;

Τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, η παρατεταμένη οικονομική κρίση σίγουρα κάνουν δύσκολη την κατάσταση παρόλα αυτά υπάρχουν παράγοντες στην πόλη οι οποίοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και αγωνίζονται καθημερινά για αυτό κάνοντας πολλές θυσίες και κρατώντας
το σε πολύ καλό επίπεδο.

Πού πιστεύετε ότι βρίσκεται το δραμινό ποδόσφαιρο σε σχέση με άλλους νομούς;

Η Δράμα είναι μια πόλη η οποία έχει υψηλά ποσοστά ανεργίας, μεγάλο ποσοστό μετανάστευσης και ελάχιστους φοιτητές σε σχέση με Ξάνθη Κομοτηνή Σέρρες, Θεσσαλονίκη. Παρόλα ταύτα πιστεύω ότι το τοπικό ποδόσφαιρό της είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψιν και έναν σημαντικό παράγοντα τον πληθυσμιακό αλλά και την εξαγωγή ταλέντων.

Πώς περάσατε όλη αυτή την περιπέτεια με τον κορωνοϊό; Σας λείπει η αγωνιστική δράση;

Την δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο για όλη την ανθρωπότητα την πέρασα στο σπίτι με την επαγγελματική μου ένα σχόληση και αρκετό διάβασμα σχετικά με το ποδόσφαιρο. Σίγουρα όταν μαθαίνεις να είσαι καθημερινά στο γήπεδο είναι κάτι το οποίο όταν κόβεται ξαφνικά σου λείπει ακόμη περισσότερο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ