Μπαράζ επαφών για τη «διπλή λαϊκή αγορά»

0
9149

Σενάρια για προσωρινή λειτουργία της λαϊκής αγοράς σε δύο σημεία.
Διίστανται οι απόψεις για την μεταφορά εμπόρων στην οδό Χελμού.
Μιλάει στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Εφραιμίδης.

Σε διαβούλευση παραμένει ο σχεδιασμός διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς σε δύο διαφορετικά σημεία της πόλης, με βάση τον οποίο θα εκθέτουν ξεχωριστά οι παραγωγοί και οι έμποροι. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, οι παραγωγοί θα εκθέτουν την παραγωγή τους στην οδό 19ης Μαΐου και οι έμποροι στην οδό Χελμού, στην περιοχή της Ανάπλασης. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει ως αποτέλεσμα από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας που έγινε χθες το μεσημέρι, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των εκθετών στον γνωστό χώρο τέλεσης της λαϊκής αγοράς.
Χθες το μεσημέρι, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων για τις συζητήσεις που προηγήθηκαν με τους φορείς των εκθετών της λαϊκής αγοράς και για τον σχεδιασμό που υπάρχει από την Δημοτική Αρχή.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Εφραιμίδης, μετά το πέρας της συνεδρίασης, σημείωσε στα “Χ” ότι τελικές αποφάσεις δεν υπήρξαν, καθώς υπάρχουν δυο αντιπροσωπείες πολιτών οι οποίες έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για το τι πρέπει να γίνει. Οι μεν ζητούν να μεταφερθεί το τμήμα με τους εμπόρους στην οδό Χελμού ενώ οι δε, θέλουν να παραμείνουν οι έμποροι στο γνωστό χώρο της λαϊκής αγοράς, στην 19ης Μαΐου.
“Το πρωί της Παρασκευής (σήμερα) αναμένεται να υπάρξει νέος γύρος επαφών για το ίδιο θέμα και να συγκεντρωθούν οι απόψεις του Εμπορικού Συλλόγου, του σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκής Αγοράς και των άμεσα εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών. Στη συνέχεια θα ενημερωθούν εκ νέου οι δημοτικές παρατάξεις” όπως υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας. Ο ίδιος εξήγησε ότι η τυχόν απόφαση για διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς σε δυο διαφορετικά σημεία, θα έχει προσωρινό χαρακτήρα και δεν είναι μια μόνιμη απόφαση. Διευκρίνισε επίσης ότι αν οι άμεσα εμπλεκόμενοι -οι έμποροι και οι παραγωγοί- θελήσουν να παραμείνουν στον ίδιο χώρο (της 19ης Μαΐου), τότε αναγκαστικά θα μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των εκθετών.
Ως χώρος διεξαγωγής της παράλληλης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς του Δήμου Δράμας (εάν αυτή αποφασιστεί τελικά), σχεδιάζεται η οδός Χελμού από το σημείο που αυτή τέμνεται με την οδό Βεργίνας μέχρι το σημείο της διασταύρωσης με την οδό Φιλίππου. Στην εν λόγω αγορά θα δραστηριοποιούνται οι επαγγελματίες πωλητές. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για την εφαρμογή αυτού του σχεδιασμού, θα αρχίσει να ισχύει από τη λαϊκή αγορά που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14- 5-2020 και για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!