Μπλούχος, Ξανθόπουλος & Κεφαλίδου στη Δράμα

Αυτοδύναμη κυβέρνηση για την ΝΔ μετά τις χθεσινές εκλογές, με 158 βουλευτές

0
3485

Αυτοδύναμη κυβέρνηση με 158 βουλευτές και ποσοστό 39,83% στο 96,20% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας προέκυψε για την Νέα Δημοκρατία μετά τις χθεσινές εθνικές εκλογές.

Στο 96,20% των εκλογικών τμημάτων επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 31,54% και 86 έδρες, το ΚΙΝΑΛ 8,05% και 22 έδρες, το ΚΚΕ 5,32% και 15 έδρες, η Ελληνική Λύση 3,71% και 10 έδρες, το ΜεΡΑ25 3,45% και 9 έδρες και ακολουθούν τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα.
Στην Δράμα στο 99,20% επί του συνόλου των εκλογικών τμημάτων η Νέα Δημοκρατία έλαβε 43,91% και 25.500 ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,69% και 13.173 ψήφους, το ΚΙΝΑΛ 12,34% και 7.168 ψήφους, η Ελληνική Λύση 6,70% και 3.891 ψήφους, Το ΜέΡΑ25 3,09% και 1.797 ψήφους, η Χρυσή Αυγή 2,97% και 1.722 ψήφους, το ΚΚΕ 2,76% και 1.601 ψήφους και ακολουθούν τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα.
Βουλευτές στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας εξελέγησαν ο κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος με την ΝΔ που έλαβε 12.131 ψήφους με καταμετρημένο το 99,20% των εκλογικών τμημάτων. Ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 4.331 ψήφους. Η κ. Χαρά Κεφαλίδου με το ΚΙΝΑΛ έλαβε 2.815 ψήφους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις χθεσινές εκλογές στην ΠΕ Δράμας προέκυψαν 1.500 ασταύρωτα ψηφοδέλτια για την ΝΔ, 2.700 ασταύρωτα ψηφοδέλτια για τον ΣΥΡΙΖΑ και 400 ασταύρωτα ψηφοδέλτια για το ΚΙΝΑΛ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, επισκέφθηκε, με τον Γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Καρβούνη, τους δυο άλλους δραμινούς εκλεγμένους βουλευτές και τους συνεχάρη προσωπικά για την επιτυχία τους.
Σε πανηγυρικό κλίμα μετά την εκλογή του και έξω από το εκλογικό του γραφείο όπου είχε συγκεντρωθεί πολύ μεγάλος αριθμός φίλων και ψηφοφόρων του ο νεοεκλεγμένος βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Μπλούχος δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει και περιμέναμε εδώ και καιρό. Να γίνει η μεγάλη αλλαγή και μια αλλαγή σελίδας για το νομό μας και τη Δράμα μας. Περιμένουμε πολλά από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα πετύχει γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να πετύχει για να επανεκκινήσει ο τόπος και η χώρα. Σ’ αυτή τη προσπάθεια θα είμαστε αρωγοί κι εμείς. Ο ευλογημένος αυτός τόπος θα πάψει να είναι παραγκωνισμένος, θα βγούμε μπροστά και θα διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει να διεκδικήσουμε αγωνιστικά και ευελπιστώ ότι όλοι μαζί θα το πετύχουμε. Να ευχαριστήσω τους γονείς μου που δεν είναι εδώ. Παρότι γιατρός και χειρουργός δε μπορώ να λύσω όλα τα θέματα. Αυτή είναι η περπατισιά μου, αυτοί μ’ έβαλαν στο δρόμο να την περπατώ, τους λατρεύω, όσο ζω θα τους λατρεύω και θα τους τιμώ, την οικογένειά μου όλη, τη γυναίκα μου, τον αδελφό μου, τα ανίψια μου, όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου αυτό το διάστημα. Που αγωνίστηκαν, που έδωσαν ψυχή και είναι δίπλα μου. Τους ξέρετε όλοι και είναι κι αυτοί μια μεγάλη οικογένεια. Αλλά πάντα και πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω όλους εσάς, που με την εμπιστοσύνη σας και την αγάπη σας μου δίνετε τη δύναμη να περπατώ για να κάνω αυτό που πρέπει. Γιατί η νίκη είναι μεγάλη αλλά συναισθάνομαι ότι είναι μεγάλο και το βάρος της ευθύνης. Πιστεύω και εύχομαι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς.”
Σε δήλωση του ο νεοεκλεγμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος σημείωσε χθες το βράδυ στα ΧΡΟΝΙΚΑ:
“Αντιλαμβάνεστε όλοι ότι βιώνω μια εξαιρετικά αντιφατική κατάσταση. Από τη μια μεριά είναι η στενοχώρια γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την πρώτη θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να είναι η πρώτη πολιτική δύναμη, οι πολίτες αποφάσισαν να αναθέσουν την διακυβέρνηση της χώρας στους μόνιμους ιδιοκτήτες της, παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να πετύχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 32% και αποτελεί την ηγεμονική δύναμη της προοδευτικής παράταξης. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα κατά την άποψή μου κι αυτό είναι το πολιτικό καθήκον που έχει τώρα να οικοδομήσει το αντίπαλο δέος στην συντηρητική επέλαση. Στον αντίποδα αυτού του προβληματισμού νιώθω μια βαθιά ανθρώπινη χαρά γιατί την πρώτη φορά που διεκδίκησα την ψήφο των συμπολιτών μου πρακτικά εκλέχτηκα βουλευτής, εισπράττοντας επί δοκιμασία από ένα μεγάλο φάσμα της τοπικής κοινωνίας, από ανθρώπους οι οποίοι είναι δημοκράτες, προοδευτικοί, αριστεροί και όχι απαραίτητα ΣΥΡΙΖΑ, αυτό προσδιορίζει κ την παρουσία μου στα πολιτικά πράγματα της χώρας όπου θα είμαι συναινετικός, θα είμαι συνεργάσιμος και θεωρώ ότι μπορούμε ως δραμινοί και ως αριστεροί να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα με ασφαλέστερα βήματα. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μου, θέλω να πιστεύω ότι αυτή η πολύ μεγάλη επιτυχία θα μου δώσει τη δυνατότητα να υπηρετήσω τη Δράμα και τους δραμινούς με τον πιο καθαρό τρόπο που μπορώ και ελπίζω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών”.
Αμέσως μετά ο Γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Καρβούνης επεσήμανε:
“Θέλω να συγχαρώ όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες και όλους τους φίλους και τις φίλες που δώσαμε μαζί όλο αυτό το διάστημα τη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών. Ήταν μια μάχη δημοκρατίας για το νομό Δράμας, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα που πετύχαμε σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της σκευωρίας που έστησε η ΝΔ με τη συμφωνία των Πρεσπών. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τους πέντε συντρόφους και φίλους και συναγωνιστές που στελεχώσανε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στη Δράμα. Να συγχαρώ τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο που θα είναι ο νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα, είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος, ένας ενεργός πολίτης της πόλης, με εξαιρετικές δυνατότητες.
Να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη που ουσιαστικά πάνω από μισό χρόνο δώσανε μια τιτάνια μάχη με πενιχρά μέσα.
Τέλος θα ευχαριστήσω τους δραμινούς συμπολίτες που μας τιμήσανε».
Σε δήλωσή της η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου επεσήμανε χθες το βράδυ στα ΧΡΟΝΙΚΑ:
“Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που για ακόμα μια φορά μου έδειξε την εμπιστοσύνη του και την αγάπη του και στο χώρο μας στο Κίνημα Αλλαγής ΠΑΣΟΚ δίνοντας ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό 12,72% και φυσικά ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που επέλεξαν για ακόμη μια φορά να τους εκπροσωπήσω στη βουλή αν αναλογιστεί κανείς δε ότι υπάρχουνε δυο καινούργιοι βουλευτές πια στη Δράμα και είναι ο κ. Μπλούχος με τη Νέα Δημοκρατία και ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος με το ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη τιμή για μένα που συνεχίζω για άλλη μια κοινοβουλευτική θητεία να εκπροσωπώ το νομό όπως προσπάθησα όλα τα προηγούμενα χρόνια με θέσεις, με απόψεις, με σοβαρότητα και με καθαρό πολιτικό λόγο να αναδείξω προβλήματα, να προτείνω λύσεις. Ο κόσμος αυτά τα αναγνώρισε. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνυποψηφίους μου. Δώσαμε έναν αγώνα όλοι μαζί, μια γροθιά και για μένα αυτή η σύντομη προεκλογική περίοδος είναι ένα τεράστιο μάθημα ζωής. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, δημοσιογράφους και τα μέσα γιατί τα τέσσερα αυτά χρόνια φιλοξενούσατε πάντα τα άρθρα μου, τις προτάσεις μου, τις ιδέες μου, τα δελτία τύπου που με την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα ήταν ένα βήμα για να μπορέσει κάποιος να γνωρίσει καλύτερα και την προσωπικότητα του κάθε βουλευτή αλλά και τις δυνατότητες της κοινοβουλευτικής παρουσίας που έχει.
Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα γιατί η χώρα άλλαξε σελίδα. Υπάρχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Χρόνος να σας πω δεν υπάρχει πολύς, ο κόσμος έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη σε όλους και σε ότι αφορά στη Δράμα θέλω να πω ότι πρέπει να γίνει μια γροθιά, τα προβλήματα έχουν περισσέψει στο νομό μας και είναι μια καλή ευκαιρία να υπάρξει συνεννόηση και με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τους επιστημονικούς φορείς της πόλης για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του νομού γιατί πια δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο…».

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!