Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Να επιμείνουμε για τον οδικό άξονα

Θεόφιλος Ξανθόπουλος για τον άξονα προς Αμφίπολη: “Στο σημείο που είμαστε δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής”

0
2405

Την εκτίμησή του ότι θα πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια τόσο των βουλευτών όσο και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας ώστε η κατασκευή του δρόμου προς Αμφίπολη να παραμείνει ψηλά στις προτεραιότητες του Νομού εξέφρασε χθες ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι διατεθειμένος να συμμετέχει σε κοινές πρωτοβουλίες των τριών βουλευτών του Νομού για το ίδιο θέμα αν και σημείωσε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Μπλούχο. Εκτίμησε δε ότι στο σημείο που βρίσκεται η προετοιμασία για το έργο δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής…
Όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Ξανθόπουλος: “Άκουσα την ρητή αναφορά του υπουργού Υποδομών και Mεταφορών κ. Κ. Καραμανλή για τον δρόμο Δράμα Αμφίπολη στην βουλή. Αυτό καταγράφεται στα θετικά.
Η δική μου πρόθεση είναι αν χρειασθεί από κοινού να πάμε στον κ. Υπουργό και να του θέσουμε το θέμα μετ’ επιτάσεως. Η πρωτοβουλία ωστόσο ανήκει κατά βάση στον κ. Μπλούχο. Το αμέσως προσεχές διάστημα μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα το δρομολογήσουμε και θα υπάρξουν νεώτερα επ’ αυτού. Τις παραμονές των εκλογών πάντως ανακοινώθηκε η διάθεση ενός ποσού 145.000 ευρώ περίπου, που αφορά το κόστος της μελέτης σηματοδότησης της οδού. Δηλαδή είχαν ενοποιηθεί τρείς διαφορετικές μελέτες και είχε κουμπώσει το έργο από Δράμα μέχρι Παλαιοκώμη και έμενε μόνο το θέμα της σήμανσης. Στο σημείο που είμαστε δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Υποθέτω ότι για λόγους συνέχειας του κράτους η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει από εκεί που βρισκόμαστε. Είναι θέμα πλέον της τοπικής κοινωνίας να το θέσει μετ’ επιτάσεως πολύ ψηλά στις προτεραιότητες για να υπάρξει μία πολύ σύντομη και άμεση εξέλιξη, που είναι αναγκαία για να μπορέσει η Δράμα να διαπιστώσει ότι κάτι κινείται και αλλάζει σε αυτό το θέμα.
Η δήλωση του κυρίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κου Θεόφιλου Ξανθόπουλου έγινε στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε παρόντος και του γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ κου Δημήτρη Καρβούνη. Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο κ. Ξανθόπουλος, ανάμεσα σε άλλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του για ακόμη μια φορά στους πολίτες που ψήφισαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αθροίστηκαν στην προσπάθεια του κόμματος από τις ευρωεκλογές μέχρι τις Εθνικές εκλογές ώστε να καταγραφεί όπως είπε μια πολύ σημαντική αύξηση για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Δράμα.
Είπε ακόμη ότι διαπιστώνει πως η εκλογή του ιδίου δημιουργεί ένα συναίσθημα ικανοποίησης και ελπίδας στην τοπική κοινωνία, σημειώνοντας ότι είναι ευθύνη του να εκπροσωπήσει τους πολίτες είτε τον ψήφισαν είτε όχι, με τον καλύτερο τρόπο. Ο κ. Ξανθόπουλος σε άλλο σημείο, ενημέρωσε ότι επιλέχθηκε να συμμετέχει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, δηλαδή σε έναν τομέα εξαιρετικά κρίσιμο καθώς η μεγάλη πλειονότητα των σχεδίων νόμου έχει οικονομική διάσταση. Διαβεβαίωσε ότι πρόθεσή του είναι να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάδειξη των προγραμματικών διαφορών του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση και ταυτόχρονα να είναι ένας αγωγός σύγκλισης, συνέργειας και συνεργασίας με τις όμορες πολιτικές δυνάμεις για να υπάρξει κατά το δυνατόν η ισχυρότερη αντίσταση σε αυτό που φαίνεται ότι διαμορφώνεται ήδη από τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης.
Επιπλέον ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε ότι η εκλογή των τριών βουλευτών του Νομού έγινε δεκτή στην τοπική κοινωνία με θετική διάθεση και τόνισε ότι ο ίδιος θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να υπάρχει μια από κοινού αντιμετώπιση στα μείζονα ζητήματα του Νομού Δράμας. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι ανάλογη θα είναι και η στάση των υπολοίπων βουλευτών με τους οποίους υπάρχουν μεν προγραμματικές διαφωνίες και ιδεολογικές διαφορές αλλά μπορούν να παραχθούν συνέργειες που θα βοηθούν στην παραγωγή έργου που τόσο έχει ανάγκη ο Νομός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ