«Να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο»

Συνέντευξη με τον Γιάννη Μυστακίδη, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Πόλη+Ζωή

0
1296

“Δεν υλοποίησε αυτά που υποσχέθηκε στους πολίτες η σημερινή Δημοτική Αρχή με αποτέλεσμα να χαθούν πέντε χρόνια και ο Δήμος να μείνει πίσω” σημειώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Γιάννης Μυστακίδης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “Πόλη + Ζωή”. Προειδοποιεί ότι “δεν θα πρέπει να χαθεί άλλος χαμένος χρόνος, επιλέγοντας ανθρώπους που μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και δεν θα επιβαρύνουν την τσέπη των δημοτών με αυξήσεις δημοτικών φόρων και τελών…

Κύριε Μυστακίδη έχετε διανύσει μια πετυχημένη πορεία ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αλλά και ως εντεταλμένος σε θέματα αθλητισμού επί θητείας Κυριάκου Χαρακίδη. Πως πήρατε την απόφαση να είστε και πάλι υποψήφιος;

κ. Ψωμά, η πόλη μας τα τελευταία πέντε χρόνια έχει μείνει πίσω. Δυστυχώς αυτά που υποσχέθηκε στους πολίτες η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν τα υλοποίησε! Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο.
Στην προσπάθεια αυτή πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά πράγματα προς όφελος των συνδημοτών μου μέσα από τη γνώση και την εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος, για να μπορέσει να βρει η Δράμα το χαμένο βηματισμό της.
Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να είμαι και πάλι υποψήφιος με την παράταξη Πόλη + Ζωή με μπροστάρη και πάλι τον Κυριάκο Χαρακίδη.
Μην ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα απέδειξε ότι γνωρίζει να δίνει λύσεις στα προβλήματα και να μη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Έχει αποδείξει ότι κάνει έργα χωρίς να επιβαρύνει την τσέπη των συνδημοτών μας με αυξήσεις δημοτικών φόρων κ τελών.

Υποδομές στον αθλητισμό από το 2011 μέχρι σήμερα στο Δήμο Δράμας. Αν προχωρούσατε σε μια σύγκριση που θα καταλήγατε;

Για να κάνω σύγκριση του έργου και των παρεμβάσεων που κάναμε εμείς ως δημοτική αρχή πρέπει να υπάρχει και έργο της σημερινής δημοτικής αρχής! Δε θέλει και πολύ σκέψη για να κατανοήσει κανείς το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει επί των ημερών της σημερινής Δημοτικής Αρχής ως προς την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν σχέση με τις αθλητικές υποδομές.
Άφησε στην τύχη του το κολυμβητήριο και αναγκάστηκε να ασχοληθεί μετά από μεγάλη καθυστέρηση μόνο όταν μεγάλωσαν τα προβλήματα και φτάσαμε λίγο πριν τις εκλογές.
Άφησε στην τύχη του το Δημοτικό Στάδιο επί 5 χρόνια. Δεν κατέθεσε καν μελέτη για τις κερκίδες αν και υπήρχε στον προϋπολογισμό του Δήμου το ανάλογο ποσό χρημάτων γι’ αυτήν από 2014!
Δε μπόρεσε να συμβάλει στη δημιουργία ενός προπονητηρίου για τη χρυσή Ολυμπιονίκη μας Άννα Κορακάκη και να την αξιοποιήσει για την ανάπτυξη του αθλήματος της σκοποβολής με τη δημιουργία φυτωρίου νέων ταλέντων.
Δε δείχνει να σέβεται τις προσπάθειες που καταβάλουν οι αθλητές, οι γονείς τους και οι σύλλογοι να διατηρήσουν σε καλό επίπεδο τους χώρους άσκησης που δεν είναι κατάλληλοι. Η Δράμα χρειάζεται όχι μόνο να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στις αθλητικές υποδομές αλλά και να δημιουργήσει καινούργιες. Ο αθλητισμός μπορεί να αναπτυχθεί και να προσφέρει στον τόπο μας πολύ περισσότερο! Το οφείλουμε στην πόλη μας, στην αθλητική μας παράδοση στους πρωταθλητές μας που προπονούνται σε αντίξοες συνθήκες (Στίβος)

Πέντε χρόνια μετά πως αξιολογείτε το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής;

Δε θα πω τίποτε παραπάνω από αυτά που λένε οι συνδημότες μου. Δυστυχώς δεν διαψευστήκαμε στις εκτιμήσεις μας! Η δημοτική αρχή δε μπόρεσε να φανεί άξια των καιρών και των περιστάσεων με αποτέλεσμα ο Δήμος Δράμας να είναι τελευταίος στην πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης. Ποιο είναι το έργο που αφήνει πίσω της μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή; Βλέπετε καμμιά πρόοδο στην καθαριότητα, στην καθημερινότητα των πολιτών, στην αντιμετώπιση των συμπολιτών μας; Είναι δυνατόν να αυξάνονται τα δημοτικά τέλη αντί να τα μειώνει όπως γίνεται σε άλλους Δήμους; Είναι δυνατόν να μην έχει ολοκληρώσει ακόμη την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης που αρχίσαμε και προχωρήσαμε εμείς σε μόλις 3,5 χρόνια;

Γιατί κάποιος να επιλέξει την παράταξη “Πόλη + Ζωή”;

Πιστεύω ακράδαντα και το έχουμε αποδείξει άλλωστε σε μόλις 3,5 χρόνια, ότι είναι η καταλληλότερη επιλογή για το Δήμο της Δράμας. Σήμερα, μετά από την παρένθεση των 5 χρόνων που μεσολάβησε, επιλέγουμε “Πόλη + Ζωή” για να φύγει η πόλη μας προς τα εμπρός!

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους δημότες της Δράμας ενόψει των εκλογών;

Να μην απογοητεύονται και να έχουν το κεφάλι ψηλά. Να είναι σίγουροι ότι σύντομα η Δράμα θα ξεφύγει από τη στασιμότητα και την αδιαφορία. Προτείνω στους συμπολίτες μου να σκεφτούν και να αποφασίσουν ψύχραιμα με μόνο γνώμονα το καλό της πόλης μας και όχι με κομματικά κριτήρια! Στην Αυτοδιοίκηση δε χωρούν τα κόμματα! Αυτό που μετράει είναι οι ικανότητες, η γνώση, η εμπειρία και η θέληση των υποψηφίων να δημιουργήσουν και να διαμορφώσουν συνθήκες ανάπτυξης ώστε να βγούμε από το τέλμα! Και αυτό το εγγυάται η “Πόλη + Ζωή” και ο Κυριάκος Χαρακίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!