«Ναι» από την Π.Α.Μ.Θ. στην υλοποίηση της γεωργικής έκθεσης Φωτολίβους

0
20549

– Θα διεξαχθεί από 27 έως 29 Αυγούστου
– Αναλυτικά το πρόγραμμα της έκθεσης

Πράσινο φως έδωσε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την υλοποίηση της Γεωργικής και Κτηνοτροφικής Έκθεσης Φωτολίβους, με αρχικά εκτιμώμενη ημερομηνία διεξαγωγής την περίοδο από 27 έως 29 Αυγούστου 2021. Η έκθεση θα γίνει στην Τοπική Κοινότητα Φωτολίβους, της Δημοτικής Κοινότητας Σιταγρών, του Δήμου Προσοτσάνης.
Η έκθεση αποσκοπεί στην ανάδειξη, αξιοποίηση, ενίσχυση και ανάπτυξη του τοπικού πολιτιστικού κεφαλαίου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και φορέων.
Πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη διοργάνωση που, εκτός από αγροτική έκθεση, είναι ταυτόχρονα και μία πολύχρωμη όσο και ενδιαφέρουσα γιορτή στην καρδιά του κάμπου της Δράμας. Είναι ένας θεσμός τον οποίο η μεγάλη συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών έχει αναβαθμίσει στη μεγαλύτερη αγροτική έκθεση σε επίπεδο Περιφέρειας. Η διοργάνωση υλοποιείται κυρίως με τη στήριξη του Δήμου Προσοτσάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συμμετέχουν εκθέτες από πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδος, από τη Θεσσαλονίκη έως τον Έβρο.
Στην έκθεση μπορεί κανείς να δει από κοντά προϊόντα όπως γεωργικούς ελκυστήρες και παρελκόμενα, ποτιστικά και αρδευτικά συστήματα, λιπαντικά, ανταλλακτικά και εργαλεία επιδείξεις μηχανημάτων, ομιλίες και διαλέξεις που αφορούν τους αγρότες και όχι μόνο. Επίσης, στην έκθεση υπάρχουν πληθώρα ζωοτροφών, καθώς επίσης και παραγόμενα ζωικής προέλευσης προϊόντα, μεταξύ των οποίων και γαλακτοκομικά.
Η έκθεση γίνεται κάθε χρόνο όχημα γνωριμίας και πλατφόρμα κατάθεσης απόψεων και σκέψεων γύρω από ζητήματα που αφορούν τη γεωργία και την κτηνοτροφία στον τόπο μας. Παράλληλα, αποτελεί και αφορμή για σειρά πολιτιστικών γεγονότων που αναδεικνύουν τα κατά τόπους ήθη και έθιμα, ενώ δεν λείπουν και οι καλλιτεχνικές παρουσιάσεις.
Η διοργάνωση είναι θεσμοθετημένη εκδήλωση ευρείας απήχησης, η οποία διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία επί 25 συναπτά έτη, με τη συμμετοχή πλήθους εκθετών και κόσμου. Η όλη διοργάνωση εντάσσεται στην κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και προώθηση του τοπικού κτηνοτροφικού και αγροτικού προϊόντος, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας τις συνθήκες ανάπτυξης στοιχείων αναφοράς. Οι πολυποίκιλες παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις που αναπτύσσονται, λειτουργούν ως προστιθέμενη αξία στον κοινό αναπτυξιακό στόχο, συμβάλλοντας έτσι στην αναπτυξιακή και οικονομική προοπτική του τόπου. Μουσικά ακούσματα και ήχοι, εκδηλώσεις και δράσεις, παρουσιάσεις λόγου και εικόνας, θεματικές εκθέσεις του παραγωγικού και εμπορικού χώρου, δράσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα, ανάδειξη παραδοσιακών γεύσεων και επιπρόσθετες σχετικές δράσεις, αποτελούν στοιχεία που προσδίδουν μία άλλη διάσταση στην όλη προσπάθεια, αναδεικνύοντας έτσι πτυχές της ελληνικής τοπικής οικονομίας και δημιουργίας, που ευνοούν την προοπτική στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Η εκδήλωση ενσωματώνει ενδιαφέροντα στοιχεία και δεδομένα, χρήσιμα και ωφέλιμα για την τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της έκθεσης δεν έχει οριστικοποιηθεί και πιθανόν να τροποποιηθεί, αν αυτό κριθεί σκόπιμο λόγω καιρικών συνθηκών, υγειονομικών πρωτοκόλλων κλπ. Ωστόσο, ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος περιλαμβάνει τα εξής:

Παρασκευή 27 Αυγούστου
19:30 Προσέλευση επίσημων προσκεκλημένων και χαιρετισμοί.
20:15 Τελετή εγκαινίων της Γεωργικής & Κτηνοτροφικής Έκθεσης Φωτολίβους.
20:45 Πολυποίκιλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
23:00 Μουσική εκδήλωση, με τη συμμετοχή μουσικού σχήματος.

Σάββατο 28 Αυγούστου
18:30 Αθλητικές δραστηριότητες.
19:00 Έκθεση γεωργικών μηχανημάτων και αγροτικών προϊόντων – Παρουσίαση.
19:00 Ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά (& ειδικό πρόγραμμα για παιδιά Α.με.Α.).
20:00 Παιδικό πρόγραμμα.
21:15 Βράβευση αριστούχων μαθητών των εισαγωγικών εξετάσεων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έτους 2019-2020.
21:30 Μουσική βραδιά, με λαϊκό πρόγραμμα.

Κυριακή 29 Αυγούστου
10:30 Λαϊκοί-ψυχαγωγικοί αγώνες ποδηλατοδρομίας για παιδιά (με σημείο συνάντησης την κεντρική πλατεία Φωτολίβους).
19:15 Διαγωνισμός ζωγραφικής από τον Σύλλογο Φίλων Καλών Τεχνών Φωτολίβους.
20:30 Αθλητικές επιδείξεις.
22:30 Μουσική βραδιά, με λαϊκό πρόγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!