Νέα απορριμματοφόρα στον Δήμο Δράμας

0
3140

Μετά από πολλά χρόνια εντάχθηκαν νέα οχήματα στον τομέα καθαριότητας.

Νέα οχήματα απορριμματοφόρα εντάσσει στον στόλο της η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Δράμας, προκειμένου να αντικαταστήσει τα παλιά οχήματα αποκομιδής. Το πρωί της Πέμπτης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρήστος Κυριακίδης παρουσίασε το πρώτο από τα νέα απορριμματοφόρα που εντάσσονται στο δυναμικό του Δήμου Δράμας.
Ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι η υπηρεσία αντιμετωπίζει πολλά και γνωστά προβλήματα όσον αφορά τον στόλο των οχημάτων αλλά και τη στελέχωσή της με έμψυχο δυναμικό. Ωστόσο, εξήγησε ότι, με σωστή και οργανωμένη δουλειά από τη Δημοτική Αρχή και την Υπηρεσία Καθαριότητας, γίνεται μια συνεχής προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την ενίσχυση του στόλου των οχημάτων αλλά και τη στελέχωση του τομέα καθαριότητας με επιπλέον προσωπικό.
Ο κ. Κυριακίδης πρόσθεσε ότι ο στόλος των απορριμματοφόρων του Δήμου Δράμας αποτελείται κυρίως από οχήματα της περιόδου 2002 – 2004. «Εν έτει 2020 εντάσσουμε την πρώτη νέα υπερκατασκευή (απορριμματοφόρο) μετά από πολλά χρόνια και έτσι θα λυθούν πολλά από τα υπάρχοντα προβλήματα» ενώ συμπλήρωσε ότι ένα δεύτερο νέο απορριμματοφόρο θα παραληφθεί την επόμενη Δευτέρα. «Το νέο απορριμματοφόρο που παρουσιάστηκε την Πέμπτη είναι για μια καινούργια υπερκατασκευή σε έναν παλιό άξονα απορριμματοφόρου. Ο Δήμος Δράμας προχώρησε σε δυο ολοκαίνουργιες υπερκατασκευές απορριμματοφόρων με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής για το προσωπικό που εργάζεται στην καθαριότητα. Το κόστος κάθε μιας από τις δυο υπερκατασκευές είναι της τάξης των 40.000 ευρώ» δήλωσε ο κ. Κυριακίδης.
Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Καθαριότητας έχει ήδη εγγράψει στον προϋπολογισμό της ποσό 300.000 ευρώ για την αγορά και νέων ολοκαίνουργιων απορριμματοφόρων.
«Είμαστε στη διαδικασία των μελετών για να προμηθευτούμε δυο ακόμη απορριμματοφόρα την καινούργια χρονιά, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε και το ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας. Ήδη αναμένουμε, σε λίγες μέρες, να ενταχθούν, με μετάταξη, δυο εργάτριες καθαριότητας από τον Δήμο Παγγαίου. Επίσης, αναμένουμε προσωπικό από τα οκτάμηνα (από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας), το οποίο θα ενταχθεί στον τομέα της καθαριότητας σε περίπου ένα μήνα. Πιστεύουμε ότι το επιπλέον προσωπικό θα μας δώσει τη δυνατότητα λύσεων σε πολλά προβλήματα ελλείψεων. Ταλαιπωρηθήκαμε όλοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως θα έπρεπε και στις κοινότητες μας. Ωστόσο, με την έλευση των εργαζομένων από τα οκτάμηνα σε ένα περίπου μήνα, θα βρισκόμαστε σε όλες τις γειτονιές και σε όλα τα πάρκα στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου Δράμας».
Τέλος, σε ερώτηση για το πλύσιμο των κάδων, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας απάντησε ότι καθημερινά το πλυντήριο κάδων βρίσκεται τόσο στις γειτονιές όσο και στις κοινότητες του Δήμου Δράμας. «Ξεκινήσαμε από την περίοδο του κορωνοϊού και από τον Μάρτιο πλένονται καθημερινά περίπου 150 κάδοι. Ο αριθμός των κάδων που υπάρχουν είναι μεγάλος, μιλάμε για τη λειτουργία 2000 κάδων στην πόλη και τις κοινότητες. Τμηματικά και σε κάθε γειτονιά το πλυντήριο περνά τουλάχιστον δυο φορές τον μήνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ