Περισσότερες από 280 αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Δράμας

0
7697

Τη συνδρομή του και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες για τη σίτιση ευάλωτων ομάδων προσφέρει το ΝΠΔΔ.
Μιλάει στα «Χ» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Ανέστης Δερματίδης.

Οι εγγραφές για τους παιδικούς σταθμούς του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας έληξαν στις 30 Ιουνίου. Μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας είχαν κατατεθεί περίπου 280 αιτήσεις. Ο τελικός αριθμός των γονέων που τελικά θα εξυπηρετηθούν από τους Παιδικούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Αυτό γιατί ένας αριθμός ωφελουμένων των Voucher μπορεί να προτιμήσει να εξυπηρετηθεί από τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων ανοίγει αυτές τις ημέρες και τα αποτελέσματα των ωφελουμένων αναμένεται ότι θα είναι γνωστά εντός του Ιουλίου, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Ανέστης Δερματίδης. Ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι μπορεί η χρονική περίοδος των αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς του ΝΠΔΔ να ολοκληρώθηκε, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι, εάν κάποιος θελήσει να γράψει το παιδί του τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, δεν θα εξυπηρετηθεί. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι στους Παιδικούς Σταθμούς του ΝΠΔΔ φιλοξενήθηκαν περίπου 300 παιδιά και βρέφη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη νέα περίοδο το ΝΠΔΔ επιδιώκει τη δημιουργία και ενός καινούργιου βρεφικού σταθμού – πέραν των δυο Βρεφικών Σταθμών που ήδη λειτουργούν στη Χωριστή και το Αρκαδικό. «Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για να ενταχθούμε σε σχετικό πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για να προχωρήσουμε στη δημιουργία και του νέου βρεφικού σταθμού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανέστης Δερματίδης.

Συνδρομή του ΝΠΔΔ και στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Δράμας
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, τις προηγούμενες ημέρες η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δράμας ζήτησε τη συνδρομή του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας για τη σίτιση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού διαθέτει catering προκειμένου να εξυπηρετεί αυτές τις ανάγκες, ωστόσο η περίοδος της σύμβασης του αναδόχου έχει λήξει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό στην εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μέχρι τις 31 Ιουλίου.
«Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας έχει άψογη συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και τον εντεταλμένο σύμβουλο των Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Αλ. Παναγιωτίδη. Ενέκρινε ήδη τη διάθεση του απαιτούμενου αριθμού μερίδων φαγητού. Τις μερίδες φαγητού θα παραλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, από τη Δευτέρα 06/07/2020 και ως τις 31/07/2020, προκειμένου να τις διανέμουν σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους. Οι μερίδες φαγητού θα παρασκευάζονται στον πρώτο, τον δεύτερο και τον πέμπτο παιδικό σταθμό του Ν.Π.Δ.Δ.», εξήγησε μιλώντας στα «Χ» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Ανέστης Δερματίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ