Νέα δεδομένα στην εξυπηρέτηση πολιτών στη Δράμα λόγω αύξησης των κρουσμάτων

0
6814

Αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών, κλείσιμο αθλητικών εγκαταστάσεων, ματαίωση εκδηλώσεων και λήψη μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας παρόμοιες με τον καιρό του lockdown

Την αναστολή λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Δράμας μέχρι νεωτέρας εξαιτίας του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου στον Νομό αποφάσισε χθες ο Δήμος Δράμας, με απόφαση που υπέγραψε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – παιδείας και πολιτισμού κα Αναστασία Τόλιου Δάντζερα. Η απόφαση ήταν αναμενόμενη λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στον Νομό.
Πρωτοπόρος ήταν ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης όταν ανακοίνωσε ανάλογες αποφάσεις που λήφθηκαν στον Δήμο Προσοτσάνης για τον ίδιο λόγο ήδη από το πρωί της Δευτέρας. Επίσης, χθες ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης ανακοίνωσε ότι η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μόνο και αυστηρά με την εφαρμογή αυστηρής τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων. Συγκεκριμένα, οι μικροπωλητές, εκθέτες, παραγωγοί και καταναλωτές θα κινούνται στον χώρο υποχρεωτικά μόνο με τη χρήση μάσκας ενώ οι πάγκοι των προϊόντων θα απέχουν απαραίτητα τρία μέτρα μεταξύ τους.
Την αναστολή όλων των αγώνων και προπονήσεων ήδη από την προηγούμενη Τρίτη 27 Οκτωβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ανακοίνωσε από την πλευρά της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας. Σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Η Ε.Ε.Θ της ΕΠΣ Δράμας αποφάσισε την αναστολή όλων των αγώνων και προπονήσεων μέχρι και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου λόγω της έξαρσης του covid19 και προτάσσοντας την υγεία όλων όσων ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο προέβη στην παραπάνω απόφαση».
Ήδη μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας ανακοίνωσε και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν μέτρα και για την είσοδο στο κτίριο της ΠΕ Δράμας. Οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να έχουν έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία νωρίτερα ώστε να κλείσουν ραντεβού. Η βόρεια είσοδος του κτηρίου θα κλείσει και θα λειτουργήσει η είσοδος μόνο από την πλευρά του ΚΕΠ, για να υπάρχει απόλυτος έλεγχος, ενώ θα λειτουργήσει επίσης η διαδικασία της θερμομέτρησης στην είσοδο.
Την ίδια ώρα το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας (DramaRunners) και η Οργανωτική Επιτροπή των “Βαλδίρκειων 2020” ανακοίνωσαν τη ματαίωση των φετινών Βαλδίρκειων. Σε επίσημη ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και αποφυγής της εξάπλωσης του Covid 19, βρίσκονται τελικώς στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν την ματαίωση των προαναφερόμενων αγώνων. Η ομόφωνη αυτή απόφαση πάρθηκε έπειτα από έντονους προβληματισμούς και συζητήσεις με τις αρμόδιες τοπικές αρχές δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων, δείχνοντας έτσι σεβασμό στους κανόνες της πολιτικής προστασίας.» Τα στελέχη της διοργάνωσης αναφέρουν «Δε θέλουμε σε καμιά περίπτωση οι συμμετέχοντες στον αγώνα μας να ζήσουν μια αθλητική εμπειρία κατώτερη της προηγούμενης τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αθλητικό επίπεδο. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα επόμενα Βαλδίρκεια το 2021»
Την ίδια ώρα λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή μας, από χθες, Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου δεν επιτρέπονται τουλάχιστον προσωρινά, οι πάσης φύσεως επισκέψεις στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας, η οποία ανακοίνωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέγουν κάποιον από τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας: Τηλεφωνικά 2521047610 και 2521047611ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση: aned@otenet.gr. Η ΑΝΕΔ ζήτησε την κατανόηση του κοινού, καθώς οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και διευκρίνισε ότι η απόφαση ισχύει μέχρι νεώτερης σχετικής ενημέρωσης.
Με κάλεσμά του χθες το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, κ. Γιώργος Δεμερτζής, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Δράμας απέστειλε μήνυμα προς τους καθηγητές και σπουδαστές του δημοτικού ωδείου Δράμας θέλοντας να τονίσει ότι επειδή η υγειονομική κατάσταση της χώρας είναι σε κρίσιμο σημείο το δημοτικό ωδείο λαμβάνει εξ αρχής όλα τα απαραίτητα μέτρα και τηρεί με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει ορίσει η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.
Στο μήνυμα αναφέρει συγκεκριμένα: «Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 και στο πλαίσιο προστασίας του συνόλου των ανθρώπων που επισκέπτονται, εργάζονται ή σπουδάζουν στο ωδείο αλλά και των συνδημοτών μας γενικότερα, ενημερώνουμε ότι επειδή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο τρόπος που θα λειτουργούμε πιθανόν να αλλάξει με αυστηρότερα μέτρα και απαγορεύσεις, παρακαλώ όλους σας να προετοιμαστείτε κατάλληλα και να ενημερώσετε τους σπουδαστές σας ότι δεν εγκρίνουμε τη μετακίνηση καθηγητών ή σπουδαστών από περιφερειακές ενότητες της χώρας που έχουν αυξημένο επίπεδο κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού. Παράλληλα εκ μέρους τις διοίκησης του Ωδείου, προτείνουμε τα μαθήματα και οι εξετάσεις να υλοποιηθούν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα που όπως γνωρίζεται είναι διαθέσιμη. Πέραν των παραπάνω παρακαλούμε όλους τους καθηγητές να έρθουν σε επικοινωνία με τους μαθητές ή τους γονείς τους και προτείνουν να συνεχιστεί η διδασκαλία διαδικτυακά εάν και αυτοί το επιθυμούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ