Σε αναστολή λειτουργίας από χθες τμήματα του 1ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου όπως και το 4ο ΓΕΛ στο σύνολό του

0
5128

Αυξήθηκαν τα κρούσματα στα σχολεία της Δράμας – Ποια σχολικά τμήματα κλείνουν

Την αναστολή λειτουργίας τμημάτων σε δυο σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, ενώ αναμενόταν και ένα τρίτο σχολείο, έκανε γνωστή χθες το μεσημέρι στα «Χ» η προϊσταμένη της διεύθυνσης, κ. Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου. Πρόκειται για την αναστολή λειτουργίας του Γ1 τμήματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου του Β1 τμήματος του 1ου Δημοτικού σχολείου Δράμας λόγω θετικού κρούσματος. Τα τμήματα του σχολείου ανέστειλαν από χθες τη λειτουργία τους έως και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Δράμας λόγω κρούσματος έως και την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα για τους ίδιους λόγους συνεχίζεται και η αναστολή λειτουργίας του 2ου Νηπιαγωγείου Καλαμπακίου Δράμας έως και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου.
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν ενημερωμένη από προχθές (28 Οκτωβρίου) για τα κρούσματα στο 1ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο και για τον λόγο αυτό τα παιδιά των τμημάτων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους στα δύο σχολεία ειδοποιήθηκαν να μην προσέλθουν ήδη από χθες Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου.
Η κα Χαραλαμπίδου επεσήμανε στα «Χ» ότι η κατάσταση που δημιουργείται είναι εύλογο να προκαλεί ανησυχία σε κάθε πολίτη. «Μέχρι στιγμής οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά τηρούν τα μέτρα προστασίας και γι’ αυτό, παρόλο που έχουμε κρούσματα, δεν έχουμε μεγάλη διασπορά».
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δράμας, η προϊσταμένη κ. Χρ. Βαμβούρη εξήγησε χθες στα «Χ» ότι η τελευταία αναστολή τμήματος αφορούσε το ΕΠΑΛ Νευροκοπίου για το διάστημα από 27 Οκτωβρίου μέχρι 1 Νοεμβρίου, ενώ σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σχολεία, όπως είναι γνωστό, ανεστάλη λειτουργία τμημάτων στο 3ο και το 5ο Γυμνάσιο Δράμας όπως και στο 3ο Γενικό Λύκειο Δράμας, ενώ το 4ο Γενικό Λύκειο Δράμας από χθες 29 Οκτωβρίου τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας στο σύνολό του.
Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση του 4ου ΓΕΛ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Αυτό δεν σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε διακοπές. Όπως έγινε και με τα δύο τμήματα που πρώτα έκλεισαν, έτσι και με όλα τα τμήματα πλέον, θα ξεκινήσει από την Πέμπτη το πρωί η εξ αποστάσεως διδασκαλία με το πρόγραμμα της ημέρας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να συνδέονται έγκαιρα και έτσι οι διδάσκοντες να μην αναγκάζονται να διακόπτουν τη ροή του μαθήματος προκειμένου να δεχθούν νεοεισερχόμενους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες οφείλουν να μένουν σε επαφή και να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να ανταποκριθούν σε κάλεσμα του διδάσκοντα.
Υπενθυμίζεται ότι η διασάλευση των ηλεκτρονικών μαθημάτων με οιοδήποτε τρόπο αποτελεί παράνομη ενέργεια. Η παραμικρή εκτροπή, η μη νόμιμη είσοδος, η προσβολή και η διακίνηση πληροφοριών εκτός του Σχολείου θα επιφέρει την άμεση ενημέρωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Εξυπακούεται ότι η χωρίς λόγο μετακίνηση και η συνάθροιση σε μέρη με συνωστισμό δεν αποτελούν πράξεις ευθύνης και πρέπει να αποφεύγονται. Η μείωση της διασποράς του ιού αποτελεί πρωταρχικό μέλημα.
Για θέματα υγείας οι οικογένειες μπορούν να απευθύνονται στις δημόσιες δομές υγείας ή να ζητούν πληροφορίες από τους γιατρούς τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ