«Θύματα» των ασυνείδητων οι παιδικές χαρές

0
2343

Αναπάντεχες καθυστερήσεις και περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση προκαλούν οι ζημιές

Συνεχή είναι τα περιστατικά δολιοφθοράς που προκαλούν καθυστέρηση στα έργα υποδομής που διενεργεί ο Δήμος Δράμας. Πρόσφατο «θύμα» ενεργειών αυτού του τύπου ήταν το έργο ανακατασκευής της παιδικής χαράς στην περιοχή του Στενημάχου.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο εργολάβος που εκτελεί το έργο βρέθηκε μπροστά σε μια απίστευτη εικόνα, αφού άγνωστοι παραβίασαν το προστατευτικό πλέγμα των έργων, ξήλωσαν μέρος της κατασκευής του τάπητα και κατέστρεψαν με πατημασιές το φρεσκοστρωμένο υλικό περιμετρικά του δαπέδου. Οι ζημιές δημιουργήθηκαν ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την υπόβαση της παιδικής χαράς. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε αναγκάζει τον εργολάβο να προχωρήσει εκ νέου στη στρώση υλικού και να δημιουργηθεί εύλογη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου και ταυτόχρονη οικονομική ζημιά.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψιμάλης δήλωσε στα «Χ» ότι θα πρέπει να γίνουν τοπικές παρεμβάσεις αποκατάστασης και ότι τα προβλήματα με την πρόκληση ζημιών στην ίδια παιδική χαρά είναι επαναλαμβανόμενα. «Η ζημιά που έγινε θα προκαλέσει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου ανακατασκευής και στην παράδοση της παιδικής χαράς. Δυστυχώς, δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο χώρο» παρατηρεί ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και προσθέτει ότι, δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι που δείχνουν πλήρη ανευθυνότητα, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και σε άλλες παιδικές χαρές, σε πάρκα, σε χώρους πρασίνου, σε πλατείες, ακόμη και στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας.


Ο Δήμος Δράμας σκοπεύει να προχωρήσει στην κατασκευή 6 παιδικών χαρών, στην προσπάθειά του να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στις γειτονιές της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό θα κατασκευαστούν νέες παιδικές χαρές στον Στενήμαχο, τις Εργατικές Κατοικίες Αρκαδικού, τη Χωριστή, τους Αμπελοκήπους, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και τον Αρκαδικό.
Το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει την κατασκευή παιδικών χαρών αρχικά στις Εργατικές Κατοικίες Αρκαδικού και στην περιοχή του Στενημάχου, ακολουθεί η παιδική χαρά των Αμπελοκήπων και στη συνέχεια οι υπόλοιπες. Η κατασκευή των 6 νέων παιδικών χαρών προβλέπεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δράμας και η κατασκευή τους άρχισε μετά από σχετικό διαγωνισμό που προηγήθηκε και οδήγησε σε ανάδοχο εργολάβο. Η κατασκευή τους θα γίνει με χρηματοδότηση που προέρχεται από τη ΣΑΤΑ του Δήμου Δράμας. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 415.000 ευρώ, ωστόσο από την έκπτωση του εργολάβου το κόστος για το σύνολο των 6 παιδικών χαρών διαμορφώνεται τελικά στα 184.000 ευρώ περίπου.
Όπως είχε διαβεβαιώσει σε προηγούμενες δηλώσεις του στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο κ. Γιάννης Καψιμάλης, ο Δήμος Δράμας έχει σκοπό να προχωρήσει στην κατασκευή και άλλων παιδικών χαρών πέραν των 6 που προαναφέρθηκαν, καθώς οι ανάγκες που υπάρχουν για χώρους ψυχαγωγίας των παιδιών είναι υπαρκτές.
Τα δρομολογημένα έργα θα βοηθήσουν στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών που υπάρχουν για νέους χώρους αλλά και στη διαπιστωμένη αναγκαιότητα παρεμβάσεων συντήρησης στις εν λειτουργία παιδικές χαρές.
Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε η ένταξη της κατασκευής νέας παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το «Πράσινο Ταμείο». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 569.000 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει συμμετοχή και του Δήμου Δράμας με το ποσό των 360.844 ευρώ. Η κατασκευή της νέας παιδικής χαράς θα γίνει στον χώρο που υπήρχε η παλιά και πλέον αποξηλωμένη εντός του Δημοτικού Κήπου της Δράμας με στόχο να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των οικογενειών που κατοικούν στο κέντρο της πόλης και χρειάζονται τη δημιουργία χώρου ψυχαγωγίας για τα παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ