Νέα κολωνάκια στα πεζοδρόμια και γύρω από την πλατεία

Τοποθετώντας και νέα πράσινα κολωνάκια στα πεζοδρόμια του κέντρου της Δράμας αλλά και στην πλατεία Ελευθερίας προσπαθεί η Δημοτική Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης στάθμευσης των ΙΧ επάνω στα πεζοδρόμια.

0
3460

Το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης αυτής της μορφής φαίνεται ότι είναι αρκετά μεγάλο και το προσωπικό των δέκα περίπου Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούν σήμερα στην εν λόγω υπηρεσία του Δήμου Δράμας προφανώς δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Παρότι το θέμα δεν είναι καινούργιο φαίνεται ότι πλέον έχει αυξηθεί αρκετά. Από την μία πλευρά η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, από την άλλη πλευρά ο αυξημένος αριθμός των ΙΧ αλλά και η έλλειψη ευαισθησίας από πολλούς οδηγούς έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση που δεν είναι καθόλου ευχάριστη και δημιουργεί προβλήματα πέραν της υποχρέωσης συμμόρφωσης των οδηγών με τα όσα επιβάλλει ο ΚΟΚ και η νομοθεσία. Στο πλαίσιο αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος κατά τον τελευταίο μήνα έχουν τοποθετηθεί νέα κολωνάκια στην άκρη των πεζοδρομίων από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Δράμας σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία. Κολωνάκια έχουν τοποθετηθεί σε οδούς όπως η Μακρυγιάννη, η Ηπείρου, η Λαμπριανίδου, δίπλα στο υπό ανακατασκευή τέμενος στην περιοχή του ΙΚΑ, στην Κωνστυαντινουπόλεως, στην ανατολική πλευρά της πλατείας Ελευθερίας. Τα κολωνάκια, όπως αναφέρει ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Ιωάννης Τσαμπαλάκης μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου καθώς μεταφέρονται από άλλα σημεία όπως για παράδειγμα η οδός Εφέδρων Αξιωματικών όπου τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να σταθμεύσουν επάνω στο πεζοδρόμιο.

Ειδικά στην ανατολική πλευρά της πλατείας Ελευθερίας, επί της Εθνικής Αμύνης υπήρξαν μέχρι σήμερα πολλές καταγγελίες και βεβαιώσεις παραβάσεων για παράνομη στάθμευση, για τον λόγο αυτό και τοποθετήθηκαν τα χαρακτηριστικά πράσινα κολωνάκια τις προηγούμενες ημέρες. “Προσπάθειά μας είναι να εξασφαλίσουμε χώρο για τους πεζούς επάνω στα πεζοδρόμια που δεν είναι χώρος στάθμευσης οχημάτων” σημειώνει ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας για να συνεχίσει, “είναι αδικαιολόγητη η εικόνα μητέρες με καροτσάκια να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πεζοδρόμιο και να αναγκάζονται να βαδίζουν στην άσφαλτο δίπλα στα διερχόμενα αυτοκίνητα” λέει ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας. Βέβαια η έλλειψη ευαισθησίας από πλευράς ορισμένων οδηγών δεν σταματά στην κατάληψη του πεζοδρομίου και την ενόχληση της ελεύθερης διάβασης των πεζών. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει στην Δράμα στάθμευση εμπρός από αναπηρικές ράμπες ή σε σημεία στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων με αναμμένα τα αλάρμ και το γνωστό “Για λίγο”. Ίσως τα προβλήματα αυτής της μορφής τελικά λύνονται μόνο με την καλλιέργεια της πρέπουσας οδικής συμπεριφοράς και την συνεχή ενημέρωση των οδηγών και των υποχρεώσεων που έχουν όχι μόνο απέναντι στον νόμο αλλά και στους πεζούς που κινούνται δίπλα τους μέσα στην πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ