Νέα μείωση κρουσμάτων στο Νοσοκομείο Δράμας

0
4298

– Δεν ξεπερνούν τους 50 οι νοσηλευόμενοι στις 2 κλινικές covid
– Σε ρυθμούς προετοιμασίας για τους επικείμενους εμβολιασμούς

Μειώθηκαν στους 50 οι νοσηλευόμενοι στις δυο κλινικές covid του Νοσοκομείου της Δράμας. Η ροή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για covid, δεν ξεπερνά τα 10 άτομα σε ημερήσια βάση ενώ στην αναμονή βρίσκονται συνήθως 1 με 2 άτομα.
Ο αριθμός των νοσηλευομένων στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ωστόσο, παραμένει υψηλός όπως προκύπτει από την πληρότητα των κλινών αφού είναι γεμάτες οι 9 από τις 12 διαθέσιμες. Τα παραπάνω στοιχεία, που έκανε γνωστά μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, επιβεβαιώνουν την σταθεροποίηση του θετικού κλίματος που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαημέρου στον Νομό Δράμας αλλά και την πτώση του αριθμού των κρουσμάτων πανελλαδικά σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στην δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ κάθε μέρα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων δηλώθηκε μόλις 1 κρούσμα στον Νομό Δράμας, ενώ και τις προηγούμενες ημέρες ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων ήταν πολύ μικρός σε σύγκριση με τα μεγέθη του Νοεμβρίου. Όλα αυτά βέβαια με την παρατήρηση ότι η νόσος έχει αποδείξει πως μπορεί να εξελιχθεί ταχύτατα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και κατά συνέπεια είναι αδικαιολόγητο να προκαλείται κάθε είδους εφησυχασμός.

Η προετοιμασία για τους εμβολιασμούς
Από την άλλη πλευρά αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο της Δράμας κινείται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους πρώτους εμβολιασμούς. Δημιουργήθηκε ήδη εμβολιαστική επιτροπή για τον εμβολιασμό των εργαζομένων του Νοσοκομείου, ενώ λίγο πριν από τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση του προσωπικού του νοσοκομείου για τον εμβολιασμό κατά του covid-19 με φόντο τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων. Στο πλαίσιο αυτό, οι τελευταίες λεπτομέρειες αναλύθηκαν σε εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο που έγινε σε όλες τις δομές υγείας της χώρας -όπως και στο Νοσοκομείο Δράμας- προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το μεγάλο εγχείρημα του εμβολιασμού το οποίο επισήμως έχει αρχίσει από χθες, Κυριακή, στην Αττική.
Την ίδια ώρα, για την ενημέρωση του προσωπικού του Νοσοκομείου Δράμας σχετικά με τους εμβολιασμούς, το Σωματείο Εργαζομένων του, κινείται ήδη στην κατεύθυνση διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης, προκειμένου οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν, τι πρέπει να κάνουν, τι ισχύει για αυτούς που νόσησαν, για όσους πάσχουν από ειδικότερα χρόνια νοσήματα κλπ.

Νέο κύμα εθελοντισμού και στήριξης από νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής
Σε ό,τι αφορά την επάρκεια υγειονομικού προσωπικού, η διοίκηση του ΓΝ Δράμας σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για νέο κύμα εθελοντισμού και στήριξης από νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου: «Η πόλη μας το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Στις δύσκολες αυτές, από πλευράς δημόσιας υγείας, συγκυρίες και με δεδομένες τις εγγενείς δυσκολίες που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί άμεσα στις έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες που με τόσο ραγδαίο και βίαιο τρόπο εμφανίστηκαν και προκάλεσαν κλυδωνισμό σε όλη την κοινωνία, η ατομική πρωτοβουλία συνιστά ανεκτίμητο παράγοντα.
Τη στιγμή που η χώρα στο σύνολό της δίνει μία διαρκή μάχη και ο καθένας από τη θέση του θέτει σε προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον μέσα από πράξεις που ενισχύουν τη συλλογικότητα, εκδηλώνεται πρωτοβουλία από ιατρικό προσωπικό για ουσιαστική αρωγή στους ασθενείς και στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Νοσοκομείου μας.
Με την καθοριστική συνεργασία του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Κωτσιόπουλου και των Διοικητών της 4ης και 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.κ Δ. Τσαλικάκη και Π. Στάθη υποδεχθήκαμε με μεγάλη ανακούφιση τις τελευταίες μέρες τους νέους εθελοντές ιατρούς των Νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της πολιτείας να στηρίξουν έμπρακτα τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για αναχαίτιση του covid-19 και να μας συνδράμουν την πιο κρίσιμη στιγμή για την αντοχή του προσωπικού του νοσοκομείου μας.

Τιμή και ευχαριστίες στους:
-Κούκου Ευαγγελία Επιμελήτρια Α΄(Εσωτερική Παθολογία με εμπειρία στη Μ.Ε.Θ.) και Σακκαλή Αναστάσιο Επιμελητή Β΄(Πνευμονολογία-Φυματιολογία) από το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας της 1η ΥΠΕ
-Καθώς και στον Μπενίδη Ευάγγελο Επιμελητή Β (Παθολόγο Εξειδικευμένο στη Μ.Ε.Θ.) και τον Καραμανώλη Νικόλαο-Νεκτάριο Ειδικευόμενο Παθολογίας από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών της 1η ΥΠΕ
Επίσης ευχαριστούμε όλους όσοι, με τον τρόπο του ή τις αποφάσεις του ο καθένας, συνέβαλαν ώστε η παρουσία στο νοσοκομείο μας αυτών των εθελοντών και των λοιπών μετακινημένων από τις μονάδες υγείας τους, να είναι πια γεγονός, προς διευκόλυνση του δικού μας έργου, ώστε να ανταποκριθούμε στο μέγιστο δυνατό στα καθήκοντά μας.
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχτήκαμε και την ειδική επιτελική ομάδα συντονισμού «Αναδοχής « της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τον κ. Θρασύβουλο Λαδόπουλο, Διοικητή του Νοσοκομείου «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», την κ. Φαίη Θειακού, Αναπληρώτρια Διοικήτρια του «Π.Ν.Α. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕΙΟ» και τον κ. Χρήστο Μιχαήλ Ηλεκτρολόγο Μηχανικό του «ΓΝΘΑ – Η ΣΩΤΗΡΙΑ», με την οποία ανταλλάξαμε χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ολοκληρώσαμε κύκλο συνεργασίας για το ίδιο θέμα και καταλήξαμε σε σχετικά χρήσιμα συμπεράσματα στο πλαίσιο συνεργασίας υψηλού επαγγελματικού επιπέδου .
Δεν είμαστε μόνοι στην προσπάθεια αυτή, έχουμε συμπαραστάτες!
Αλληλέγγυοι και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε! Συνεχίζουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ