Νέα οκτάμηνα στον Δ. Δράμας

Περισσότερες από 130 θέσεις θα ζητήσει ο Δ. Δράμας στο νέο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που αναμένεται τον επόμενο μήνα

0
3024

Περισσότερες από 130 θέσεις θα ζητήσει στο νέο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που θα τρέξει μέσω του ΟΑΕΔ, ο Δήμος της Δράμας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Η προκήρυξη του νέου προγράμματος αναμένεται να τρέξει τον Νοέμβριο και θα απευθύνεται σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες σε συνολικά 35.000 ανέργους ανά την επικράτεια.

Οι απασχολούμενοι του νέου προγράμματος θα ενταχθούν σε υπηρεσίες των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε κοινωνικούς φορείς και σε υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στο παρόν πρόγραμμα απασχόλησης μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας απασχολούνται στον Δήμο Δράμας περίπου 150 άτομα σε διάφορες υπηρεσίες. Ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς βρίσκεται στις υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου. Ειδικότερα περίπου 80 απασχολούμενοι το προγράμματος καλύπτουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζονται σε προσωπικό καθαριότητας και ευπρεπισμού της πόλης και των κοινοτήτων της.
Σύμφωνα με στελέχη του Δήμου Δράμας ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στους δύο τομείς, είναι απολύτως απαραίτητος καθώς ο τομέας Πρασίνου σήμερα δεν διαθέτει περισσότερα από τέσσερα άτομα μόνιμου προσωπικού ενώ πολύ μικρός είναι και ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας.
Η ένταξη των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας στις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας το τελευταίο τρίμηνο έχει αναδείξει την αναγκαιότητα της εργασίας τους. Η αποτελεσματικότητα τόσο του τομέα Πρασίνου όσο και του τομέα Καθαριότητας του Δήμου Δράμας αυξήθηκε δραματικά με την ένταξή των απασχολουμένων στο δυναμικό του Δήμου το τελευταίο διάστημα, σε σύγκριση με την εικόνα που υπήρχε τους προηγούμενους μήνες λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Στην διάρκεια του παρόντος προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας εντάχθηκαν στον τομέα της Καθαριότητας του Δήμου Δράμας 47 ενώ στον τομέα του Πρασίνου 34 απασχολούμενοι πέραν των απασχολουμένων σε άλλους τομείς.
Σημειώνεται ότι το νέο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας που αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα έρχεται να εξυπηρετήσει τις πάγιες ανάγκες των ΟΤΑ που κυρίως αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και το περιβάλλον.
Από την άλλη πλευρά βέβαια μέσω του προγράμματος γίνεται μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα αυξημένα προβλήματα ανεργίας και ειδικά της μακροχρόνιας ανεργίας που πλέον αφορά ένα σημαντικό ποσοστό ανέργων.
Η νέα φουρνιά απασχολουμένων μέσω του προγράμματος, αναμένεται να ενταχθεί στις υπηρεσίες μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους. Οι μηνιαίες απολαβές τους θα είναι έως 546 ευρώ και η διάρκεια της σύμβασης εργασίας τους θα είναι οκτάμηνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ