Νέα παράταση για το ΒΑΑ

0
743

Ο εργολάβος θα κάνει χρήση νέας τρίμηνης παράτασης μέχρι τον Νοέμβριο


 

Ερωτήσεις από τέσσερις τουλάχιστον δημοτικές παρατάξεις τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας που έγινε τη Δευτέρα, για την πορεία των έργων του ΒΑΑ και της αντικατάστασης του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο «Αλέκος Φρούσιος».
Από την πορεία της συζήτησης έγινε γνωστό ότι ο εργολάβος του ΒΑΑ έχει πάρει αυτοδίκαια νέα παράταση (το δικαιούται από το νόμο) μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022, αφού τα έργα δεν ολοκληρώθηκαν μέχρι σήμερα, ενώ στην περίπτωση του έργου αλλαγής του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο, ειπώθηκε από τον Αντιδήμαρχο τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Καψημάλη ότι το έργο θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, μετά την διακοπή που υπήρξε στις εργασίες από τον Δεκαπενταύγουστο και έπειτα.
Το θέμα τέθηκε από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στην διάρκεια της συζήτησης των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων. Ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ειλικρινής απάντηση για την πρόοδο των έργω του ΒΑΑ και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι: «Κάποιος μας δουλεύει. Γιατί το λέω. Η τρίτη παράτασης του έργου έληξε τον Ιούνιο. Ο εργολάβος ζήτησε νέα παράταση και του δώσαμε παράταση 50 ημέρες, η οποία έληξε 17 Αυγούστου. Σε ερώτημα που έκανα προς την υπηρεσία, μου απάντησε ότι η παράταση έχει λήξει και ο εργολάβος ζήτησε στις 9 Αυγούστου μια ακόμη τρίμηνη, κάνοντας χρήση του νόμου. Οπότε ο εργολάβος δεν έρχεται να την αιτηθεί από κανένα αλλά κάνει γνωστοποίηση της παράτασης των αδειών. Μα το ίδιο πράγμα μπορούσε να το κάνει και τον Ιούνιο και να πάρει αντί για 50, περισσότερες ημέρες έως 6 μήνες που προβλέπει ο νόμος». Ο κ. Χαρακίδης θύμισε ότι ο Δήμαρχος Δράμας, είχε δηλώσει στα τέλη Ιουνίου, ότι ο εργολάβος δεν θα λάβει νέα παράταση (μετά το πέρας των 50 ημερών που έληγε στις 17 Αυγούστου). Ο κ. Χαρακίδης αναφερόμενος και στο δημοτικό στάδιο είπε ότι, από αυτά που διαρρέουν αυτοί που κάνουν χρήση του γηπέδου, δεν έχει κανείς την εντύπωση ότι εκεί γίνεται ένα σωστό έργο ή ότι είναι ένα έργο το οποίο θα τελειώσει.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, υπενθύμισε ότι ο Δήμαρχος Δράμας και στην Οικονομική Επιτροπή είχε πει ότι ο εργολάβος του ΒΑΑ δεν θα λάβει νέα παράταση μετά τις 50 ημέρες, που πήρε. Τόνισε ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να απαντήσει στους Δραμινούς γιατί διαβεβαίωνε ότι δεν θα ληφθεί νέα παράταση από τον εργολάβο (μετά τις 50 ημέρες που πήρε μέχρι τον Αύγουστο) και τι άλλαξε από τότε. Ο κ. Τσιαμπούσης είπε ότι τόσο στην περίπτωση του ΒΑΑ όσο και στην περίπτωση του ταρτάν του δημοτικού σταδίου, υπήρξε η διαβεβαίωση από τη Δημοτική Αρχή ότι οι εργολάβοι δεν θα κάνουν χρήση της αυτοδίκαιας παράτασης που τους επιτρέπει πλέον ο νόμος.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, είπε ότι ο δήμος καθυστερεί να αντιδράσει στα προβλήματα καθυστερήσεων και όχι μόνο που προκύπτουν στις εργολαβίες.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι ο εργολάβος του ΒΑΑ αποφάσισε από την περασμένη Πέμπτη να οργώσει το κέντρο της πόλης και να δημιουργηθούν προβλήματα στο κυκλοφοριακό και στην στάθμευση των οχημάτων. Τόνισε ότι η κατάσταση είναι τραγική και θα ήταν προτιμότερο να είχε παραμείνει η πόλη όπως ήταν παρά να δημιουργηθεί όλη αυτή η κατάσταση. Πρόσθεσε ότι το έργο έγινε με προχειρότητα και ο εργολάβος παίρνει τις παρατάσεις μόνος του την μία μετά την άλλη.
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής τονίστηκε ότι οι πιέσεις προς τους εργολάβους για την ολοκλήρωση των έργων συνεχίζονται αλλά ο νόμος τους δίνει πλέον τη δυνατότητα να κάνουν χρήση εξάμηνης παράτασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ