Νέα πνοή στο Φεστιβάλ

0
3858

Υπεγράφη η τριετής προγραμματική σύμβαση ύψους 1.500.000 ευρώ

Σταθερή οικονομική στήριξη του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας για την επόμενη τριετία εξασφαλίζει η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Δράμας και του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που τελικώς υπογράφηκε, όπως έγινε γνωστό χθες το μεσημέρι από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας. Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού εκτέλεσης της τριετούς σύμβασης ανέρχεται στο 1,5 εκ ευρώ.
Ήδη με απόφαση του το Υπουργείο Πολιτισμού στις 9 Ιουλίου προχώρησε στην έγκριση για την ανάληψη υποχρέωσης, συνολικού ποσού 675.000 ευρώ για τα έτη 2020, 2021 και 2022. Στην κατεύθυνση αυτή, θα διατεθούν από το υπουργείο 225.000 ευρώ, ετησίως, για την τριετία 2020 – 2022, προς το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Ακολούθως υπεγράφη και η προγραμματική σύμβαση.
Μιλώντας στα “Χ” ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γ. Δεμερτζής, δήλωσε ότι η προγραμματική σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί.
“Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, του Δήμου Δράμας και του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, είναι πολύ σημαντική και γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Υπήρχε μια προγραμματική σύμβαση της προηγούμενης δεκαετίας η οποία άλλες φορές λειτουργούσε και άλλες όχι. Πρόκειται λοιπόν, για μια σημαντική εξέλιξη για το φεστιβάλ αφού έτσι εξασφαλίζεται σοβαρή χρηματοδότηση για την επόμενη τριετία που στηρίζει τη βιωσιμότητα, τη βελτίωση και την ανάπτυξη του θεσμού προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στο σύγχρονο περιβάλλον” σημείωσε ο κ. Δεμερτζής.
Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, με αυτή την προγραμματική σύμβαση εξασφαλίζονται πολλές αναπτυξιακές δράσεις και δρομολογούνται νέα προγράμματα. Όλες οι νέες δράσεις που δρομολογήθηκαν ήδη από φέτος έγιναν με το σκεπτικό ότι θα προχωρήσει αυτή η νέα προγραμματική σύμβαση με στόχο την ανάπτυξη και την διεύρυνση του φεστιβάλ, ως προς το κοινό και τους κινηματογραφιστές. Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Δεμερτζής, ουσιαστικά, για νέα πνοή στο φεστιβάλ.
Σχετικά με το στάδιο προετοιμασίας της φετινής διοργάνωσης ο κ. Δεμερτζής εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή αξιολογούνται οι ταινίες των κινηματογραφιστών και άμεσα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για το ποιες ταινιές θα συμμετάσχουν τελικά στο διαγωνιστικό τμήμα. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιλογής των ταινιών του εθνικού τμήματος και απομένει να ολοκληρωθεί το διεθνές και το σπουδαστικό τμήμα.
“Αυτή τη στιγμή κινούμαστε σε υψηλούς ρυθμούς προετοιμασίας. Θα υπάρξει σταδιακά ενημέρωση και προς το κοινό και τους φίλους του φεστιβάλ. Η προετοιμασία της φετινής διοργάνωσης γίνεται με βάση τον καθιερωμένο τρόπο διεξαγωγής του λαμβάνοντας, φυσικά υπόψη τα νέα δεδομένα που επιβάλει η πανδημία. Το γεγονός ότι προετοιμαζόμαστε να γίνει κανονικά η φετινή διοργάνωση δεν σημαίνει, προφανώς, ότι θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε τον ίδιο αριθμό προσκεκλημένων με πέρσι. Υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο θέασης των ταινιών στις αίθουσες. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, προβλέψαμε και άλλους εναλλακτικούς χώρους όπως αυτόν του θερινού κινηματογράφου “Αλέξανδρος” που θα χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ για τις προβολές του διαγωνιστικού τμήματος» συμπλήρωσε ο κ. Δεμερτζής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!