Νέες ειδικότητες στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Δράμας

0
2171

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου των Δημοσίων ΙΕΚ που αφορά στην πρόσληψη των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ, έχοντας υπόψη την υπ΄ αριθμ. 6331/380/02-08-2019 Απόφαση του Δ.Σ., έχει απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε υποψήφιους εκπαιδευτές για την κάλυψη των αναγκών κατάρτισης των ΔΙΕΚ Χειμερινού εξαμήνου 2019 Β και Εαρινού Εξαμήνου 2020 Α.
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων έχουν λήξη στις 19 Αυγούστου 2019.
Η κατάθεση των φακέλων των υποψήφιων εκπαιδευτών γίνεται από την Δευτέρα 19 Αυγούστου από τις 10.00 έως την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 15.00 στις εγκαταστάσεις του Δημόσιου ΙΕΚ Δράμας στην Βιομηχανική Περιοχή.
Από τη Διεύθυνση του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Δράμας γνωστοποιείται ότι κατά το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2019 Β, Έτος Κατάρτισης 2018 – 2019, εγκρίθηκαν από την Γ.Γ.Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ να λειτουργήσουν οι παρακάτω νέες ειδικότητες στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Δράμας:

1. ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ
2. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
3. ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η / Υ
5. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
6. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ( ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)
8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ – CHEF

Στο σύνδεσμο:
https://diek.it.minedu.gov.gr γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, και Θρησκευμάτων, για το εξάμηνο κατάρτισης 2019 Β.
Το ηλεκτρονικό σύστημα θα ανοίξει την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 έως και την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019.
Η κατάρτιση περιλαμβάνει 5 εξάμηνα, τέσσερα αφορούν την κατάρτιση με θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα και το πέμπτο και τελευταίο εξάμηνο φοίτησης το οποίο αφορά στην πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων σε χώρους εργασίας.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε μέρα στις εγκαταστάσεις του Δημόσιου ΙΕΚ Δράμας στην Βιομηχανική Περιοχή κάθε μέρα από τις 15.15 έως τις 19.30 είναι 20 ώρες την εβδομάδα επί 15 εβδομάδες για κάθε εξάμηνο.
Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δράμας ανήκει στην Μεταδευτεροβάθμια Επαγγελματική Κατάρτιση για νέους ηλικίας 18+, που δυσκολεύονται να εισαχθούν στο κόσμο της εργασίας, για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν ικανότητες ώστε να ενισχύσουν τις προοπτικές απασχόλησής τους αλλά και τους ήδη εργαζόμενους οι οποίοι χρειάζονται τεκμηριωμένα γνωστικά εφόδια πάνω στο αντικείμενο εργασίας τους.
Η φοίτηση είναι δωρεάν οι καταρτιζόμενοι αποκτούν κρατικό δίπλωμα επιπέδου 5 και μένουν στον τόπο τους.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://iek-dramas.dra.sch.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ