Νέο ατύχημα στη Δράμα με λύκο που εμφανίστηκε ξαφνικά στο οδόστρωμα

0
1347

– Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή μεταξύ Κυργίων και Πηγαδίων
– Ο οδηγός παρ’ ολίγον να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να βγει εκτός δρόμου


 

Νέο περιστατικό ατυχήματος από εμφάνιση λύκου, καταγράφηκε χθες Πέμπτη στη Δράμα ανεβάζοντας τις περιπτώσεις αυτές σε τρεις μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το ατύχημα έγινε χθες τα ξημερώματα, στην περιοχή μεταξύ Κυργίων και Πηγαδίων με αυτοκίνητο το οποίο, χτύπησε λύκο ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά στο δρόμο.
Όπως ανέφερε ο οδηγός, παρ’ ολίγον να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να βγει εκτός δρόμου, κάτι που τελικώς αποφεύχθηκε, χωρίς όμως να αποφευχθούν και οι υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τον οδηγό στο ίδιο σημείο του δρόμου λίγες ημέρες πριν εμφανίστηκε μια ομάδα πέντε λύκων χωρίς όμως ευτυχώς να προκληθεί κάποιο ατύχημα. Ακόμα δύο ατυχήματα με λύκους έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή μεταξύ Δοξάτου και Αδριανής αλλά και στην Βιομηχανική περιοχή της Δράμας, είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Ελευθεριάδης.
«Δυστυχώς τα περιστατικά αυτά δεν σταματούν. Έλεγχος του πληθυσμού του Λύκου δεν υπάρχει και η πολιτεία δεν λαμβάνει μέτρα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ελευθεριάδης. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας, καταγράφει όλα αυτά τα περιστατικά που αφορούν είτε επιθέσεις λύκων σε ζώα είτε ατυχήματα που γίνονται εξαιτίας της εμφάνισής τους στους δρόμους. «Τα κρούσματα είναι πολλά. Οι απώλειες ειδικά σε κυνηγετικά σκυλιά είναι πολλές, σε κυνηγούς από τη Δράμα, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη κλπ. που κυνηγούν στη δική μας περιοχή» προσθέτει.
Σύμφωνα με τους κυνηγούς εξαιτίας του υπερπληθυσμού των Λύκων, έχουν καταγραφεί και πολλές επιθέσεις λύκων σε κτηνοτροφικά ζώα, τσοπανόσκυλα και κυνηγόσκυλα. Τα περιστατικά αυτά εμφανίζονται συχνά και ειδικά την περασμένη χρονιά υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη αύξησή τους διότι όπως αναφέρουν οι κυνηγοί, οι πληθυσμοί των λύκων πολλαπλασιάζονται και η σταδιακή εξοικείωσή τους με τον άνθρωπο είναι γεγονός.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κτηνοτροφικών ζώων που κατασπαράχθηκαν από λύκους σε πολλές περιοχές, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση κτηνοτρόφου που έχασε 18 ζώα μέσα σε μόλις ένα δίμηνο στην περιοχή μεταξύ Προσοτσάνης και Πετρούσας στο τέλος του 2022.
Ειδικά σε ότι αφορά τις επιθέσεις σε κτηνοτροφικά ζώα, αυτές δεν έχουν σταματήσει αλλά αντίθετα όπως έχει δηλώσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων της Προσοτσάνης κ. Κώστας Ακριτίδης. Ο ίδιος ανέφερε ότι ακόμη και το διάστημα που ελάχιστοι κτηνοτρόφοι μετακινούν τα ζώα τους για βοσκή, υπάρχουν περιπτώσεις που δέχονται συνεχείς επιθέσεις λύκων στα κοπάδια τους.
Αλλά και οι απώλειες κυνηγετικών σκύλων εξαιτίας των επιθέσεων λύκων είναι ουκ ολίγες. Στην διάρκεια της πρόσφατης κυνηγετικής περιόδου μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022 υπήρχαν δηλωμένες τουλάχιστον 12 επιθέσεις σε κυνηγετικά σκυλιά» σύμφωνα με τον πρόεδρο του κυνηγετικού συλλόγου Δράμας. Περιστατικά επίθεσης σε κυνηγετικά σκυλιά έγιναν λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, σε Κύργια και Ψηλή Ράχη. Υπήρξαν πολλά ακόμη περιστατικά σε Πτελέα, Ψηλή Ράχη, Πλατανόβρυη, Κύργια, Βαθύλακο, Μοναστηράκι, περιοχή Μακρυπλαγίου κλπ. Μόνο στην περιοχή των Κυργίων πέρσι και φέτος κατασπαράχθηκαν 9 κυνηγετικά σκυλιά από τους λύκους. Υπάρχουν πλέον κυνηγοί που έχουν σχεδόν σταματήσει το κυνήγι από τις συνεχείς απώλειες σε κυνηγετικά σκυλιά. Είδαμε περιπτώσεις επιθέσεων ακόμη και μέσα σε περιφραγμένες κτηνοτροφικές μονάδες.
«Δυστυχώς η πολιτεία δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη διαχείριση του πληθυσμού των λύκων σε αντίθεση με ότι γίνεται στην Ευρώπη όπου υπάρχουν κράτη με τετραπλάσιο πληθυσμό και ελάχιστο πληθυσμό λύκων σε σχέση με την Ελλάδα» λένε χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των κυνηγών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!