Νέο κατάστημα κράτησης στον Νικηφόρο: Από Σεπτέμβριο η πρόσληψη φυλάκων

0
3199

– Αν. Καγιάογλου στα «Χ»: «Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένονται και τα τελικά αποτελέσματα της προκήρυξης 4Κ/2021»
– Επιταχύνεται από το Α.Σ.Ε.Π. η επεξεργασία της προκήρυξης για πρόσληψη 188 ατόμων

Στην επιτάχυνση της διαδικασίας για την προκήρυξη που αφορά το προσωπικό φύλαξης στο νέο κατάστημα κράτησης Νικηφόρου και όχι μόνο, αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π., με τη σύσταση ομάδων εργασίας, πέραν του κανονικού ωραρίου και πέραν της υπερωριακής εργασίας.
Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά την επεξεργασία του σχεδίου προκήρυξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το κατάστημα κράτησης Δράμας για την πλήρωση 188 θέσεων κατηγορίας ΔΕ και για τα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας για την πλήρωση 228 θέσεων κατηγορίας ΔΕ. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ομάδες εργασίας θα επεξεργαστούν και μία σειρά ακόμα από προκηρύξεις οι οποίες δρομολογούνται.
Την πληροφόρηση αυτή επιβεβαίωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» και ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, λέγοντας ότι υπήρξε η διαβεβαίωση πως μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η προκήρυξη και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν πιέσεις να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία. Ο κ. Καγιάογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το φθινόπωρο η διαδικασία της προκήρυξης για την πλήρωση των θέσεων του προσωπικού φύλαξης θα έχει ξεκινήσει. Παράλληλα, όπως είπε, μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα της προκήρυξης 4Κ/2021 που αφορούσε την πλήρωση θέσεων του υπόλοιπου προσωπικού. Πρόκειται για την προκήρυξη που ολοκληρώθηκε στις 26 Μαΐου.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου, κ. Καγιάογλου, είπε ότι οι προσλήψεις που θα γίνουν από τις δύο προκηρύξεις για το νέο κατάστημα κράτησης, καθώς και η λειτουργία των φυλακών, θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μία περίοδο όπως αυτή που διανύουμε. «Η λειτουργία του νέου καταστήματος κράτησης, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού, θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό την οικονομική δραστηριότητα στον Δήμο Παρανεστίου αλλά και στον υπόλοιπο Νομό Δράμας. Σε πρώτη φάση, θα απασχοληθεί ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων στη διοίκηση και τη φύλαξη του νέου καταστήματος. Πρέπει, όμως, να δούμε ότι θα δημιουργηθεί και ένας επιπλέον κύκλος οικονομικής δραστηριότητας για τα ιδιωτικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του σωφρονιστικού καταστήματος. Από τη λειτουργία των φυλακών θα επωφεληθεί μία σειρά επαγγελμάτων. Αυτό για τον Δήμο Παρανεστίου και όχι μόνο, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη».
Επισημαίνεται ότι το ενδιαφέρον για την ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 4Κ/2021 που αφορούσε την πλήρωση των θέσεων του λοιπού προσωπικού στο νέο κατάστημα κράτησης είναι ήδη μεγάλο. Σημαντικό είναι και το ενδιαφέρον που εκφράζουν σε τακτική βάση σε επικοινωνία τους με τα «Χ» αρκετοί πολίτες, που ρωτούν για την επόμενη προκήρυξη η οποία αφορά την κάλυψη των θέσεων του προσωπικού φύλαξης στο νέο κατάστημα κράτησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!