Νέο πλυντήριο κάδων προμηθεύεται ο Δήμος Δράμας

0
1541

Χρ. Κυριακίδης στα «Χ»: «Θα υπάρχει η δυνατότητα οι κάδοι να πλένονται τακτικότερα, κάτι που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ σημαντικό»

Στην προμήθεια ενός καδοπλυντηρίου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ προχωρά ο Δήμος Δράμας προκειμένου να λύσει προβλήματα που σχετίζονται με την καθαριότητα των κάδων.
Μάλιστα η προμήθεια του καδοπλυντηρίου προχωρά ήδη στη φάση του διαγωνισμού και εφόσον όλα πάνε καλά θα είναι στη διάθεση του Δήμου Δράμας για να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με ένα παλιότερο που διαθέτει, ώστε να είναι δυνατή η συχνότερη πλύση των κάδων.
«Περιμένουμε να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την προμήθεια του πλυντηρίου κάδων που θα δώσει λύσεις στον τομέα της καθαριότητας των κάδων του Δήμου Δράμας. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει άμεση αναγκαιότητα για την καθημερινή πλύση των κάδων. Ο πρώτος και βασικότερος λόγος που ο Δήμος Δράμας προμηθεύεται το νέο πλυντήριο κάδων είναι ότι το παλαιότερο που υπάρχει είναι πλέον απαρχαιωμένο. Μετρά ήδη πολλά έτη λειτουργίας και παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι η αποτελεσματικότητα του έργου που παράγει δεν είναι αυτή που χρειάζεται. Αλλά και κατά καιρούς εμφανίζει πολλά λειτουργικά προβλήματα» εξηγεί στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρήστος Κυριακίδης, προσθέτοντας ότι αυτό δημιουργεί χρονοκαθυστερήσεις και στο έργο της καθαριότητας.
Ο δεύτερος λόγος που ο Δήμος Δράμας προχωρά στην συγκεκριμένη προμήθεια, είναι ότι το νέο πλυντήριο κάδων θα λειτουργήσει ταυτόχρονα με το παλιό και θα δώσει την δυνατότητα τακτικότερου καθαρισμού των κάδων. «Σήμερα με το υπάρχον πλυντήριο προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν για πλύση των κάδων τόσο στην πόλη της Δράμας όσο και στις κοινότητες. Όμως είναι τόσο μεγάλη η έκταση του δήμου που για να ολοκληρωθεί ένας πλήρης κύκλος πλύσης του συνόλου των κάδων απαιτείται χρονικό διάστημα ενός μήνα. Αυτό είναι το διάστημα που χρειαζόμαστε σήμερα για να πλύνουμε 2000 πράσινους και 1000 μπλε κάδους που διαθέτει ο Δήμος της Δράμας» εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρήστος Κυριακίδης. Διευκρινίζει επίσης, ότι με το δεύτερο πλυντήριο κάδων και με την ύπαρξη του κατάλληλου συνεργείου θα μπορεί ο δήμος να διαθέτει δυο πλυντήρια κάδων σε ημερήσια βάση για τον καθαρισμό που απαιτείται. Αυτό θα δώσει επίσης τη δυνατότητα οι κάδοι πλένονται τακτικότερα, κάτι που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ σημαντικό.
Όπως τονίζει ο κ. Κυριακίδης, κατά την περσινή περίοδο και λόγω της πανδημίας, ο δήμος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανάθεση της πλύσης των κάδων σε τρίτους αφού και το πλυντήριο που υπήρχε ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Το παλιό πλυντήριο στάλθηκε για επισκευή φέτος προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, έστω στο μέτρο των δυνατοτήτων που διαθέτει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο μηχάνημα πλύσης των κάδων που θα προμηθευτεί ο Δήμος Δράμας, θα μπορεί να κάνει χρήση υψηλότερων πιέσεων αλλά και ζεστού νερού, παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας των κάδων. Την ίδια ώρα ο Δήμος της Δράμας αναμένει να παραλάβει και τέσσερα νέα απορριμματοφόρα, για τα οποία ο διαγωνισμός έχει λήξει και έχει ορισθεί ανάδοχος της προμήθειας. Όπως εκτιμά ο κ. Κυριακίδης τα νέα απορριμματοφόρα θα ενταχθούν στο δυναμικό του Δήμου Δράμας μέχρι το φθινόπωρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ