Νέο θανατηφόρο στα λατομεία

0
5257

45χρονος έχασε τη ζωή του σε λατομείο της Δράμας το μεσημέρι της Τρίτης.
Μιλάει στα «Χ» ο πρόεδρος του ΕΥΚ Δράμας, Γιώργος Σαβρίδης.

Ένας ακόμη εργαζόμενος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του εργασιακού του ωραρίου το μεσημέρι της Τρίτης σε λατομική επιχείρηση της Δράμας που λειτουργεί στην περιοχή του Βώλακα. Ο άτυχος εργαζόμενος ηλικίας 45 ετών ήταν οικογενειάρχης και κατά τη διάρκεια της εργασίας του εκτελούσε χρέη προϊσταμένου.
Ο λατόμος έχασε τη ζωή του ακαριαία, όταν κομμάτι επικίνδυνου όγκου μαρμάρου έπεσε πάνω του και τον καταπλάκωσε. Χθες Τετάρτη ή σήμερα Πέμπτη αναμενόταν η έλευση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος για την έρευνα του περιστατικού που έγινε κατά την αλλαγή της βάρδιας των εργαζομένων.
«Τα θανατηφόρα περιστατικά στις λατομικές επιχειρήσεις δημιουργούν θλίψη και προβληματισμό στον κόσμο της εργασίας. Δυστυχώς, είναι συχνά. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Το Εργατικό Κέντρο Δράμας θα θέσει με επιστολή και προς τον Πρωθυπουργό το πρόβλημα που υπάρχει με τα επαναλαμβανόμενα θανατηφόρα περιστατικά στον χώρο των λατομείων, με την ευκαιρία της έλευσης του κ. Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum που οργανώνει η ΔΕΘ. Στην επιστολή αυτή που θα σταλεί καταρχάς στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το ΕΥΚ Δράμας θέτει και άλλα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τον Νομό» σημείωσε χθες στα «Χ» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας κ. Γιώργος Σαβρίδης. Πρόσθεσε επίσης, ότι για τον έλεγχο που θα πρέπει να υπάρξει στον κλάδο των λατομείων θα πρέπει να λειτουργήσει παράρτημα της Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δράμα. «Θα πρέπει να βρεθεί επιτέλους μια λύση για την αποφυγή αυτών των περιστατικών, διότι δεν πάει άλλο» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ανακοίνωσή της για το θανατηφόρο περιστατικό στον Βώλακα, η διοίκηση του ΕΥΚ Δράμας τονίζει μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, τα θανατηφόρα δυστυχήματα στα λατομεία της περιοχής μας είναι εδώ και καιρό πολύ συχνά. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Δράμας για μια ακόμη φορά ζητάει τη διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων από την Επιθεώρηση Μεταλλείων, την επιβολή προστίμων στους εργοδότες που δεν συμμορφώνονται με τους Νόμους περί Υγιεινής και Ασφάλειας, καθώς και τη δημιουργία τμήματος της Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δράμα, προκειμένου να γίνονται οι ανωτέρω έλεγχοι άμεσα και απρόσκοπτα.
Το αίτημά μας αυτό, αίτημα δεκαπέντε και πλέον χρόνων, έχει προσπεραστεί από όλες τις κυβερνήσεις και ζητάμε να υλοποιηθεί έστω και τώρα, για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.
Πλέον, εάν δεν εισακουστούμε και τώρα, θα προσφύγουμε στα ευρωπαϊκά όργανα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και θα διεκδικήσουμε μέσα από εκεί την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς και ειδικά στα λατομεία.
Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον χαμό του συναδέλφου και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!