Διεκόπη χθες η υδροδότηση σε αρκετά σημεία του κέντρου

0
1765

Λόγω των απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης της βλάβης που παρουσιάστηκε στη διασταύρωση των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Αντιγόνου.

Σε τεχνικές εργασίες επισκευής της βλάβης, η οποία παρουσιάστηκε στο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Μ. Αλεξάνδρου και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση με την οδό Αντιγόνου, προχώρησαν χθες τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ.
Στο σημείο που πραγματοποιήθηκαν τα έργα παρουσιάστηκε βλάβη σε παλιό μεταλλικό σωλήνα ύδρευσης που είχε σαν αποτέλεσμα την διαρροή νερού στο οδόστρωμα. Για τις ανάγκες των εργασιών που έπρεπε να διεξαχθούν, η ΔΕΥΑΔ διέκοψε την παροχή νερού στις αρκετές περιοχές, από τις 10 το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι. Διακοπή στην υδροδότηση εξαιτίας των απαραίτητων έργων, έγινε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, την περιοχή του νοσοκομείου, την περιοχή του Γυμνασίου Αρρένων και αλλού. Το τμήμα του αγωγού που αντικαταστάθηκε αποτελούσε μέρους του κεντρικού δικτύου.
Όπως έλεγαν χθες στα “Χ” στελέχη της ΔΕΥΑΔ, το παλιό δίκτυο ύδρευσης που δεν έχει ακόμη αντικατασταθεί, παρουσιάζει πολύ συχνά βλάβες, καθώς αποτελείται από αγωγούς κατασκευής του 1970. Πρόκειται για αγωγούς που τοποθετήθηκαν πριν ακόμη από την εγκατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης. Τόσο στη συγκεκριμένη βλάβη όσο και σε άλλες περιπτώσεις η αντικατάσταση των αγωγών που παρουσιάζουν πρόβλημα γίνεται με σωλήνες πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Η καθυστέρηση που υπήρξε στην αντιμετώπιση της βλάβης σημειώθηκε διότι λόγω της αλλαγής της τεχνολογίας είναι αρκετά δύσκολο πλέον να βρεθεί το κατάλληλο υλικό το οποίο συνδέει τους μεταλλικούς σωλήνες με τα τμήματα πολυαιθυλενίου.
Η περιοχή όπου εκδηλώθηκε η βλάβη ανήκει στην περιοχή της ζώνης 2 του δικτύου ύδρευσης. Πρόκειται για το τμήμα του δικτύου που περιλαμβάνει κυρίως το κέντρο της πόλης και το οποίο είναι το τελευταίο τμήμα του παλιού δικτύου ύδρευσης που πρόκειται να αντικατασταθεί.
Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί να αποκατασταθεί και άλλη βλάβη που παρουσιάστηκε στο παλιό δίκτυο και συγκεκριμένα στην περιοχή της διασταύρωσης των οδών Ιουστινιανού με Δούκα Ζέρβα.
Σχετικά με την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στο κέντρο της πόλης, δηλαδή της ζώνης 2, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή αναμένεται να προχωρήσει εντός του 2022 λόγω της χρονοβόρας γραφειοκρατικής διαδικασίας και χωρίς να υπολογιστούν τυχόν εμπόδια. Η μελέτη του έργου, το οποίο είναι προϋπολογισμού περίπου 8 εκ. ευρώ, έχει ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΔ. Η δημοτική επιχείρηση αναμένει τη σχετική πρόσκληση για την ένταξη του έργου, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί.
Πάντως παρά τα γραφειοκρατικά αλλά και τα υπόλοιπα έκτακτα προβλήματα που παρουσιάστηκαν (όπως η πανδημία) στην πορεία εξέλιξης των έργων του νέου δικτύου, είναι δεδομένο ότι αυτό θα αποτελέσει ένα από τα πλέον ουσιαστικά έργα στην πόλη της Δράμας κατά την ολοκλήρωσή του. Με την λειτουργία του νέου δικτύου σε όλη την πόλη, η Δράμα θα απαλλαγεί δια παντός από το δίκτυο των αμιαντοσωλήνων, υλικό το οποίο είχε τεθεί στο μικροσκόπιο ερευνών τα προηγούμενα χρόνια και θεωρήθηκε ότι έκρυβε κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ