Νέοι εμβολιασμοί πόρτα – πόρτα

0
3884

– Καθηλωμένο στο 43% το ποσοστό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί στον νομό μας
– Αύριο Τρίτη έρχεται εκ νέου η κινητή εμβολιαστική μονάδα της 4ης ΥΠΕ στα χωριά της Δράμας

Νέα εξόρμηση των κινητών εμβολιαστικών μονάδων της 4ης ΥΠΕ θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στις περιφέρειες Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου κινητές εμβολιαστικές μονάδες θα επισκεφθούν τη Δράμα και την Ξάνθη, ενώ την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου θα είναι στον Νομό Σερρών.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά τη Δράμα, περισσότερα από 130 άτομα εμβολιάστηκαν κατά την επίσκεψη κινητής εμβολιαστικής μονάδας σε περιφερειακούς της δήμους την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την προηγούμενη Τετάρτη. Συγκεκριμένα, η κινητή μονάδα εμβολιασμού της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα την Πετρούσα, το Φωτολίβος, τη Χωριστή, το Δοξάτο, το Καλαμπάκι, τον Άγιο Αθανάσιο, τα Κύργια και τον Ξηροπόταμο.

Αύριο, Τρίτη 19 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση της επίσκεψης των κινητών εμβολιαστικών μονάδων στην περιοχή μας. Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εμβολιασμούς:
-στην Κοινότητα Κυργίων στις 8.45 πμ,
-στην Κοινότητα Αγίου Αθανασίου στις 10.15 πμ,
-στην Κοινότητα Δοξάτου στις 11.15 πμ,
-στην Κοινότητα Καλαμπακίου στις 12.30 μμ,
-στην Κοινότητα Χωριστής στις 13.45 μμ,
-στην Κοινότητα Ξηροποτάμου στις 15.00 μμ,
-στην Κοινότητα Σιταγρών στις 15.45 μμ και
-στην Κοινότητα Φωτολίβους στις 16.30 μμ.

H κα Ειρήνη Χατζοπούλου, υποδιοικήτρια στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια είχε ξεκαθαρίσει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» σχετικά με τις έκτακτες επισκέψεις των κινητών εμβολιαστικών μονάδων στην περιοχή μας ότι: «Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που ενεργοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας. Κινείται στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να ενισχύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε κάποιους νομούς οι οποίοι παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της χώρας. Η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία. Ούτε για τη Δράμα, αλλά ούτε και για τις Σέρρες, το Κιλκίς και την Ξάνθη. Είναι οι νομοί που παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη δική μας υγειονομική περιφέρεια. Οι επισκέψεις των κινητών μονάδων θα επαναληφθούν για τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ωστόσο η συνέχεια του προγράμματος θα εξαρτηθεί και από το ενδιαφέρον που θα υπάρξει. Κάτι ανάλογο έχει ξαναγίνει με τη βοήθεια των δήμων που μας διέθεσαν οχήματα και οδηγούς για το δικό μας προσωπικό».
Σε σχέση με την εξέλιξη των ολοκληρωμένων εμβολιασμών στον Νομό Δράμας συνολικά, μέχρι και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανήλθαν μόλις σε 43.752. Το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης στον νομό δηλαδή παραμένει χαμηλό και συγκεκριμένα στο 43%.
Συγκριτικά αξίζει να αναφερθεί ότι στην υπόλοιπη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέχρι την ίδια ημερομηνία, στην Καβάλα έγιναν 65.237 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί, στον Έβρο 77.958, στην Ξάνθη 54.701 και στην Ροδόπη 60.309.
Την ίδια στιγμή οι νοσηλευόμενοι με covid στα 16 νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην οποία ανήκει και το Νοσοκομείο Δράμας, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, ήταν 264 σε απλές κλίνες, από τους οποίους οι 199 (75,4%) ήταν ανεμβολίαστοι και 65 εμβολιασμένοι.
Επίσης οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου ήταν 32 και από αυτούς οι 27 (84,4%) ήταν ανεμβολίαστοι και 5 εμβολιασμένοι. Σε ότι αφορά τις νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της περιοχής μας, το Σάββατο νοσηλευόταν 60 ασθενείς με covid και από αυτούς οι 54 (90%) ήταν ανεμβολίαστοι και 6 εμβολιασμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ