Νέοι βανδαλισμοί στην Ανάπλαση

0
2298

Νομικές διαδικασίες θα κινήσει ο Δήμος Δράμας έναντι των υπευθύνων

Σε νέους βανδαλισμούς προχώρησαν άγνωστοι στην περιοχή της Ανάπλασης, τις προηγούμενες ημέρες, αναγκάζοντας για ακόμη μια φορά τον Δήμο Δράμας να προχωρήσει σε αποκαταστάσεις και ουσιαστικά τους πολίτες να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη εξ αιτίας των γνωστών ανεύθυνων συμπεριφορών.
Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ανέφερε σχετικά ότι «πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Δράμας με χρήματα των Δραμινών και με ημερομίσθια που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος ολοκλήρωσε το βάψιμο στο μικρό αμφιθέατρο της ανάπλασης. Προσθέτοντας ότι, άλλο είναι το να θέλει κάποιος να εκφράσει δημοκρατικά τις απόψεις του και άλλο να καταστρέφει την περιουσία των Δραμινών και κάθε έννοια αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος της πόλης. Ήδη κινήσαμε τις νόμιμες διαδικασίες για την παραδειγματική τιμωρία του υπαιτίου. Η πόλη ανήκει σε όλους και όλοι οφείλουμε να την προστατεύουμε».

Μιχάλης Τάσσου: «Πρέπει να δείχνουν μηδενική ανοχή, όχι μόνο οι υπηρεσίες αλλά και οι πολίτες, που πρέπει να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά δολιοφθορών»
Για τις νέες δολιοφθορές στην περιοχή της ανάπλασης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου έλαβε την εντολή από τον Δήμαρχο Δράμας να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες, όπως έγινε και στις προηγούμενες περιπτώσεις. Όπως δήλωσε ο κ. Τάσσου στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο που δεν αφορά μόνο τον Δήμο της Δράμας. Πρέπει να δείχνουν μηδενική ανοχή, όχι μόνο οι υπηρεσίες αλλά και οι πολίτες, που πρέπει να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά δολιοφθορών. Δυστυχώς συμβαίνει πολλές φορές να βλέπουμε να γίνονται πράγματα μπροστά στα μάτια μας, αλλά να μην τα καταγγέλλουμε. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους ανθρώπους που προκαλούν βανδαλισμούς. Είναι ζήτημα ολόκληρης της κοινωνίας. Στην περίπτωση των βανδαλισμών πλήττονται όλοι, είτε αφορά την δημοτική περιουσία, είτε την κρατική περιουσία. Δεν υπάρχει σεβασμός σε ότι δεν θεωρούμε δικό μας και αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο πρέπει να εξαλειφθεί».
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι βανδαλισμοί με σπρέι και συνθήματα σε δημόσια κτίρια, κοινόχρηστους χώρους ακόμη και σε δέντρα στο κέντρο της πόλης δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο. Τα «αποτυπώματα» των σπρέι και τα συνθήματα δημιουργούν άσχημη εικόνα σε δημόσια κτίρια (κάποιες φορές και σε ιδιωτικά) εντός της πόλης και απαιτούν ιδιαίτερα έξοδα για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση τους.
Το ζήτημα είναι πολύπλευρο. Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να εκφράσει κανείς τις αντιλήψεις του, τη διαμαρτυρία του, τις πεποιθήσεις του ή την κριτική του για οτιδήποτε. Ωστόσο, κάποιοι επιλέγουν να καταστρέφουν δημόσιους χώρους ή κτήρια με μουτζούρες και συνθήματα. Ίσως το πιο σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να απαντηθεί το ερώτημα, κατά πόσο είναι δίκαιο τελικά, οι πολίτες να πληρώνουν μέσω των δημοτικών τελών, τις καταστροφικές ιδιοτροπίες κάποιων άλλων. Δυστυχώς ορισμένοι δεν κατανοούν ότι δεν μπορούν να καταστρέφουν δημόσιους χώρους ή κτήρια και ότι αυτά δεν αποτελούν προσωπικό “τσιφλίκι” κανενός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ