Α.Σ. ΓΑΙΑ ΔΡΑΜΑΣ: Ξεκινά νέα Ακαδημία Τένις

0
1997

Τη δημιουργία νέου τμήματος ακαδημιών για το άθλημα της αντισφαίρισης (Τένις) ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Γαία Δράμας Αθανάσιος Κάππας.
Η Γαία πρωταγωνιστεί σε όλα τα σπορ, παρέχοντας τη δυνατότητα στους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους της ομάδας να ασχοληθούν δίπλα στους καλύτερους με όποιο άθλημα προτιμούν (Πετοσφαίριση, Αντισφαίριση – Τένις)
Στόχος του Α.Σ. Γαία Δράμας είναι η προαγωγή, η ανάπτυξη και η μαζική διάδοση των αθλημάτων. Η άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών. Η συστηματική εκπαίδευση για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών και αθλητριών. Η τέλεση και συμμετοαθλητικών αγώνων.
Στη νεοσύστατη ακαδημία Τένις τα παιδιά θα γνωρίσουν το δημοφιλές άθλημα μέσα από παιχνίδια και πρωτοποριακές τεχνικές, με ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για εκείνα. Σε όλα τα τμήματα των ακαδημιών ακολουθείται το ίδιο σύγχρονο, ξεκάθαρο και ομοιογενές πρόγραμμα προπόνησης. Χρησιμοποιείται η παιχνιδοκεντρική μέθοδος (play and stay), όπως ορίζει η παγκόσμια ομοσπονδία τένις (ITF). Με τη βοήθεια των παιχνιδιών και των φυσικών ασκήσεων αναπτύσσονται οι κινητικές δεξιότητες των παιδιών (αίσθηση χώρου και χρόνου, συντονισμός, ισορροπία) ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν, κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να αγωνίζονται. Η εξέλιξη των αθλητών παρακολουθείται στενά, από πιστοποιημένους προπονητές ώστε τα παιδιά που ξεχωρίζουν να προωθούνται στο αγωνιστικό τμήμα. Εκτός από τα πρώτα βήματα τεχνικής κατάρτισης, αξίες όπως η συμμετοχή, η συνεργασία και η αποδοχή κανόνων, αποτελούν σημαντικές διδακτικές προτεραιότητες των προπονητών μας.
Οι εγγραφές για την Ακαδημία Τένις θα αρχίσουν σύντομα και θα γίνονται στα γραφεία της Γαίας Δράμας, στο Αθλητικό Κέντρο Κραχτιδη, αλλά και στα γήπεδα της Ανάπλασης όπου θα γίνονται και οι προπονήσεις. Οι ώρες και οι μέρες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ