Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε την Κυριακή η β’ φάση του θεσμού του κυπέλλου όπου συνολικά σημειώθηκαν 21 τέρματα και χαρακτηριστικό είναι ότι κανένα παιχνίδι δεν χρειάστηκε να πάει στα πέναλτι με τα φαβορί να κερδίζουν την πρόκριση.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια έγινε στην Μικρόπολη όπου η τοπική Δόξα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει φέτος στη Β’ κατηγορία ηττήθηκε με σκορ 0-2 από την πιο έμπειρη ομάδα της Α. Ε. Καλή Βρύσης.
Σπουδαία πρόκριση σημείωσε ο ενισχυμένος φέτος Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου κερδίζοντας με 0-3 στην έδρα του το Δοξάτο στο γειτονικό ντέρμπι.
Αναμενόμενη πρόκριση είχαμε για την Δόξα Πετρούσας που πέρασε με σκορ 0-4 από τον Ξηροπόταμο, ενώ εύκολη πρόκριση είχαμε και για τα ταλαντούχα πιτσιρίκια του Καστρινού που κέρδισαν τον Κεραυνό Μοναστηρακίου με σκορ 5-1.
Αναμενόμενη πρόκριση και για την Α. Ε. Κυργίων που κέρδισε στο γήπεδο Φτελιάς με σκορ 3-1 τον Άρη Φωτολίβους που φέτος στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα και την μάχη της παραμονής.
Τέλος στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής, η πρωτοπόρος της Α’ κατηγορίας ομάδα του Βώλακα κέρδισε 2-0 στο γειτονικό ντέρμπι τον Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς όπως συνηθίζουν εντός έδρας σημειώνοντας και τα δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο.
Κορυφαίος για τον Ακρίτα ο νεαρός τερματοφύλακας Αλεξίου που άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του και κράτησε με τις επεμβάσεις του το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.
ΚΥΡΓΙΑ – ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 3-1
Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο Φτελιάς εκεί που τα Κύργια φιλοξένησαν την ομάδα του Φωτολίβους. Τα Κύργια χωρίς να πιάσουν τα υψηλά στάνταρ απόδοσης έφτασαν σε μια σπουδαία πρόκριση απέναντι σε μια ανταγωνιστική ομάδα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το Φωτολίβος μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τους Κοκοτσάκη Εμ., Χαρέμι και Ντουγκάζ χωρίς αυτές οι ευκαιρίες να μετατραπούν σε γκολ. Τα Κύργια πριν βγει το ημίχρονο κατάφεραν και πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Δημητριάδη από στημένη φάση. Με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη τα Κύργια πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Αφεντουλίδη, κάπου εκεί το Φωτολίβος ανέβασε ρυθμό και στο 68’ ο Μπεζιργιάνης θα κάνει το 2-1 για τον Άρη. Οι παίκτες του Φωτολίβους συνέχισαν στον ίδιο ρυθμο και στο 88΄ πέτυχε τέρμα αλλά ακυρώθηκε λόγω οφσαιτ. Για να έρθει ο Αφεντουλίδης και πάλι στις καθυστερήσεις να κάνει το τελικό 3-1 για τα Κύργια. Πολλά παράπονα από την διαιτησία το Φωτολίβος για ένα ακόμα παιχνίδι, που χάνει παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο.
Κύργια( Μουρατίδης): Καγγελίδης, Τουματζίδης, Μουζακίτης, Ζαπουνίδης, Δημητριάδης,, Τρελόπουλος, Ζεκερίδης Αφεντουλίδης, Παναγιώτου Χρήστος(63’ Δεληκωστίδης), Παναγιώτου Τάσος, Προκοπίου.
Φωτολίβος(Καμπατζάκης): Αγγελόπουλος, Ζαχαράκης Ι., Χατζίδης Ι., Κοκοτσάκης Ν., Μπιαζάκης, Ρουμελιώτης, Χαρέμι, Παναγιώτογλου, Ντουγκάζ, Μπεζιργιάνης, Κοκοτσάκης Εμ.
ΔΟΞΑΤΟ – ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 0-3
Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο Αγίου Αθανασίου καθώς άλλαξε η έδρα του αγώνα λόγω του ότι ο Μέγας ανήκει σε χαμηλότερη κατηγορία. Ο Αγ. Αθανάσιος έφτασε σε μια σπουδαία πρόκριση νικώντας ομάδα ανώτερης κατηγορίας παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο αποδεικνύοντας ότι την φετινή χρονιά είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το Δόξατο μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, όμως όσο περνούσε η ώρα ο Αγ. Αθανάσιος ισορρόπησε και στο 41’ θα πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Κούρτογλου, με το 0-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη ο Αγ. Αθανάσιος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 55’ θα κάνει το 0-2 με τον Ιωαννίδη. Για να έρθει στο 68’ ο Ασλανίδης να διαμορφώσει το τελικό 0-3 για τον Αγ. Αθανάσιο.
Δοξάτο (Σερέτης): Καραγιανίδης Κ., Χιωτάκης(70’ Καρατζόγλου Απ), Μπαμπαλής, Καραγιαννίδης Γ., Πετράς, Σερέτης, Κοτζαμάνης(46’ Παπαδόπουλος), Κόντεβ, Αποστολίδης, Δεληολάνης, Νότας(82 Καρατζόγλου Σ.).
Αγ. Αθανάσιος: Τογικόγλου, Παπαδόπουλος Ι., Διαμαντι, Βουβαλίδης, Δημητριάδης, Βαφάκης,Μπαμπασαλή, Ασλανίδης, Ιωαννίδης, Σκάρογλου, Κεσίδης.
ΒΩΛΑΚΑΣ – ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 2-0

Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι διεξήχθη στον Βώλακα με την τοπική ομάδα να φιλοξενεί την ομάδα του Νευροκοπίου. Το παιχνίδι πήρε άτυπα τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι γιατί είναι δύο γειτονικές ομάδες που παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο στην κατηγορία.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Βώλακας πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μποσκουψίου μόλις στο 7’ και καλά καλά πριν συμπληρωθεί το 20΄ του αγώνα οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα με τον Μίρκου Ι. κάπου εκεί το Νευροκόπι έψαξε το γκολ πριν βγει το ημίχρονο με τον 2-0 να είναι το σκόρ του πρώτου μέρους, όπως επίσης στο 45’ αποβλήθηκε ο Μίρκου.
Αν και με δέκα παίκτες ο Βώλακας στο δεύτερο μέρος ήταν καλύτερος και στο 58’ αποβλήθηκε και ο Σταμπουλής αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες. Το Νευροκόπι στην συνέχεια αν και είχε αριθμητική υπεροχή δεν κατάφερε να πετύχει κάτι με το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Βώλακας (Ροδίτης) Πιτσακτσής, Μαρκόπουλος Δ., Παϊσίδης, Ράδος Ι., Μποσκουψίου Χ., Μίρκου Ι., Σίγγος Ι., Σταμπουλής Α., Παπαδόπουλος Θ.,.Δράμπαλης Κ., Μποσκουψίου Π.
Νευροκόπι (Κονταξής): Αλεξίου, Αθανασιάδης, Τολμαίδης, Χατζηλαζαρίδης, Τσενεκλίδης, Μπάτσιος, Βασιλειάδης, Κεσόπουλος, Μιχαηλίδης Χρ., Λάμπρου, Τσακίρης.
ΜΙΚΡΟΠΟΛΗ – Κ. ΒΡΥΣΗ 0-2
Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι διεξήχθη στην Μικρόπολη με την τοπική ομάδα να φιλοξενεί την ομάδα της Κ. Βρύσης. Η Μικρόπολη την φετινή χρονιά μετέχει στην Β’ κατηγορία και είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Κ. Βρύση μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι χάνοντας κάποιες σπουδαίες ευκαιρίες με τους: Γούργουλη, Σαρηπαύλιδη και Μαυρόπουλο χωρίς να καταφέρνει αυτές τις ευκαιρίες να τις μετατρέψει σε γκολ. Στην επανάληψη η ομάδα του
Δημήτρη Βασιλειάδη βρήκε διαδρόμους και στο 54’ θα ανοίξει το σκορ με τον Σαρηπαυλίδη κάνοντας το 0-1. Στο 72’ η Κ. Βρύση θα κερδίσει πέναλτι και την εκτέλεση θα την αναλάβει ο τερματοφύλακας της Κ. Βρύσης ο Τσακίρης διαμορφώνοντας το τελικό 0-2 για τους φιλοξενούμενους .
Μικρόπολη: Τιγκιρίδης, Κεφαλάς, Βασιλειάδης, Καραταϊρίδης, Παπαδόπουλος Γ., Βουγιουκλής,.Ιωαννίδης, Μαυζόπουλος,, Σεραφιμίδης, Σαββίδης, Αλί. Κ. Βρύση (Βασιλειάδης): Τσακίρης, Χατζηνικολάου, Γεωργιάδης, Δαφτσιος Χ., Παλτσίδης,
Ψυλλίδης, Αβράμης, Σεμπελίδης, Σαρηπαυλίδης, Μαυρόπουλος, Γούργουλης.
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΠΕΤΡΟΥΣΑ 0-4 Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι διεξήχθη στον Ξηροπόταμο με την τοπική ομάδα να φιλοξενεί την ομάδα της Πετρούσας. Οι γηπεδούχοι άντεξαν για 52’ λεπτά
παίζοντας με ομάδα ανώτερης κατηγορίας και σίγουρα θέλανε να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να δουν σε τι επίπεδο βρίσκονται. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ξηρόποταμος μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι χάνοντας κάποιες ευκαιρίες με τους Πάνο και Δεμίση με το
0-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη η Πετρούσα ήταν καλύτερη και κατάφερε και σημείωσε τέσσερα τέρματα. Αρχικά ο Δροσίδης θα κάνει το 0-1 για την Πετρούσα για να έρθει 8 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης να κάνει το 0-2 για την Δόξα. Στο 73΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε τρίτο τέρμα με τον Μητρούση, για να έρθει ο Ασλανίδης στο 80΄ να διαμορφώσει το τελικό 0-4 για την
Πετρούσα. Ξηροπόταμος: Καρακούσης, Βούλτσιος, Κιουμουρτζής, Δεμερ- τζής, Τσιάρας, Παρασκευαΐδης, Καρυπίδης, Βουγόγιας Δημίου Α., Λουκάς, Πάνος, Δεμίσης. Πετρούσα(Κυριακίδης): Παπαγεωργίου, Ζεδαμάνης, Δημητριάδης, Μητρούσης, Τσαρτζαλος,
Στοϊκου Γ., Καλλέργης, Ασλανίδης, Παλικάρης, Στόϊκου Μ., Δροσίδης.
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 5-1
Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Δράμας, εκεί που ο Καστρινός φιλοξένησε το Μοναστηράκι.
Ο Καστρινός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον 15’ με τον Κυριαζή, πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι σημείωσαν και δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Κύριαζη. Στο 44’ ο Καστρινός έφτασε και σε τρίτο τέρμα με τον Γεωργιάδη, με το 3-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη το Μοναστηράκι μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι χάνοντας κάποιες σπουδαίες
ευκαιρίες και στο 80’ θα μειώσουν το σκορ με τον Μητρούση. Όμως στο 90’ ο Μπερμπερίδης θα κάνει το 4-1 για τους γηπεδούχους για να έρθει ο Χότζα στο 93’ να δια-
μορφώσει το τελικό 5-1.
Τελικά αποτελέσματα:
Δοξάτο – Αγ. Αθανάσιος 0-3
Καστρινός – Μοναστηράκι 5-1
Ξηροπόταμος – Πετρούσα 0-4
Βώλακας- Νευροκόπι 2-0
Κύργια – Φωτολίβος 3-1
Μικρόπολη – Κ. Βρύση 0-2
Δημήτρης Μπουτζέκης