Έργα 4,5 εκ. ευρώ στο οδικό δίκτυο

«Το πόδι στο γκάζι» βάζει η ΠΕ Δράμας με την νέα διοίκηση

0
2608

Έργα οδικών υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα αρχίσουν να εκτελούνται άμεσα όπως ανακοίνωσε χθες ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

Αφορούν κυρίως την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δράμας και την οδική σύνδεση με την Καβάλα. Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και έρχονται να βελτιώσουν την κατάσταση του υπάρχοντος οδικού δικτύου και των υφιστάμενων υποδομών. Στο πλαίσιο των οδικών έργων θα πρέπει να προστεθούν και άλλες παρεμβάσεις που αρχίζουν από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και καλύπτουν τους τομείς των οδικών δικτύων, τον πρωτογενή τομέα παραγωγής (αγρότες, κτηνοτρόφους) και τις ανάγκες των δημοσίων κτιρίων τόνισε χθες ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα εν λόγω έργα μίλησε για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στον οδικό άξονα από την διασταύρωση της ΒΙΠΕ Δράμας μέχρι την διασταύρωση του Βώλακα. Πρόκειται οδικό έργο ύψους 3 εκ ευρώ το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει από χθες και αφορά την βελτίωση του οδοστρώματος από το οποίο διακινείται ο μεγαλύτερος όγκος των προϊόντων της μαρμαροβιομηχανίας στην περιοχή μας σύμφωνα με όσα είπε χθες ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δράμας συστήνοντας και στους οδηγούς που κινούνται στον συγκεκριμένο άξονα να είναι προσεκτικοί διότι θα υπάρχουν συνεχώς αυτό το διάστημα μηχανήματα έργου.
Παράλληλα όπως έκανε γνωστό ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ένα άλλο έργο που ήδη υλοποιείται αφορά την οδοποιία στην είσοδο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου. “Η βελτίωση του οδοστρώματος στο ίδιο σημείο είναι πολύ σημαντική όπως σημαντικό είναι και το ποσό που διαθέτει η περιφέρεια για την υλοποίησή του και ανέρχεται σε 600.000 ευρώ” σημείωσε μεταξύ άλλων ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Ακόμη αναφέρθηκε στο οδικό έργο συντήρησης, το οποίο είναι σε εξέλιξη και αφορά το μέρος της διαδρομής από την διασταύρωση του Βώλακα (επί της επαρχιακής οδού Δράμας – Κάτω Νευροκοπίου) μέχρι και την κοινότητα Βώλακα. Το έργο έχει κόστος 400.000 ευρώ και έχει στόχο την αποκατάσταση των προβλημάτων σε όλο το τμήμα της συγκεκριμένης διαδρομής.
Παράλληλα ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στα έργα βελτίωσης που αρχίζουν επί του οδικού άξονα που συνδέει τη Δράμα με την Καβάλα και περιλαμβάνουν παρεμβάσεις ύψους 500.000 ευρώ.
Ο κ. Γ. Παπαδόπουλος έκανε γνωστό επίσης ότι πέρασε ήδη από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το έργο συντήρησης της λιμνοδεξαμενής του ΤΟΕΒ Ρέμβης της ΠΕ Δράμας ύψους 100.000 ευρώ που σχετίζεται με την συντήρηση της λιμνοδεξαμενής που είναι στα όρια του Μαυροβάτου και αφορά τους αγρότες αλλά μεταξύ άλλων και την πυροπροστασία της περιοχής καθώς αποτελεί και ταμιευτήρα νερού ο οποίος μπορεί να είναι χρήσιμος σε περιπτώσεις πυρκαγιάς. Παράλληλα μίλησε για το έργο της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των δεξαμενών στην Κοινότητα Δασωτού και στην Κοινότητα Κάτω Βροντούς που ανέρχεται σε 360.000 ευρώ. Ακόμη μίλησε για το έργο της παρέμβασης στο Δικαστικό Μέγαρο Δράμας που αφορά τους χώρους υγιεινής, τα ηλεκτρομηχανολογικά, τον εξωτερικό χώρο του κτιρίου και το δώμα, που υλοποιεί η ΠΕ Δράμας. Το έργο έχει ύψος 257.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης με φορέα υλοποίησης την ΠΕ Δράμας η οποία κατέβαλε πολύ μεγάλη προσπάθεια και μέσω της τεχνικής της Υπηρεσίας όπως είπε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δράμας αναφερόμενος παράλληλα και στο έργο της διαμόρφωσης και συντήρησης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας ύψους 30.000 ευρώ για το οποίο έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.
Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας για το σύνολο των παραπάνω έργων πρόκειται για υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχαν διατυπωθεί προεκλογικά και μετουσιώνονται σε πράξη παραπέμπωντας ουσιαστικά στο πρόγραμμα το οποίο είχε εξαγγείλει για την Δράμα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ