Ανεμοδείκτης 02-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
2112

ΣΚΕΨΕΙΣ για τοποθέτηση προστατευτικών, στο τοιχίο που βρίσκεται γύρω από την λίμνη της Αγίας Βαρβάρας, κυρίως από την πλευρά του δρόμου, έχουν αρχίσει να κυοφορούνται στις τοπικές αρχές. Ο λόγος είναι ότι το ύψος του τοιχίου είναι πολύ μικρό και δεν εμποδίζει την πρόσβαση προς τη λίμνη από παιδιά πολύ μικρής ηλικίας. Στις συζητήσεις που έγιναν ακούστηκε και η άποψη για τοποθέτηση ειδικού υλικού που θα αποτρέπει την εύκολη πρόσβαση προς την λίμνη και θα μειώνει τον κίνδυνο δυσάρεστων περιστατικών.

ΒΡΕΘΗΚΑΝ λύσεις για τους χειριστές των γκρέιντερ της ΠΕ Δράμας. Θυμίζουμε ότι είχε στην διάθεσή της τρία Γκρέιντερ αλλά κανέναν χειριστή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ζητήματα όταν τα μηχανήματα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν και ειδικότερα στις χιονοπτώσεις που παρατηρήθηκαν πέρσι και είχαν σαν αποτέλεσμα για λιγότερο ή περισσότερο να κλείσουν δρόμοι από την κακοκαιρία. Το πρόβλημα άρχισε να λύνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Νευροκοπίου με πρωτοβουλία της ΠΕ Δράμας, είπε χθες ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

“ΈΝΑ μικρό και μέγιστο σχολείο μαζί” χαρακτήρισε το Γυμνάσιο – Λύκειο Νικηφόρου στην τελετή εγκαινίων του αστρονομικού παρατηρητηρίου ο Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπλούχος. Μίλησε για έναν εξαίρετο δάσκαλο και επιστήμονα, μια αγκαλιά φιλομαθών παιδιών και έναν ωραίο σύλλογο εκπαιδευτικών. Αναφέρθηκε και στην πολιτεία που καλείται να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου. Γεγονός πάντως είναι ότι το σχολείο απασχόλησε το πανελλήνιο αφού κατάφερε να είναι το πρώτο δημόσιο σχολείο που διαθέτει αστρονομικό παρατηρητήριο. Αν και δημόσιο πάντως, τα χρήματα για το παρατηρητήριο διέθεσε εν πολλοίς πάλι ο ιδιωτικός τομέας.

ΤΟΝ Αγιασμό για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς στο Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας παρακολούθησε η Χαρά Κεφαλίδου δίνοντας αργότερα συγχαρητήρια στο Λύκειο Ελληνίδων για τη συμβολή τους στη διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το Λύκειο Ελληνίδων της Δράμας δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο σημαντικούς σε δραστηριότητα πολιτιστικούς συλλόγους της Δράμας. Έχει πολύχρονη πορεία αλλά και προσφορά στην πόλη της Δράμας με αφετηρία την 23η Μαΐου του 1946.

 

 

ΗΜΕΡΙΔΑ με τίτλο “Οικονομία, εκπαίδευση και δημογραφικές προκλήσεις” θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας το Σάββατο 05/10/2019 και ώρα 19.00 το απόγευμα. Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο Νίκος Βέτας γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και ο Άγγελος Τσακανίκας Επιστημονικός Σύμβουλος του ΙΟΒΕ. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δραμινός Τοπογράφος Μηχανικός και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Project Δράμα 2020 κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης.

ΜΕ τίτλο “Coaching: Μπορείς και καλύτερα” θα πραγματοποιηθεί στο επιμελητήριο της Δράμας εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα. Εισηγήτρια θα είναι η κα Φωτεινή Δημίου – Coach & Mentor, Master in Business Administration. Η κα Δημίου έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Management & Marketing στο Πανεπιστήμιο Πάσσαου της Γερμανίας καθώς κατέχει και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων και στελεχών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ