Νομός Δράμας: Αυξάνονται τα εμβόλια, μειώνονται τα κρούσματα

0
3914

– Στα 448 μειώθηκαν τα εβδομαδιαία κρούσματα στον νομό μας την εβδομάδα που προηγήθηκε
– 896 εμβολιασμοί έγιναν τη Δευτέρα στη Δράμα
– Μιλούν στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας, Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου

Κατακόρυφα έχει αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών στη Δράμα από τις αρχές του Δεκεμβρίου και ειδικότερα μετά την ανακοίνωση των μέτρων που αφορούν την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους πολίτες άνω των 60 ετών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον η αναμονή των ραντεβού για εμβολιασμό είτε στο Νοσοκομείο Δράμας είτε στο Κέντρο Υγείας Δράμας φθάνει ή ξεπερνά τον 1 μήνα. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, πολλοί επιλέγουν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό στα περιφερειακά Κέντρα Υγείας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα, σε διάστημα περίπου 2 ημερών.
Ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου έχει κάνει μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου το 52,71% του συνολικού πληθυσμού στη Δράμα, όπως είπε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας ότι τη δεύτερη δόση του εμβολίου έχει κάνει το 48,76% του πληθυσμού στη Δράμα, ενώ την τρίτη δόση του εμβολίου έχει κάνει το 13,29% του πληθυσμού. Αντίστοιχα, έχουν μειωθεί σημαντικά τα εβδομαδιαία κρούσματα στη Δράμα. Την εβδομάδα που μας πέρασε έφθασαν στα 448 κρούσματα, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες καταγράφονταν περίπου 700-800 κρούσματα εβδομαδιαίως. Επιπλέον, οι νοσηλείες που αφορούν τη Δράμα έχουν μεν μειωθεί, αλλά όχι όσο θα έπρεπε, αφού ήταν 52 κατά την προηγούμενη εβδομάδα (το νούμερο δεν αφορά μόνο το Νοσοκομείο της Δράμας αλλά και νοσηλείες ασθενών από τη Δράμα σε άλλα νοσοκομεία).

Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου: «Να οπλίσουμε εαυτούς και αλλήλους εμβολιαζόμενοι, για να έχουμε ασπίδα προστασίας»
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το Νοσοκομείο της Δράμας, εδώ και ένα 20ήμερο οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, όπως είπε στα «Χ» η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας, κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου. Ο ρυθμός των εμβολιασμών στο Νοσοκομείο Δράμας ήταν περίπου 70-80 άτομα την ημέρα, ωστόσο, ειδικά μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς του πληθυσμού άνω των 60 ετών, ο αριθμός των ημερήσιων εμβολιασμών στο Νοσοκομείο Δράμας έφθασε κατά μέσο όρο στα 220 εμβόλια ημερησίως στις δύο γραμμές (Pfizer και Johnson).
Οι εισαγωγές ασθενών με covid που προσέρχονται στο Νοσοκομείο Δράμας είναι 6-10 ημερησίως, αλλά πλέον υπάρχει μία μικρή ύφεση τις τελευταίες ημέρες, όπως είπε η κα Καρατζόγλου, σημειώνοντας ότι το Νοσοκομείο Δράμας φροντίζει ώστε τα περιστατικά τα οποία δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει, να μεταφερθούν είτε στην Κλινική Αρωγή της Θεσσαλονίκης, στην οποία μεταφέρονται τα περιστατικά που είναι πιο ελαφρά και σταθερά για το υπόλοιπο της νοσηλείας τους, είτε σε άλλα νοσοκομεία.
Όπως είπε η κα Καρατζόγλου, στην ύφεση του αριθμού των περιστατικών έχουν διαδραματίσει ρόλο τα εμβόλια, των οποίων ο αριθμός έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, η συνεχής προτροπή είναι: «Να οπλίσουμε εαυτούς και αλλήλους εμβολιαζόμενοι, για να έχουμε ασπίδα προστασίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ