«ΝΤΡΟΠΗ»

Επιστολές Αναγνωστών

0
2942

Ανοικτή επιστολή προς κάθε αρμόδιο

Γράφει ο Θέμης Καναράς

Το 1969, μία ομάδα νέων παιδιών, οι οποίοι αποτελούσαν τη διοίκηση του ορειβατικού συλλόγου της πόλης μας, γνωρίζοντας την περιοχή του Φαλακρού όρους, είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν στο βουνό ένα χιονοδρομικό κέντρο.
Ανέφεραν την ιδέα τους στις τοπικές αρχές, η οποία αμέσως έγινε αποδεκτή και ξεκίνησε η διάνοιξη του δρόμου.
Το 1979, μόλις τελείωσε η διάνοιξη, τοποθετήθηκε ο συρόμενος αναβατήρας, ο λεγόμενος σήμερα «παππούς», και μαζί με έναν μικρό παιδικό άρχισε η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, με προστασία των ηρωικών επισκεπτών στο γιαπί του καταφυγίου με μία βαρελόσομπα.
Η λειτουργία του κέντρου με την ευθύνη του συλλόγου κράτησε είκοσι χρόνια.
Με την αναβάθμιση του κέντρου, ύστερα από τις προσπάθειες του συλλόγου και την ένταξή του στο Β’ ΚΠΣ, ο σύλλογος άφησε τη λειτουργία του στη Νομαρχία και, αφού πέρασε από σαράντα κύματα, ύστερα από δέκα χρόνια έγινε ιδιοκτησία της Περιφέρειας και άρχισε μία αξιοπρεπή λειτουργία.
Αυτό, λοιπόν, το βουνό που κάποτε χαρακτηριζόταν το δεύτερο καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, σήμερα μαθαίνουμε ότι δεν θα λειτουργήσει, επειδή υπάρχουν κάποιες εσωδιοικητικές διενέξεις στο συμβούλιο του ορειβατικού. Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να πιστέψει κάτι τέτοιο;
Αυτή η απόφαση πάρθηκε χωρίς να υπολογίσει κανείς τους επιχειρηματίες του Βώλακα, οι οποίοι επένδυσαν χρήματα και όνειρα κατασκευάζοντας χώρους εστίασης και ύπνου· την αθλητική δραστηριότητα του συλλόγου σε πρωταθλητισμό και υποδομές, όταν σήμερα δύο αθλήτριές του βρίσκονται στο εξωτερικό και αγωνίζονται στα παγκόσμια πρωταθλήματα· τους είκοσι – τριάντα εργαζόμενους για τέσσερις μήνες στο βουνό.
Απορία μου κάνει πώς η εργολαβία για τον αποχιονισμό είναι σε ισχύ, για ένα κέντρο που είναι κλειστό.
Εάν μερικοί συμπολίτες μας ανέβουν στο βουνό μία Κυριακή και το απόγευμα από τον αέρα κλείσει ο δρόμος, όπως συνήθως γίνεται, και δεν μπορούν να κατέβουν, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;
Το χιονοδρομικό κέντρο είναι ένα κοινωνικό αγαθό, μία προσφορά στους κατοίκους της περιφέρειας, δεν μπορεί με το πρόσχημα ότι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν υπογράφουν – δεν
υπογράφουν τι; Άλλες χρονιές υπέγραφαν;
Όταν το 2020 υπογράφατε σύμβαση λειτουργίας για δύο σεζόν, δεν γνωρίζατε τα προβλήματα; Πείτε μας, επομένως, τους πραγματικούς λόγους και αφήστε τους αριθμούς πρωτοκόλλων και τις ημερομηνίες εγγράφων.
Να καταλάβω ότι η λειτουργία του έχει κόστος, τότε ας λειτουργούσε ο χώρος του οροπεδίου με τα υπάρχοντα lift και τους χώρους προστασίας των επισκεπτών, και μην μας λέτε ότι ο ορειβατικός είναι υπεύθυνος για το κλείσιμο του κέντρου, δηλαδή τη μάνα που σκοτώνει το παιδί της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ