Νωρίτερα αρχίζει φέτος η προετοιμασία για τη διεξαγωγή της Ονειρούπολης

0
963

Προτείνεται συμμετοχή και φορέων πέραν των δημοτικών συμβούλων στην επιτροπή της διοργάνωσης


Το θέμα της έγκρισης πραγματοποίησης της Χριστουγεννιάτικης γιορτής «Ονειρούπολη 2022-2023» καθώς και το ζήτημα της συγκρότησης διαπαραταξιακής επιτροπής με τίτλο «Ειδική Επιτροπή Ονειρούπολης» τίθεται στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η συζήτηση του θέματος για την διοργάνωση της Ονειρούπολης έρχεται νωρίτερα φέτος, εμφανώς ως δείγμα των προθέσεων του Δήμου Δράμας, για δυναμική επιστροφή της εκδήλωσης, μετά την πρωτόγνωρη κατάσταση της υγειονομικής κρίσης κατά την τελευταία τριετία.
Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του τμήματος παιδείας δια βίου μάθησης και πολιτισμού του Δήμου Δράμας, λόγω του covid 19 υπήρξαν αλλαγές και δύσκολες αποφάσεις για όλους μας. Είναι πολύ σημαντικό, σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις να υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας, που θα τονώσει την ψυχολογία όλων μας, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, να ενισχυθεί η αγοραστική κίνηση και να βοηθηθεί ο εμπορικός κόσμος που τόσο σκληρά δοκιμάζεται όλο αυτό το διάστημα. Έχοντας όλες αυτές τις σκέψεις ως οδηγό, προχωρά ο σχεδιασμός της φετινής 18ης Ονειρούπολης, η οποία όπως κάθε φορά, θα χρωματίσει την πόλη μέσα στην καρδιά του χειμώνα, θα προσφέρει τη χαρά, θα προαναγγείλει τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές και θα κατακτήσει για ακόμη μια φορά την πρώτη θέση στις καρδιές των φίλων της.
Η διοργάνωση φέτος θα υποστηρίζεται από πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, από δωρεάν δράσεις για τα παιδιά, παραστάσεις από θεατρικές ομάδες, happenings (ζωγραφική, παντομίμες, μικρές νεανικές μπάντες, εργαστήρι κατασκευών, εκθέσεις, νέες τεχνολογίες κ.λ.π.) και άλλες παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιούνται με γιορτινό ρυθμό περιμετρικά της Ονειρούπολης και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.
Οι χώροι στους οποίους και φέτος θα φιλοξενηθεί η «Ονειρούπολη», είναι ο Δημοτικός Κήπος και η Κεντρική Πλατεία της πόλης και θα διαρκέσει από 4 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι και 8 Ιανουαρίου 2023. Επιπλέον κρίνεται σκόπιμη η μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην διοργάνωση της Ονειρούπολης.
Στην Δραμινή κοινωνία και στην τοπική επιχειρηματικότητα υπάρχουν φορείς που έχουν την τεχνογνωσία και μπορούν να παρέχουν τις εμπειρίες, τις γνώσεις τους και τις συμβουλές προς το δημοτικό συμβούλιο για μια αρτιότερη διοργάνωση και πιο σύγχρονη Ονειρούπολη. Για το λόγο αυτό και προτείνεται φέτος η διεύρυνση της διαπαραταξιακής επιτροπής που συνηθίζεται να συγκροτείται, με μια ευρύτερης συμμετοχής επιτροπή με την ονομασία «Ειδική Επιτροπή Ονειρούπολης» αποτελούμενη από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων, όπως αυτή θα προκύψει μετά από διαλογική συζήτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ