«Νοσηλεύει και κρούσματα πάλι το Νοσοκομείο Δράμας»

0
2573

– Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Δράμας: «Μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων περιστατικών covid19 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μας»
– Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει ότι η πιθανή επαναλειτουργία κλινικής Covid-19 για θετικά περιστατικά είναι αδύνατη

Άρχισε η νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην κλινική για περιστατικά covid, η οποία μεταφέρθηκε στον χώρο της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Δράμας.
Ήδη αυτή τη στιγμή στην κλινική νοσηλεύονται 14 επιβεβαιωμένοι ασθενείς, σύμφωνα με όσα δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι η κλινική, όπως αποδεικνύεται, δεν φιλοξενεί μόνο ύποπτα περιστατικά covid, αφού νοσηλεύονται ήδη 14 επιβεβαιωμένα.
«Θυμίζω», εξηγεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, «ότι και στην πρόσφατη ανακοίνωση των γιατρών του Νοσοκομείου, αναφέρθηκε ότι δεν μπορούμε να έχουμε κλινική covid. Οι γιατροί της παθολογικής κλινικής είχαν δηλώσει πως αδυνατούν να καλύψουν με ασφάλεια τη λειτουργία της κλινικής με 52 κλίνες και παράλληλα τη λειτουργία της κλινικής covid19. Στην ουσία, στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή, λειτουργεί κλινική covid και όχι κλινική ύποπτων περιστατικών όπως είχε ανακοινωθεί»
Οι γιατροί του νοσοκομείου, λίγες ημέρες πριν, είχαν διαμηνύσει μετά από συνέλευσή τους ότι «η πιθανή επαναλειτουργία κλινικής covid19 για τη νοσηλεία θετικών ασθενών είναι αδύνατη στο Νοσοκομείο Δράμας καθώς στην Παθολογική κλινική υπάρχουν συνολικά μόνο 4 παθολόγοι, από τους οποίους ο ένας δεν μπορεί να προσφέρει πλήρως τις υπηρεσίες του λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Έτσι το συγκεκριμένο ιατρικό δυναμικό καλύπτει τη λειτουργία μιας κλινικής με 52 κλίνες, διαχειρίζεται τους επιβεβαιωμένους ασθενείς Covid19 καθώς και τη λειτουργία της κλινικής για τους ύποπτους ασθενείς με Covid19, έχοντας τη βοήθεια μίας και μοναδικής επικουρικής πνευμονολόγου.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, την προηγούμενη εβδομάδα, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας είχε αναφερθεί στη λειτουργία κλινικής υπόπτων περιστατικών και όχι σε λειτουργία κλινικής ασθενών covid-19, λέγοντας επί λέξει ότι η επιτροπή covid που απαρτίζεται από γιατρούς, αποφάσισε να αναπτύξει την κλινική για ύποπτα περιστατικά. «Ο παραπάνω χώρος που είναι πλήρως καλυμμένος από ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, παροχές οξυγόνου κλπ. επελέγη να είναι ο χώρος της ορθοπεδικής. Για τον λόγο αυτό και η ορθοπεδική κλινική αποφασίστηκε να μεταφερθεί στον χώρο που στεγάζεται η χειρουργική κλινική» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων η κ. Καρατζόγλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με το διαθέσιμο προσωπικό, στην ίδια συνέντευξη, είχε αναφερθεί στην ανακοίνωση των γιατρών του νοσοκομείου λέγοντας ότι: «Ξεχνάμε τεχνηέντως ότι ο πνευμονολόγος που υπηρετεί στο νοσοκομείο δεν είναι μόνο ένας αλλά δυο. Μια επικουρική ιατρός και ένας δεύτερος πνευμονολόγος ο οποίος θα καταλάβει τη θέση του διευθυντή Πνευμονολογίας, αλλά υπηρετεί ήδη σε εμάς, από τον Νοέμβριο του 2020, με σύμβαση για τον covid. Έχουμε επίσης γενικούς γιατρούς οι οποίοι καλύπτουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο οποίο εκτός από τους παθολόγους που έχουν την υψηλή επιστασία, έχουμε όλες τις ειδικότητες των γιατρών που καλύπτουν τον covid».
Επί του παρόντος πάντως, «η κλινική που έχει μεταφερθεί στον χώρο της ορθοπεδικής, δεν φιλοξενεί μόνο ύποπτα περιστατικά όπως είχε ανακοινωθεί, αλλά και επιβεβαιωμένα κρούσματα covid», σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων. Τα περιστατικά αυτά μέχρι πριν από λίγες ημέρες μεταφερόταν σε νοσοκομεία γειτονικών νομών. Με δεδομένη μάλιστα την πρόσφατη διαβεβαίωση των γιατρών της Παθολογικής κλινικής ότι αδυνατούν να καλύψουν με ασφάλεια τη λειτουργία της κλινικής με 52 κλίνες καθώς και τη λειτουργία της κλινικής covid19, τίθενται εύλογα ερωτηματικά για το κατά πόσο μπορούν να εξυπηρετηθούν με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Δράμας οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με covid υπό τις παρούσες συνθήκες.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων κατά το τελευταίο διάστημα έχει πάρει την ανιούσα και στον Νομό της Δράμας και με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου να δηλώνει: «Μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων περιστατικών covid19 νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο μας, είναι γνωστό ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων είναι σε αναστολή και δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό σε γιατρούς ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!