200 στρέμματα μεικτής βλάστησης κάηκαν από τη φωτιά στους Ποταμούς

0
1001

Κατασβέστηκε το βράδυ της Δευτέρας με δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Δράμα, την Καβάλα, την Ελευθερούπολη, τη Χρυσούπολη και την Ξάνθη

Έσβησε τελικά, χάρη στην προσπάθεια των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας σε ακατοίκητη περιοχή, κοντά στην Κοινότητα Ποταμών του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου και συγκεκριμένα στη θέση «Κάστανο». Αυτό έκανε γνωστό στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, κ. Δανιήλ Στούπας, προσθέτοντας ότι από το βράδυ της Δευτέρας και αφού η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο έμειναν στο σημείο του συμβάντος δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να επιτηρούν τον χώρο για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Οι πυροσβέστες έμειναν στον χώρο μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης.
Η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία άρχισε από την ώρα που δέχθηκε την σχετική ειδοποίηση, στις 16.42 το μεσημέρι της Δευτέρας. Για την επιχείρηση κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της υπηρεσίας, με 42 άτομα, 11 πυροσβεστικά οχήματα από τη Δράμα, την Καβάλα, την Ελευθερούπολη, τη Χρυσούπολη και την Ξάνθη, 3 ομάδες πεζοπόρων από τη Δράμα και την Αλεξανδρούπολη, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ» που απογειώθηκαν από την Καβάλα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο πραγματοποίησε συνολικά 16 ρίψεις. Στον τόπο του συμβάντος μετέβη και ο περιφερειακός διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνιος Κούκουρας, ο οποίος είχε αναλάβει τον συντονισμό της επιχείρησης.
Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και οριοθετήθηκε σε ένα διάστημα 4 περίπου ωρών, από τη στιγμή που άρχισε η επιχείρηση πυρόσβεσης, όπως είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας. Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δημιουργώντας εγκαταστάσεις με νερό και εξασφαλίζοντας ότι η φωτιά δεν θα προχωρήσει. Η προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε κάποιο βαθμό δυσκολίας καθώς οι δρόμοι προς το μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν σε πάρα πολύ κακή κατάσταση και η Πυροσβεστική έπρεπε να κλαδεύει κλαδιά και να απομακρύνει πέτρες από το οδόστρωμα προκειμένου να προσεγγίσει και να κατασβέσει την φωτιά.
Στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέδραμε και ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου με μια υδροφόρα, ενώ στο σημείο του συμβάντος μετέβη και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Η φωτιά κατέκαψε στο σύνολο περίπου 200 στρέμματα μικτής βλάστησης, δηλαδή Κέδρων, φυλλωμάτων Δρυός και χόρτων, στην περιοχή. Το πρόβλημα υπήρχε κυρίως από τους Κέδρους που αποτελούν περισσότερο εύφλεκτη ύλη λόγω της ρητίνης.
Ήδη στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά, από το βράδυ της Δευτέρας, μετέβη το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο διεξάγει έρευνα για τα πιθανά αίτια.
Στην περιοχή βρέθηκε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νευροκοπίου, της αστυνομίας και κάτοικοι του χωριού που συνέδραμαν. Ενώ επιχείρησαν και εναέρια μέσα βοηθώντας στον έλεγχο και την κατάσβεση.
Σε πλήρη ετοιμότητα ήταν και ο Δήμος Νευροκοπίου για να συμβάλει όπου και όταν χρειαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ