Νοσοκομείο Δράμας: Δυσεύρετο το προσωπικό για ακτινολογικό και εργαστήρια

«Δεν μπορούν να γίνουν ούτε μαγνητικές, ούτε μαστογραφίες» λέει στα «Χ» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων

0
303

Έλλειψη προσωπικού για τη λειτουργία του ακτινολογικού και των μικροβιολογικών εργαστηρίων υπάρχει, μεταξύ άλλων, στο Νοσοκομείο Δράμας, το οποίο στην προσπάθειά του για ανεύρεση προσωπικού, απηύθυνε προχθές σχετική δημόσια πρόσκληση.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με το Γ. Ν. Δράμας με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση και κάλυψη έκτακτων αναγκών. Η συνολική διάρκεια της σύμβασης θα ορίζεται στους 12 μήνες από την υπογραφή της. Η αμοιβή ανά άτομο των ειδικοτήτων ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων και ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών, είναι 1.400€ μηνιαίως (16.800€ ανά έτος) συμπεριλαμβανομένων του ΦΠΑ των νόμιμων κρατήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών.
Μιλώντας για το θέμα αυτό, που έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα του Νοσοκομείου Δράμας, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Γιάννης Παπαδόπουλος, δήλωσε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ότι «Η διοικήτρια ζητά να έρθει προσωπικό να εργαστεί με μπλοκάκι στο ακτινολογικό και στα εργαστήρια. Δεν μπορούν να βρεθούν άτομα. Θα μπορούσε να βρεθεί προσωπικό αν είχαν προκηρυχθεί μόνιμες θέσεις. Με το καθεστώς των συμβάσεων δεν είναι δυνατόν να έρθει κάποιος από την Αθήνα για να εργαστεί στο ΓΝ Δράμας, γι’ αυτό και ζητήσαμε σαν σωματείο να λειτουργήσουν ανάλογες ειδικότητες στο ΔΙΕΚ του νοσοκομείου Δράμας, προκειμένου να εκπαιδευτούν Δραμινοί που θα καλύψουν αυτά τα κενά».

Αναλυτικά στη έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!