Νοσοκομείο Δράμας: Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα επέκτασης σε ΜΕΘ – ΤΕΠ

0
5187

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ 2021 – 2027


Ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας τη σκοπιμότητα της υλοποίησης τού έργου της επέκτασης – αναμόρφωσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Γενικού Νοσοκομείου Ν. Δράμας, συνολικού προϋπολογισμού 6.176.054 ευρώ, όπως έγινε γνωστό χθες, Τρίτη. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2021 – 2027.
Ένα χρόνο πριν, και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2021, το Υπουργείο Υγείας είχε εγκρίνει την εκπόνηση της μελέτης για την αναμόρφωση και επέκταση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας που είναι δωρεά της εταιρείας Raycap. H μελέτη είναι απαραίτητο μέρος της υλοποίησης του έργου της επέκτασης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) για την αύξηση των δυνατοτήτων περίθαλψης της ΜΕΘ, οι οποίες είναι ενταγμένες στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Σχετικά με το ιστορικό της δωρεάς της μελέτης από την εταιρία Raycap
Αξίζει να θυμηθούμε ότι στις αρχές του φθινοπώρου του 2020 στελέχη της Raycap επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Δράμας και, σε σύσκεψη που διήρκεσε πολλές ώρες, ενημερώθηκαν για τον νέο σχεδιασμό του Νοσοκομείου όπως και για τις ανάγκες που υπάρχουν για την υλοποίησή του. Σε εκείνη τη σύσκεψη καταγράφηκε η βούληση της Raycap να συνδράμει στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου Δράμας.
Στην κατεύθυνση αυτή η Raycap αποφάσισε την εκπόνηση διερευνητικής μελέτης σε διεθνή εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων ενώ ακολούθησαν επαφές της διοίκησης του Νοσοκομείου Δράμας και με την εν λόγω βρετανική εταιρεία. Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας διατέθηκε σειρά στοιχείων που ζητήθηκαν και αφορούσαν γεωγραφικά και πληθυσμιακά δεδομένα, όπως και στατιστικά για την περίθαλψη των ασθενών, σχέδια, αδειοδοτήσεις κ.ο.κ.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε γνωστή η πρώτη εκτίμηση της εταιρείας σχετικά με την οργάνωση του νοσοκομείου και τους στόχους του. Τα οριστικά αποτελέσματα της μελέτης, όπως είχε ανακοινώσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας, ταυτίζονται σχεδόν με το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Νοσοκομείου. Παράλληλα, η εταιρεία Raycap ανέθεσε σε ομάδα ελλήνων, ειδικών μελετητών δημοσίων έργων, την εκπόνηση μελέτης για την επέκταση του Τ.Ε.Π. αλλά και της Μ.Ε.Θ., η εκπόνηση της οποίας έχει ήδη εγκριθεί.
Οι δύο μελέτες με τίτλο α) Γενική Επισκόπηση του Επιχειρησιακού σχεδίου και β) Σύνταξη μελετών δημοπράτησης για την αναδιαμόρφωση – επέκταση των μονάδων εντατικής θεραπείας και του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας που χρηματοδοτήθηκαν από την εταιρεία Raycap με κόστος 110.000 ευρώ, θα βοηθήσουν καθοριστικά στην προσπάθεια της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας να αναπτύξει τις υποδομές του νοσηλευτικού ιδρύματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ