Ντόμινο αλληλεγγύης

0
11692

Φορείς και επιχειρήσεις της Δράμας ενεργοποιούνται για τη στήριξη του Νοσοκομείου

Σειρά νέων πρωτοβουλιών έχει αρχίσει να αναπτύσσεται από φορείς και επιχειρήσεις της Δράμας, προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση του Νοσοκομείου της Δράμας σε υλικά και εξοπλισμό προστασίας. Το πλέγμα αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνει καθημερινά το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου δείχνει ότι έχει αρχίσει να διευρύνεται.
Όπως έκανε γνωστό το Σάββατο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Αναστάσιος Πούλιος, το Δ.Σ. του συλλόγου μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου του, αποφάσισε, ομόφωνα, να διαθέσει το ποσό των 1.200 ευρώ προς το Γ. Νοσοκομείο Δράμας, για προμήθεια υλικών, προς ενίσχυση των υποδομών του, ενόψει αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών, λόγω πανδημίας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας συμμετείχε και στην κοινή πρωτοβουλία των Δικηγορικών Συλλόγων Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ξάνθης και Ορεστιάδας, μέσω της οποίας διατέθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (το νοσοκομείο αναφοράς της περιφέρειάς μας), μηχάνημα διασωλήνωσης, αξίας 6.000 ευρώ, προς ενίσχυση της και προς την αποτελεσματικότερη βοήθεια των ασθενών της.
Την ίδια ώρα η δημοτική παράταξη «Πόλη + Ζωή», ενόψει και της ημέρας Υγείας την Τρίτη 7 Απριλίου, αποφάσισε να παρέχει 1.000 μάσκες πολλαπλών χρήσεων και 10.000 γάντια στο Νοσοκομείο Δράμας. Παράλληλα διέθεσε 300 μάσκες πολλαπλών χρήσεων και 5.000 γάντια στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας, αντιλαμβανόμενη, όπως έκανε γνωστό, την αγωνία των εργαζομένων στην υγεία και συναισθανόμενη την ανησυχία των συμπολιτών μας, για τη δυνατότητα του συστήματος υγείας να προστατεύσει εκείνους που καθήκον τους είναι να βρίσκονται δίπλα στους νοσούντες συνανθρώπους μας.
Και η Θρακική Εστία της Δράμας συγκέντρωσε και δώρισε απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό. Ευχαρίστησε το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται τιτάνια καθώς καταβάλλεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και δυσκολίες. “Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των Ιατρών του Γ. Ν. Δράμας σχετικά με την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής”, αναφέρει η Θρακική Εστία. Μέλη της κατασκεύασαν προστατευτικές μάσκες οι οποίες μαζί με τα υπόλοιπα απαραίτητα εξαρτήματα (γάντια, ποδανάρια) παραδόθηκαν το πρωί του Σαββάτου παρουσία της Προέδρου των Ιατρών του Γ. Ν. Δράμας, κα Κιόρτεβε. “Μαζί με το χειροκρότημά μας το προσωπικό αξίζει και την έμπρακτη συμπαράστασή μας. Ήταν κι ένας τρόπος για την Εστία μας να τιμήσει την μνήμη των προγόνων μας αντί του ετήσιου μνημοσύνου για την Ημέρα μνήμης Θρακικού Ελληνισμού που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 05 Απριλίου, αλλά λόγω των έκτακτων συνθηκών αυτό δεν έγινε”.
Σημαντική ήταν επίσης η κίνηση της Λέσχης Lions Δράμας που προσέφερε: έναν φορητό αναπνευστήρα, με την κατάλληλη μάσκα, ο οποίος θα εμπλουτίσει την ΜΕΘ και θα χρησιμοποιηθεί όπου αλλού χρειαστεί. Ένα μεγάλο πλυντήριο ρούχων 10 κιλών για το ξεχωριστό και αποκλειστικό πλύσιμο των στολών των ιατρών και νοσηλευτών που ασχολούνται στον τομέα αντιμετώπισης του κορονοϊού. Ένα στεγνωτήριο ρούχων ώστε οι στολές του παραπάνω προσωπικού να μην έρχονται σε επαφή με τυχόν άλλα ρούχα του Νοσοκομείου. Όπως έκαναν γνωστό οι Lions, τα παραπάνω αγοράσθηκαν αποκλειστικά και μόνο από την τοπική αγορά της Δράμας.
Στην κατεύθυνση ενίσχυσης του Νοσοκομείου Δράμας κινούνται ήδη εδώ και αρκετές ημέρες και οι εθελοντές του Τοίχου της καλοσύνης συγκεντρώνοντας χρήματα προκειμένου να παράσχουν εξοπλισμό. Αντίστοιχες βοηθητικές κινήσεις για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Δράμας έχουν κάνει και πολλές μικρές και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Αναφορά έχει γίνει ήδη στην εταιρία Raycap η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, προχώρησε στην παραγωγή και τη δωρεά προστατευτικών προσωπίδων fullface, όπως έκαναν γνωστό τα ΧΡΟΝΙΚΑ την Παρασκευή. Οι πρώτες προστατευτικές προσωπίδες, που παρήχθησαν από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή της raycap στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της στη Δράμα, έχουν ήδη διατεθεί στo Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία για την διάθεση προστατευτικών προσωπίδων “PRUSA” ξεκίνησε από την Δραμινής καταγωγής Ιατρό βιοπαθολόγο MD κα Βασιλική Α. Κατσικάρη, η οποία πριν από λίγες ημέρες απευθύνθηκε αρχικά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος που είχε υλικό σχετικό με την παραγωγή αυτών των προσωπίδων. Η θετική ανταπόκριση των καθηγητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου κ. Γ. Μάλιαρη, κ. Ν. Βορδού και του Δραμινού κ. Δ. Καραμπατζάκη, οδήγησε στην διάθεση της πατέντας των προσωπίδων στην εταιρία raycap η οποία με τη συμβολή του Δραμινού αν. καθηγητή καρδιολογίας κ. Κ. Γκατζούλη, προχώρησε τελικώς το σχέδιο για την παραγωγή και δωρεάν διάθεση των προσωπίδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!